Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Sokkolta Amerikát a nyolcéves kislány halála

2020/07/06

 

ATLANTÁBAN BETELT A POHÁR

 

Könnyekkel küszködve ítélte el a hétvégén, Atlantában történteket az amerikai város polgármestere, Keisha Lance Bottoms. A demokrata politikus azt követően ítélte el a rendőri erőszak ellen létrejött, ám szélsőségessé vált BLM mozgalmat, hogy szombat este egy nyolcéves kislányt gyilkoltak meg fegyveres tüntetők.

 

Azt mondják, a feketék életei számítanak. Most megöltek egyet a sajátjaik közül – fogalmazott az Egyesült Államokban zajló tüntetések nyolcéves áldozatának édesapja. A kislányt július 4-én lőtték le Atlantában, miután az amerikai nemzeti ünnepen, a függetlenség napján tartott tüntetésen a radikális BLM (Black Lives Matter) mozgalom tagjai elbarikádoztak egy gyorsséttermet a város központjában. Secoriea Turner édesapja, Secoriya Williamson újságíróknak elmondta: lánya akkor kapta a halálos lövést, mikor a tüntetők közül több fegyveres tüzet nyitott az autójukra.

 

Ezt a hatóságok megerősítették, jelentésük szerint a lövöldözés akkor tört ki, mikor szombat este a kislány autót vezető édesanyja megpróbált áthaladni az elbarikádozott útszakaszon. – Megöltetek egy nyolcéves gyereket. Semmi rosszat nem tett veletek, csak haza akart menni az unokatestvéréhez – nyilatkozta a sajtónak Secoriya Williamson.

 

A szombati tragédia átfordította a mozgalommal kapcsolatos amerikai közhangulatot. Július 4-én az egész országban kritikussá vált a helyzet, több nagyvárosban emberéleteket követeltek a BLM akciói. Chicagóban hatvanhárman sérültek meg és tizenheten vesztették életüket, New Yorkban negyvennégyen sebesültek meg, hat ember halt meg. Atlantában a zavargások során további két embert öltek meg, itt is számos súlyos sérülés volt.

 

A hétvégén történtekkel kapcsolatban hétfőn tartott sajtótájékoztatót Atlanta polgármestere, Keisha Lance Bottoms. A demokrata politikus felszólította a tüntetőket, hagyják abba az utcai erőszakot. – Ami sok, az sok – fogalmazott könnyek között Bottoms, hozzátéve: a nyolcéves Secoriea Turner meggyilkolását nem lehet a rendőrségre fogni, ez a tüntetők felelőssége. – Többet ártunk egymásnak, mint bármelyik rendőr ebben az országban – tette hozzá Bottoms, a színes bőrű politikus szavai nagy visszhangot váltottak ki az amerikai médiában.


(A kép forrása: itt)

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu