Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Dr. Frivaldszky Gáspár ügyvéd keresetet adott be a Netflix vallásgyalázó filmjével szemben

 

A CitizenGO aktív tagja és az Emberi Méltóság Központ igazgatóhelyettese, dr. Frivaldszky Gáspár polgári keresetet adott be a Netflix vallásgyalázó filmje kapcsán, miután a Netflix decemberben elérhetővé tette és azóta is folyamatosan elérhetővé teszi a magyar közönség számára a szolgáltatásán keresztül már magyar nyelvű feliratozással is megtekinthető Krisztus első megkísértése című filmet.

dr. Frivaldszky Gáspár arra kéri a Bíróságot, hogy kötelezze alperest az emberi méltóság megsértésének, és a keresztény vallás gyalázásának abbahagyására, így a Krisztus első megkísértése című film törlésére.

„Szilárdan hiszem, hogy ez a film nemcsak a keresztényeket háborítja fel, hanem minden jóérzésű emberben elutasítást vált ki. A film tele van vallásgyalázó elemekkel, többek között Jézust gyengeelméjű homoszexuális zabigyerekként, Szűz Máriát gyengeelméjű házasságtörő nőként, az apostolokat pedig alkoholistaként ábrázolja”, fejti ki a Jézusért kiálló keresztény ügyvéd.

 

Gáspár kilépett a komfortzónájából, és keresetet indított a film törléséért.

 

Támogassa az ügyet és Gáspár kiállását imáival, és egy megosztással!

 

Magyarország Alaptörvénye egyértelműen kimondja, hogy „A véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat a magyar nemzet, a nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek méltóságának a megsértésére.” Egyértelmű tehát, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága nem abszolút jog, annak gyakorlása különleges kötelezettségekkel és felelősséggel jár.

 

Köszönettel:

Schittl Eszter és a CitizenGO csapata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu