top of page

Elmebaj Minnesotában

A demokrata vezetés leszereplése miatt hosszú lesz az út a felépülésig.„Május 25-én, négy minneapolisi rendőr intézkedése során halt meg George Floyd, majd ezt követően terror és bűncselekmények egész sora söpört végig az ikervárosokon. A Star Tribune adatai szerint a rongálás mintegy 1500 üzletre és egyéb épületre terjedt ki Minneapolisban és St. Paulban. A kár mértékét 500 millió dollárra becsülik.

A bűnözési hullámot nagyban elősegítette, hogy a minneapolisi rendőrség harmadik kerületi kapitányságát elhagyták a helyi erők – ezt követte az épület felgyújtása május 28-án. A párját ritkító politikai felelőtlenség a város polgármesterének, Jacob Freynek tulajdonítható, aki egy sietve összehívott sajtókonferencián magyarázta a bizonyítványt: az épület evakuálását azért lépte meg, hogy ne kerüljön veszélybe azoknak az élete, akik erőszakkal megpróbálták elfoglalni a rendőrkapitányságot! Ahogy Frey fogalmazott: az épület szimbolikus jelentősége nem előzheti meg az emberi élet fontosságát.Százak, ha nem ezrek vettek részt tevőlegesen az utcai erőszakban és gyújtogatásban, ennek ellenére csupán pár elkövetőt helyeztek vád alá a mai napig. Az is tudható, hogy 150 esetben indítottak nyomozást az ikervárosokban azon gyújtogatások miatt, amelyek a George Floyd halálát követő héten történtek.

Minneapolist végső soron saját vezetői vezették pusztulásba. Mert mindig is lesznek agresszorok, akik lángba akarják borítani a világot és mi egyedül az államra tudunk támaszkodni annak érdekében, hogy törvényesen megfékezzük őket. Mindenesetre valószínűtlennek tűnik, hogy a jelenlegi vezetés regnálása alatt bármilyen pozitív változás történjen az ügyben.A politikai hatalmat a „progresszív” demokraták birtokolják, a városi tanács tizenkettő tagjából tizenegy demokrata – a tizenkettedik pedig zöldpárti. Tanácstag például az a Keith Ellison ügyvéd, akit – miután először az Iszlám Állammal került kapcsolatba, majd kiállt a minneapolisi rendőrtiszt, Jerry Haaf gyilkosai mellett, végül egy Antifát dicsőítő könyvvel a kezében lőtt magáról egypár szelfit –, az ugyancsak demokrata minnesotai kormányzó kinevezett a Floyd halálában ludas négy rendőr elleni büntetőeljárás élére.

(...)

 

13 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page