top of page

Stop5G – Kedves turisták tüntettek a Dobó téren, nem is hatották meg a döntéshozókat

(...) "Eger már bizonyított a történelemben, most ismét rajta az ország szeme. Ha sikerül megvédeni Egert, akkor az üzenet lenne minden településnek. Ha Eger elesik, elesik az ország" – állt abban a felhívásban, amellyel egy csütörtöki demonstrációra hívták az embereket az egri Dobó térre. Nos, Eger elesett, az 5G ellen tüntetők különösebben nem hatották meg az egri városvezetőket. Mint ahogy a megmozdulás se az egrieket, hiszen elsősorban néhány kedves, lelkes, de az ország más pontjairól érkező 5G-ellenes hívő koptatta a Dobó tér térköveit.

Pedig ha az esemény Facebook-oldalának hitt volna az ember, hömpölygő tömegre is számíthatott volna, ezt írták a csütörtöki tüntetés előtt: "Frissítés! Rengetegen jelentkeztek az ország számos részéről, hogy szeretnének a helyszínen szurkolni nekünk! Arra kérek mindenkit, hogy amennyiben lehetséges hozzatok magatokkal helységnév táblát, annak érdekében, hogy látszódjék a híradásokban, hogy az egész ország képviselteti magát a rendezvényen".

(...)

A tüntetés és Pócs Alfréd célja az volt, hogy ne indulhasson el a hálózat kiépítése Egerben. A képviselő ezt a csütörtöki közgyűlésen próbálta elérni. Sikertelenül, Egerben nem fogja önkormányzati rendelet tiltani az 5G-hálózat képítését.

Stop5G felkiáltással tüntettek a Dobó téren

Az 5G kiépítése ellen tüntettek csütörtökön a Dobó téren. A rendezvényen előadásokkal, fellépőkkel és a különböző városokból érkező tiltakozókkal az volt a szervezők célja, hogy Eger legyen az első város az országban, ahol visszautasítják a mobilhálózati rendszert, ezzel példát mutatva a többi településnek.

 

14 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page