VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Nem a tegnapi megemlékezők késeltek meg két fiatalt

Újra SZDSZ-es tempót tol Karácsony Gergely: az okok helyett az okozatot hibáztatja. Talán először az áldozatok miatt kellene aggódni.

„Budapest nem tűri a rasszista uszítást, sem itt, sem máshol nincs helye ennek a szottyos gyűlöletnek. Semmilyen tragédia nem lehet ürügy a megfélemlítésre, az önbíráskodásra. Nem a békés véleménynyílvánítást kell büntetni a hatóságnak, hanem megakadályozni, hogy nácik dúlják fel a város rendjét” – írja Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely.

Az amúgy kacsamentést, cicamentést, biciklizést, más polgármesterekkel való találkozókat és más cuki dolgokat sorra posztoló főpolgármester Facebook-oldalán, akárhogy görgetek vissza, május 22-én és utána sem találok egy posztot sem, amiben kifejezte volna együttérzését a késelés áldozatainak családjával.

Még azután sem, hogy kiderült: nem két bűnözőcsoport esett egymásnak, hanem egy bűnözőcsoport egy ártatlan társaságnak.

Talán először az áldozatokért kellene aggódni, és aztán utána a „rasszista” reakciók miatt. Elvégre a tegnapi megemlékezésen senkit sem késeltek meg, ellenben egy hete tragédia történt.

Régről ismert SZDSZ-es tempó, az okok helyett az okozatot hibáztatja a főpolgármester.

Szép szólam, hogy soha többé rasszizmust, meg nem tűrjük a rasszista uszítást, de mielőtt ilyeneket írogat a főpolgármester, azelőtt figyelembe kellene vennie, hogy az egyik áldozat Újpest-szurkoló volt, magyarán a szurkolótársak jöttek megemlékezni, amiben semmi meglepő nincs. Ráadásul a megemlékezést egyáltalán nem a rasszizmus szelleme uralta, mihazánkos szájkarate az Országos Cigány Önkormányzat székháza előtt ide vagy oda.

Azzal is számolni kellene, hogy az etnikai feszültségeknek okai, gyökerei vannak, azokat kell először kezelni, nem pedig utólagos eszdéeszes felháborodással letudni azt.

Persze értem én, újra helyzet van, és akkor végre elemében érezheti magát a baloldal, fellobban a régi hév, lehet aggódni, tüntetni, felvonulni, tiltakozni, chartázni, működnek a bevált receptek.

(...)

Tovább a cikkhez

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek