top of page

Mutass még egy olyan országot, ahol az értelmiség egy része külföldre jár rinyálni!

A délszláv háború idején egy Horvátországban működő rádió munkatársaként dolgoztam. Saját bőrömön tapasztalhattam meg a korábban Európa szívében elképzelhetetlent.

(...)

Ám amikor valamelyik horvátok közti beszélgetésbe beleszóltam – nem éppen elismerő szavakkal illetve a szerbek civileket nem kímélő hadiszokásait, a horvátok szúrós szemmel állítottak le: „…te ebbe ne p*fázz bele, ez nem a te dolgod, te külföldi vagy!”

Értik?! Még az ellenségeikre sem tehettem megjegyzést!

Erre itthon meg azt látom, hogyhirdetésa Nagy Víz túloldaláról Kifehéredett Gandalf, meg Ripley hadnagy integet az Alienből, miszerint szabadságot az SZFE-nek.Mi van?! Szerintem ezek ott azt sem tudják, Afrika melyik csücskében van Magyarország, közepén a Visztulával. És itt szelfizgetnek tenyérbemászott eszefevel? Na ne…A mi szemétdombunkon angolul kukorékol a kakas?! Egyáltalán, honnan, így ismeretlenül is, ez a távoli szolidarizmus?

Megmondom. A szokásos 5000 csirkefogótól. Mátyás óta. Azóta, mióta Mátyás fiát, Corvin Jánost elzavarták a korábban Mátyás által rangra emelt uraságok, és helyette a megüresedett trónt odaajándékozták Magyarország, illetve Mátyás örök ellenségének, a cseh Ulászlónak. A lényeget illetően a helyzet mit sem változott. Ma is külföldről vár megoldást, nekik tetsző, a hazát viszont lejárató ítéletet az itt élő értelmiség azon része, amely mentes minden nemzeti büszkeségtől, tartása nincs, nemzetközi kapcsolatai viszont bőséggel.

(...)za

 

13 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg