top of page

A gyöngyöspatai cigányok ügye rádöbbentette a kormányt, hogy nem jók a törvények

A törvénymódosítások, a világos beszéd és a világos határok szükségességét hangsúlyozta a gyöngyöspatai iskolaüggyel kapcsolatban Horváth László miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes parlamenti képviselője szerdán Budapesten.

A kormánypárti politikus közölte, haladéktalanul az Országgyűlés elé terjesztenek törvénymódosítási javaslatokat. Azok első lépése a köznevelési törvény módosításának már beterjesztett javaslata, amelynek középpontjában a többi között a tanárok biztonságának növelése áll – fűzte hozzá.

(...)

Minek keccsölni, ha a kártérítésből vígan meg lehet élni?

Közölte, amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy van olyan család, ahol a börtönviselt garázda családfő a „börtönbizniszből”, és a javítóintézetet megjárt, szintén garázda fiú pedig az iskolai kártérítésből együtt várhat milliókat. A képviselő véleménye szerint azoknak, akik hosszú időn keresztül bántalmazták a környezetükben élőket, akik a közösbe soha nem tettek bele semmit, nem jár, nem járhatna kártérítés.

Horváth László azt mondta: azoknak a cigány családoknak a pártján állnak, akik az életüket a tanulásra, munkára és a tisztességesen megszerzett jövedelemre alapozzák.

Szükség van törvénymódosításokra, világos beszédre és világos határokra

(...)

 

3 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page