top of page

Szemlelek.net, a keresztény köntösbe bújtatott trójai faló

Kedves Barátaim!

A fősodratú, magát függetlennek és objektívnek kikiáltó médiából megállíthatatlanul áradnak ránk az egyre radikálisabb liberális nézetek. Naponta cirógathatunk migránsokat, lélekben azonosulhatunk az LMBTQ betűszó által lefedett összes devianciával, felvilágosulhatunk, hogy a hazaszeretet bizony ocsmány rasszizmus, ráeszmélhetünk, hogy a fekete ember sokkal értékesebb, mint a fehér (aki egyébként is alapvetően kirekesztő) és az abortusz egy rendkívül humánus beavatkozás, miközben könnyeket hullathatunk a bébifókák sorsa miatt.

De mi, "begyepesedett agyú" konzervatívként, valahogy csak nem akarunk a fentiekkel azonosulni, ezért próbálunk olyan sajtótermékekből tájékozódni, amik mentesek a fenti világmegváltó eszméktől, amiket ma "európai értékeknek" illik nevezni. Első látásra ilyen mentes médiumnak tűnhet a SZEMlelek blog, amely magát keresztény irányultságú "értékmagazinnak" állítja be. Azt hihetnénk, hogy itt keresztény hitünkkel és tradicionális értékeinken alapuló világnézetünkkel egybecsengő cikkeket olvashatunk. De ha hosszabb ideje követjük e blog írásait, akkor rájövünk, hogy a helyzet éppen az ellenkező, hogy a SZEMlélek egy trójai faló. Elhiteti a naiv, jó szándékú emberekkel, hogy értéket közvetít, miközben alattomosan az olvasó elé csempészi azokat a rontó, pusztító eszméket, amik ádáz ellenségei a mi évezredes hagyományokkal bíró, így az idők próbáját sokszorosan kiállt értékeinknek.

Nézzük a legfrissebb példát, A Szivárványos koronától a szálkás gerendáig című cikket, amit a blog alapító főszerkesztője, Gégény István jegyez.

Egy hazáját szerető, keresztény hitét komolyan vevő embert magától értetődően mélyen sért az a provokáció, amit az idei Pride szervezői produkáltak azáltal, hogy a Szent Koronát, mint nemzetünk egyik fő szimbólumát összemosták az LMBTQ-mozgalmat jelképező szivárvánnyal.

Milyen cikket várnánk ilyenkor egy magát értékmagazinként definiáló sajtótermék alapító főszerkesztőjétől? Egy olyan embertől, aki arról énekel, hogy "Minden forrásom belőled fakad" (lásd: https://szemlelek.net/2019/09/13/nekdal)? Azt várnánk talán, hogy a magát kereszténynek valló szerző bátran szót emel a Szent Koronát és ezáltal hitünket, Hazánkat ért gyalázat ellen?

Ki kell ábrándítsak mindenkit, mert nem ez történt. A csúsztatásokkal teli cikk lényegében az LMBTQ-lobbit mentegeti, kifogásokat, kritikát alig-alig fogalmaz meg. Ugyanakkor teljes mellszélességgel megy neki annak a Vágvölgyi Gergelynek, aki bátran kiállva a hite mellett, megtette, amit jogtisztelő állampolgárként megtehetett: feljelentést tett a gyalázkodók ellen.

Szemezgessünk kicsit a fenti cikkből!

"Erre az összetartozásra tett képes utalást egy másik esemény szervezőcsapata, amikor a számukra meghatározó szivárvány szimbólumát a mindenki magyarságát jelképező magyar koronával kombinálták."

Vajon miféle összetartozásról ír Gégény István?! Mikor láttuk azt, hogy az LMBTQ-lobbi kereste volna az összeborulás lehetőségét a nemzeti, keresztény oldalon állókkal? Nem éppen azt látjuk egyfolytában, hogy ott gúnyolják ki értékeinket, ahol csak tehetik?

"Nem volt előzmény nélküli ennek a kompozíciónak a közzététele, a szervezők ugyanis nem kívánták szó nélkül hagyni "az általános politikai közbeszédet, a folyamatos fenyegetettség-érzetet".

Az a provokáció-cunami, ami a pride-vonulások elmaradhatatlan kelléke, éppen a keresztény, tradicionális értékeket valló emberek elleni permanens támadás.

"a tüntetőleg – kétségkívül többnyire békésen – felvonulók és az ő vonulások ellen többnyire kevésbé békésen ellentüntetők részéről egyaránt."

Valóban békés felvonulók lennének azok, akik pl. férfiként, apáca ruhába öltözve vonaglanak a kamionok tetején, hogy a keresztényeket gúnyolják, provokálják? Gégény István valóban csodálkozik azon, hogy felháborodik, akik ezt az Istent, és vele a legfontosabb értékeinket megállás nélkül arcul köpő gyalázatot látja?

Ez kell ennek a féregnek:

"a saját nemükhöz vonzódók és a velük szimpatizálók is magyarok." Íme Gégény újabb csúsztatása. Mert a pride nem a homoszexuális emberek összességét jelenti. Hanem ennek a csoportnak csupán egy hangos, erőszakos részhalmazát. A homoszexualitás magánügy. A pride provokatív magamutogatása nem az.

"Ennek a reménynek és törekvésnek adott egy akkora pofont a Budapest Pride szervezőinek beperelése, amihez képest eltörpül a felvonulás negatív hatása. Merthogy sokan azt hihetik, ilyenek a keresztények."

Úgy látszik, Gégény még mindig nem látja, vagy nem akarja az olvasóival láttatni, hogy ha a keresztények továbbra is - naivan, szentséges mosollyal az arcunkon - csak állnak, mint a birkák, és hagyják ezeket a gyalázkodásokat, akkor a liberálbuldózer le fog minket dózerolni! Nem csak minket, de a krisztusi tanítást is, teljes egészében. Igen, el fogják tüntetni a föld színéről, és utána sóval hintik be a helyét. A só már meg is van: az egykor volt keresztény Európába beözönöltetett primitív és fanatikus muszlim horda.

"Ezzel az a fő baj, hogy amint a jelenlegi amerikai társadalmi kakofónia kapcsán is láthatjuk, az erőszakos "visszaütések" csak még nagyobb erőszakot szülnek."

Gégény megint egy nagyot csúsztat. Aki tájékozódik a világ eseményeiről, az pontosan tudja, hogy ennek éppen az ellenkezője az igaz: azért szabadulhatott el a pokol Amerikában, sőt Európa egyes részein is, mert a hatóságok, a liberális demokrácia nyakatekert elvei alapján, szabad véleménynyilvánításnak tekintették a pusztító hordák tombolását. Így nem léptek fel ellenük erővel. Ha felléptek volna, akkor már réges-régen nyugalom lenne.

A cikk végén a magát kereszténynek beállító Gégény még nekimegy a keresztény hitéért bátran kiálló Vágvölgyi Gergelynek és a vasarnap.hu-nak. Sőt cinikusan azt bizonygatja, hogy Vágvölgyiék ellopták egy másik szervezet logóját. Holott napnál világosabb, hogy a két logo legfeljebb színvilágában hasonló. Na kérem: ez, az amikor szálkát kiált a másik szemében az, akinek a szemében öles gerenda lapul!

A keresztény Vágvölgyi tevékenysége tehát nem tetszik Gégénynek. De az nem bántja a kényes lelkű szerzőt, hogy a védelmébe vett LMBTQ-lobbi hogyan lopta el alattomosan a meleg szót, hogy pozitív kicsengésű jelzőbe csomagolhassa az egészséges emberek számára visszataszító életformáját. Ugyanígy és ugyanilyen okból ellopták a szivárványt is, ami mellesleg egy ószövetségi jelkép, Isten és az ember szövetségének szimbóluma.

Ennyit a fenti cikkről, ami nem az egyetlen a sorban. Gégény rendszeresen jelentet meg olyan írásokat is, amivel a nemzeti, keresztény elkötelezettségű kormány ellen igyekszik hangolni olvasóit.

Ne szépítsünk tehát: a szemlelek.net igazából egy keresztény, értékelvű köntösbe bújtatott liberális propaganda-blog, ami folyamatosan megvezeti, és hitük, hazájuk ellenségei felé tereli a jószándékú, ámde naiv keresztény embereket.

A fentiek miatt arra szólítok fel minden jóérzésű, hazáját szerető keresztény embert, hogy bojkottálja a trójai falóként üzemelő szemlelek.net blogot! Sőt ennek alattomos tevékenységére hívja fel minél több ismerőse figyelmét is!

Ne engedjük, hogy lassan, alattomosan csepegtetett mérgekkel elvegyék a mi józan eszünket is!

Üdvözlettel:

Krúdy Ádám

 

42 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page