top of page

“Nem jön be ide egy sem!” – Görögországban már 4000 önkéntes védi Európát a migránsoktól

Itt nincs törvény! Nem engedünk senkit átmenni Görögországon”

– mondta Jorgosz, aki egyike azoknak, akik a határt védik a Görögország és Törökország közötti szakaszon, bár ő nem katona sem határőr – írja az Fdesouche.com.

Ráadásul rajta kívül 4000 görög állampolgár fegyverrel ment a határra és vadásszák a bevándorlókat.

EVROS, Görögország – A mezőgazdasági termelők és a nyugdíjasok fekete ruhát és csizmát viselnek, utánozva a görög különleges haderőt, és egy éjszakai járőrözés útján sétálnak, a határ mentén az átkelni próbáló migránsokat keresik.

A jobboldali görög kormány ideiglenesen felfüggesztette a menekültügyi eljárásokat, és elkötelezte magát a határátlépő migránsok rövid távú kiutasításával. És a hétköznapi emberek, akiknek elegük lett, az ügyet a saját kezükbe vették.

A határ menti városokban élő falusiak polgári járőrcsapatokat hoztak létre a migránsok nyomon követése érdekében. A sziget lakosai útlezárásokat állítottak fel, mások fizikailag megtámadtak a NGO aktivistákat és újságírókat, azzal vádolva őket, hogy segítenek a migránsoknak a szigetre érkezésében.

Nem tudjuk tovább nézni ezt! Vissza akarjuk kapni az életünket.”

Többen állnak a tűz körül, amely egy rögtönzött útlezárást alkot, hogy megakadályozzák a bevándorlók átkelését a faluban.

(…)

“Mióta megszabadultunk a nem kormányzati szervezetektől (NGO), nem láttunk újabb bevándorlókat.” – mondta egy férfi Moria falujában, Leszboszban, az útblokádnál.

“Ez véletlen egybeesés? Nem. Vége van, visszanyerjük az irányítást. “

 

22 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page