Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Miniszter Úr, vigyázzon rám is! – Új, fontos PETÍCIÓ

2020/04/23

 

Sokan megdöbbentünk azon, hogy abortuszpárti, köztük magyar szervezetek kémiai, akár otthonról is elvégezhető abortuszok mellett kampányolnak a járványhelyzet alatt. Követeléseikben arra is kitérnek, hogy az abortuszokat olyan alapvető beavatkozásoknak minősítsék a kormányok, amik tovább végezhetők a rendkívüli helyzetben is.

 

Szomorúan kell beszámolnunk róla, hogy az EMMI új eljárásrendje szerint az abortuszok Magyarországon is tovább folytatódnak. Egyrészt védjük az életet a koronavírustól, másrészt folytatjuk annak kioltását az abortuszokkal. Leállították a nem életmentő vagy egészségkárosodást megelőző műtéteket, az abortuszokat viszont kivételként megjelölve tovább folytatják a magyar kórházakban. E kettős mérce kapcsán fordulunk most Prof. Dr. Kásler Miklóshoz, az emberi erőforrások miniszteréhez.

 

A koronavírus okozta veszélyhelyzetben az emberi erőforrások minisztere úgy rendelkezett, hogy „2020.03.16-tól tervezett egészségügyi ellátás csak akkor kerül elvégzésre, ha arra sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerül sor”. Ezt a rendelkezést a dokumentum szerint az emberi élet és az egészségügyben dolgozók védelmében hozták meg.

 

Nem sokkal e rendelkezés után Kásler Miklós miniszter aláírta az EMMI Egészségügyi Szakmai Kollégium Szülészeti-Nőgyógyászati Tagozatának COVID-19 ellátásrenddel kapcsolatos eljárásrendjét, ami a rosszindulatú daganatok mellett elvégezhető kivételként jelölte meg az abortuszt, illetve a Down-szindrómás magzatok szűréséhez alkalmazott amniocentézis módszert.

(…)

 

Tovább a petícióhoz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu