Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

“Nem jön be ide egy sem!” – Görögországban már 4000 önkéntes védi Európát a migránsoktól

 

Itt nincs törvény! Nem engedünk senkit átmenni Görögországon”

 – mondta Jorgosz, aki egyike azoknak, akik a határt védik a Görögország és Törökország közötti szakaszon, bár ő nem katona sem határőr – írja az Fdesouche.com.

 

Ráadásul rajta kívül 4000 görög állampolgár fegyverrel ment a határra és vadásszák a bevándorlókat.

 

 EVROS, Görögország – A mezőgazdasági termelők és a nyugdíjasok fekete ruhát és csizmát viselnek, utánozva a görög különleges haderőt, és egy éjszakai járőrözés útján sétálnak, a határ mentén az átkelni próbáló migránsokat keresik.

 

A jobboldali görög kormány ideiglenesen felfüggesztette a menekültügyi eljárásokat, és elkötelezte magát a határátlépő migránsok rövid távú kiutasításával. És a hétköznapi emberek, akiknek elegük lett, az ügyet a saját kezükbe vették.

 

A határ menti városokban élő falusiak polgári járőrcsapatokat hoztak létre a migránsok nyomon követése érdekében. A sziget lakosai útlezárásokat állítottak fel, mások fizikailag megtámadtak a NGO aktivistákat és újságírókat, azzal vádolva őket, hogy segítenek a migránsoknak a szigetre érkezésében.

 

Nem tudjuk tovább nézni ezt! Vissza akarjuk kapni az életünket.”

 

Többen állnak a tűz körül, amely egy rögtönzött útlezárást alkot, hogy megakadályozzák a bevándorlók átkelését a faluban.

 

(…)

 

“Mióta megszabadultunk a nem kormányzati szervezetektől (NGO), nem láttunk újabb bevándorlókat.” – mondta egy férfi Moria falujában, Leszboszban, az útblokádnál.

 

“Ez véletlen egybeesés? Nem. Vége van, visszanyerjük az irányítást. “

 

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu