Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

A Google Drive mostantól a felhasználók személyes fájljaira is alkalmazni fogja diktatórikus cenzúra-politikáját

2020/05/24

 

 

A Google mostantól a felhasználók személyes fájljaira is alkalmazni fogja diktatórikus cenzúra-politikáját - derült ki, miután a Google Drive felhőből likvidálja az ominózus Plandemic című dokumentumfilmet.

 

Ahogy ők nevezik a Big Tech cenzúraközpontban:  ez a "koronavírus félretájékoztatás elleni harc" jegyében zajlik..."  

 

Nem elég, hogy a közösségi médiában blokkolják azon információk megosztását, amit ők egyoldalúan félretájékoztatásnak címkéznek, de a fájl-tároló Google Drive is leveszi, illetve kitörli azon fájlokat, amik nem tetszenek a 'Nagy Testvérnek'.

 

Az erről szóló cikkben a Washington Post Szilícium-völgyben dolgozó tudósítója, Elizabeth Dwoskin arról tett panaszt és feljelentette a CÉG-nél, hogy a koronavírusról készült PLANDEMIC című dokumentumfilm - miután likvidálva lett a közösségi médiából és a YouTube-ról -, azután a felhasználók a Google Drive megosztásait használták fel a terjesztésére.

 

Én nem. Én a Brighteon szerverére tudtam csak feltölteni:

 

 

 

Ezután a The Washington Post felvette a kapcsolatot a Google-lal, a Google Drive levette a Plandemic dokumentumfilm előzetesét tartalmazó fájlt. Ahogy a cenzúraközpont panaszolja:

 "Látszólag számtalan megoldás hulláma, amit az emberek kitalálnak és alkalmaznak, hogy motiválják a vírussal kapcsolatos téves információk terjesztését - ezek olyan próbálkozások, melyek továbbra is akadályozzák a közösségi média társaságokat abban az erőfeszítésükben, hogy megakadályozzák a csalások és az összeesküvés-elméletek terjedését az évtizedek óta tapasztalt legnagyobb közegészségügyi válság alatt." - hangzik a hivatalos álláspont.

A The Washington Post 12 videót jelentett fel a YouTube-on, 61 Facebook-hozzászólást és Instagram-linket a Facebookon, valamint 24 videót a TikTok-nak a Plandemic előzetes bemutatása miatt!

 

Erre válaszul a YouTube öt videót távolított el, a Facebook kilenc üzenetet távolított el, és a TikTok szerint a videók legtöbbjét eltávolította. 

 

A Plandemic előzetes nem az egyetlen fájl, amelyet az elmúlt hónapokban cenzúráztak a Google Drive-on.

 

Miután a SpaceX és a Tesla alapítója és igazgatója, Elon Musk feltöltötte a Google által „megkérdőjelezhető tanulmánynak” titulált és márciusban a hidroxi - chlorochine gyógyszer hatékonyságáról szóló dokumentumot, maga a Google blokkolta a hozzáférést a dokumentumhoz.

 

Számos Google Drive-felhasználó számára a szolgáltatás az egyetlen fájltárolási megoldás, és olyan videók és hozzászólások másolatainak mentésére használják, amiket más platformon töröltek vagy cenzúráztak.

 

A Google Drive politikája szerint tilos a Google által

- „polgári és demokratikus folyamatokhoz kapcsolódó félrevezető tartalom”,

- "a káros egészségügyi gyakorlatokhoz kapcsolódó félrevezető tartalom”,

- „manipulált média” terjesztése",

- lehetséges kivételekkel, amikor a tartalmat „ oktatási, dokumentációs, tudományos vagy művészeti háttérből és céllal teszik fel.”

 

(...)

 

A Plandemic fájl eltávolítása tükrözi az egyre agresszívabb moderációs szabványokat, amiket a nagy technológiai cégek alkalmaznak.

 

Még csak alig néhány hónap telt a járvány miatti intézkedések bevezetése óta, de a nagy tech-vállalkozások máris elkezdtek diktálni, hogy mely dokumentumokat és fájlokat használhatják a felhasználók másokkal megosztásra és melyeket nem...

 

 „ORWELL 2020”

 

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu