top of page

„A fehér faj eltörlése sosem volt még ennyire sürgető”

Az egyik legnagyobb balliberális hírcsatorna, az Al Jazeera véleménycikke szerint a „fehér faj” történelme a népirtás, a rabszolgatartás, a rasszizmus és a gyűlölet története. Az amerikai szerző szerint nincs reménye a nemzetének, amíg a fehéreket véglegesen el nem törlik.

Az Al Jazeera online hírportálon megjelent egy véleménycikk Mark LeVine tollából, mely szerint „A fehér faj eltörlése sosem volt még ennyire sürgető”.

A portál egy eredetileg Katarból kiindult szekuláris hírcsatorna volt, mely mára a balliberális média egyik legjelentősebb zászlóshajójává nőtte ki magát. A 2010-es évek óta minden kontinensen jelen vannak, a TV-csatornák mellett hírportálokat és rádiókat is üzemeltetnek. YouTube-csatornájuk, az AJ+ az egyik legnézettebb külpolitikai témákkal foglalkozó vlog a fiatalok körében.

A fősodratú médiában eddig ilyen nyilvánvaló megfogalmazásban talán még sosem nyilvánította ki a balliberális oldal a valós szándékát, bár erre való utalások az elmúlt években már történtek.

A cikk szerzője, Mark LeVine, a UC (Univesity of California) egyetemi tanára egyébként maga is fehér, ám úgy látja, hogy a fehérek elárulása valójában kiállás az emberi faj mellett.

Az egyértelműen rasszista kijelentéseket úgy próbálja kimagyarázni az egyébként történelmet oktató professzor, hogy mivel a rasszizmus intézménye a fehérek terméke, így szerinte a fehér rassz megszüntetése tulajdonképpen az antirasszista mozgalom fő és egyetlen fontos célja.

De ennél is tovább megy: "Ez a fehérség közvetlenül és majdnem kizárólagosan az imperializmus, rabszolgaság, népirtás és a modern rasszizmus hatására fejlődött ki."

(...)

Az elmúlt időben egyébként megszaporodtak a fehérek elleni kirohanások, leginkább az Extinciton Rebellion és hozzá közel álló szervezetek bújtatják környezetvédelmi köntösbe politikai állásfoglalásaikat, ám baloldali politikusok is felvették már az új narratívát. Legutóbb például Alexandria Ocasio-Cortez utalt rá, hogy a globális klímaváltozásért egyetlen rassz, a fehér ember a felelős.

Ilyen egyértelmű és durva kijelentést nagyobb hírportál vagy ismertebb politikus még nem tett soha. Eddig legfeljebb célozgatások, utalgatások történtek.

Amíg 150 millió amerikai magát fehérként definiálja […], addig a nemzetünk számára nincs remény – zárja a cikket a szerző..

 

21 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page