top of page

A kaliforniai szörnyűség

Bűntett történt Kaliforniában. Szörnyűséges bűntett.

Borzalmas.

Akkora az eset rémségi foka, hogy a várandós nők és kisgyermekes anyukák ne olvassák ezt végig, az orvosi kezelés alatt állók takarják el szemük, és az erős családapák fontolják meg, hogy a hírt megoszthatják-e a családban, illetve kivel oszthatják meg, lehet, hogy a nagymamának nem tenne jót, ha erről értesülne.

A villanygitár, a kolhozosítás meg a térdnél kiszakított farmer épp elég lehetett szegénynek, erről már nem kell tudnia.

Ha Sherlock Holmes ma élne, minden bizonnyal így szólna Dr. Watsonhoz, miközben helyet foglalna kedvenc karosszékében, kockás plédjét a térdére fektetné, s megtömné pipáját.

– Well, Watson. Kérem, írja bele a visszaemlékezéseibe, hogy a Notting Hill-i borzalom, a West London-i iszonyat, a yorki láp titka és a véres hüvelykujj esete után itt van most a kaliforniai szörnyűség.

– Csak nem, Holmes?

– De igen, Watson…

– Egek!

„Rendőrség keres két fehér embert, akik megrongálták a Black Lives Matter felfestést” – adja hírül az Index (a New York Times információira hivatkozva), s minden bizonnyal maga is megretten merészségén.

„Egy órával a felfestés után megjelent két fehér ember és átfestették a kaliforniai helyi bíróság épülete előtt lévő Black Lives Matter feliratot. Az akciót rögzítették és feltették YouTube-ra is.”

Ez az a pont, amikor az érzékenyebbek elfordítják fejüket, s a linket nem merik megnyitni.

Megrongálták? Ó, jaj. S a Black Lives Matter graffitit? Ezt is meg kellett élnünk? Hát itt már semmi se szent? Hova tart a világ?

„Keresi a rendőrség az elkövetőket, mármint nem a BLM-feliratot készítőket, hanem azokat, akik átfestették feketével. A helyi rendőrfőnök szerint az átfestés gyűlöletes és értelmetlen.”

Nagyon helyes. Köszönjük az Indexnek, hogy az elején tisztázza, hogy kik a jó fiúk és kik a rosszak. Black Lives Mattert fújkálók a jók, fújkálásra fújkáló fehérek a rosszak.

(...)

A történelmi emlékek és szobrok összerondításáért valahogy nem sopánkodott a független és objektív Index. Ki érti ezt?

 

31 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page