Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Homoszexuális párokra is érzékenyítik a pécsi gyerekeket a Zsolnay-negyedben

2019/12/13

Az emberi jogok világnapja alkalmából interaktív programot szervez a Zsolnay Kulturális Negyedben az Emberség Erejével Alapítvány. A rendezvényen diákok és pedagógusok is megismerhetik a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatását is élvező szervezet emberi jogi neveléssel foglalkozó programjait. Olyan témák kerülnek terítékre, mint például a gyermekjogok és a „szivárvány családok" – azaz homoszexuális párokkal példálóznak majd. A város intézményeiben folytatnák az érzékenyítést.

 

Adománygyűjtésbe fogott a balliberális pécsi városvezetéssel jó kapcsolatot ápoló Emberség Erejével Alapítvány. A szervezet – amelyet többek közt a Soros György hálózatához tartozó Open Society Foundations, azaz a Nyílt Társadalom Alapítványok is segít – saját erőforrásaiból száz gyerek részvételét képes biztosítani az Emberség Játék Kavalkád elnevezésű rendezvényén, amelyet december 16. és 18-a között tartanak a Zsolnay Kulturális Negyedben. Pénzt – 150 ezer forintot – ahhoz kérnek, hogy további százötven fiatal vehessen részt díjmentesen az eseményen.


Az Emberség Erejével Alapítványnál érdeklődésünkre közölték, egy interaktív kiállítást terveznek, ahol az előzetesen regisztráló osztályok, csoportok – tizenkét év feletti diákok –, pedagógusok, tantestületek, iskolai szociális segítők és fiatalokkal foglalkozó szakemberek kipróbálhatják az emberi jogi neveléssel foglalkozó programokat. A résztvevő általános és középiskolások megismerkedhetnek a szervezet online, illetve asztali társasjátékaival és installációival is.

 

 

Megtudtuk, ezek a játékok olyan témák köré épülnek, mint például a gyerekjogok és az úgynevezett „szivárvány-családok". Utóbbi fogalom olyan közösségeket jelent, amelyekben azonos nemű szülők közösen nevelnek gyerekeket. Az alapítvány szándéka, hogy szórakoztató módon, de mégis komolyan foglalkozzanak az emberi jogokkal vagy éppen a szolidaritással. A játékok nem titkolt célja a fiatalok befolyásolása, szemléletformálása, ahogy a szervezetnél fogalmaztak, készségeik és képességeik fejlesztése.  

 

(...)

 

Arra a kérdésünkre, hogy az Emberség Erejével Alapítvány politikai szereplőként lép-e fel, a szervezetnél azt válaszolták, Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát nem valamilyen politikai világnézetnek tekintik, hanem „az ENSZ által 1948. december 10-én egyhangúlag elfogadott, iránymutató nemzetközi dokumentumnak".


 Az alapítványnál abban bíznak, hogy a meglévő partnereiken túl további intézmények is meghívják őket „a témába illő foglalkozások tartására". Várhatóan tehát hamarosan a pécsi iskolákban is zajlik majd az érzékenyítés, és a fiataloknak olyan közösségekkel példálóznak majd, amelyekben homoszexuálisok nevelnek gyerekeket.

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu