Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Egy matematikus kiszámolta – Ezt kell tennünk, ha kevés koronavírus-fertőzöttet szeretnénk

2020/03/16

 

Barnabás Szabolcs, matematikus lefuttatta egy amerikai koronavírus modell számait Magyarországra, ez alapján pedig két opció létezik, nézzük mik ezek és miként jutott erre a lehetőségekre! Barnabás Szabolcs szerint van esélyünk, hogy Magyarország könnyen túltegye magát ezen a járványon, de ahhoz most kell lépnünk, mindenkinek felelősen kell viselkednie!
 
Mi nem tudjuk, ezek a számok és modellek mennyire felelnek meg a valóságnak, a számítás óta a Kormány elrendelte az iskolák bezárását is, tehát ez lehet változtatott a modellen. Az biztos, hogy jobb óvatosnak lenni, aki teheti, dolgozzon otthonról. Abból baj nem lehet, ha nem segítjük a vírus terjedését. Barnabás Szabolcsék célja sem a félelemkeltés, csak emberéletek megmentése. Ahogy a miniszterelnök is mondta, ezt a vírust nem szabad sem elbagatelizálni, sem túlbecsülni. 
 
Az említett két opció közül az első az, hogy mindenki otthon marad és május elejére letudjuk a járványt.
 
A másik opció viszont az, hogy április közepére nagyon eldurvulnak a dolgok és legalább 600 ember meghal, plusz 4000 beteget kell egyszerre ellátnia a kórházaknak.

 

(...)


Orbán Viktor szerint a magyar gazdaság le fog állni és azt majd újra kell indítani. Fájónak tűnhet ma talán a munkát abbahagyni és pénzt veszteni, de talán jobban túllehetünk ezen a krízsen. Az emberélet a legfontosabb most! 

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu