Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Akkor most elmondom, mi a diktatúra

2020/09/05

 

Akkor most elmondom, mi a diktatúra. Mert úgy látom, hogy van egy rakás elkényeztetett, félnótás hülyegyerek, aki unalmában és jó dolgában szabadságharcosdit akar játszani egy nem létező diktatúra ellen, hogy olyanokat segítsenek a hatalomba, akik viszont egy valódi, gyilkos diktatúrát működtettek.

Nézzük például, hogy mit csináltam 1986. október 23-án este. Érdekes dátum, nemde? Mindössze három évvel a rendszerváltás előtt. Amikor még senki, de senki nem gondolta, hogy pár éven belül összeomlik a Szovjetunió és ezzel az egész kommunista tömb is. 1986. október 23. az 56-os magyar forradalom (86-ban még "ellenforradalom") 30. évfordulójának napja volt.

 

(...)

 

Aztán eljött az este. Közölték, hogy aznap éjszaka mindenki felöltözve, gyakorlóban és bakancsban alszik. Kiosztották a fegyvereket és így feküdtünk le aludni. Nem mintha bárki is képes lett volna aludni aznap este. És akkor végre el is jutottunk odáig, hogy mit is csináltam 1986. október 23-án este.

 

Felöltözve, bakancsban, összekészített menetfelszereléssel feküdtem egy nyikorgó, lepattogzott, ócska emeletes vaságyon, mellettem egy gépkarabély és qrvára imádkoztam, hogy drága jó Istenem, kérlek, ne kelljen kimennünk, kérlek, ne legyen balhé a városban, kérlek, ne tüntessen senki, kérlek ne, kérlek ne, ne, ne!


Na ezt csináltam aznap este és úgy kb. egész éjjel. Nem mondom, néha pillanatokra elaludtam a fáradtságtól, de rémálmaim lehettek, mert újra és újra felébredtem és akkor előről kezdődött az egész frász.

 

Na kérem EZ egy diktatúra!

 

Kedves túlmozgásos, unatkozó, semmirekellő, anarchista hülyegyerekek. Ez!

 

Ami 1986-ban, alig 3 évvel a rendszerváltás előtt arra készült, hogy 19-20 éves sorkatona gyerekekkel gyilkoltassa le Budapest utcáin az 56-os magyar forradalomról engedély nélkül megemlékező demonstrálókat, megemlékezőket, ad absurdum tüntetőket.FYI amikor engem erre kényszerítettek Gyurcsány Ferenc már egyáltalán nem valami nevenincs KISZ-tagként vagy falusi KISZ-titkárként, hanem a rendszer legtetején, a rendszer kiemelt kedvezményezettjeként, a KISZ Központi Bizottságban építgette a kommunista karrierjét. A most hallatlanul demokrata Gy. Németh Erzsike szintén nem sorállományú kisdobosként, hanem az Úttörőszövetség szép reményű elvtársnőjeként gondoskodott a 6-14 éves gyerekek megfelelő kommunista, ideológiai neveléséről. Dobrev Klárika pedig – ahogy a mai napig is – ugyanabban a villában, megbízható testőrelvtársakkal körülvéve alukálta az igazak álmát. Ott simogatta meg a buksi fejét az MSZMP Központi Bizottságában szorgoskodó, véreskezű Apró Antal nagyapó és anyuci, Apró Piroska, aki pedig nem sokkal később, a nagyapó remek elvtársi kapcsolatrendszerét felhasználva, a privatizációs szabadrablásban gondoskodott róla, nehogy földönfutóvá váljon ez a minden megvetést megérdemlő família.

 

(...)

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu