top of page

Mi a járvány legsúlyosabb következménye? A korábban ünnepelt kutatói társadalommal szembeni bizalomv

„Az igazság világában kártevő, oda nem illő elem mind az ötfajta: a hazugság, a tévedés is, az elavultság is, a dilettantizmus is, a felületes hanyagság és hebehurgyaság is! Nem jó ezekkel egy fedél alatt lakni. Tartsunk nagytakarítást közöttük, mégpedig haladéktalanul!” Karácsony Sándor

Az információ jelekben ölt testet. Adatoktól elborított világunkban szinte biztosra vehetjük, hogy felvetett kérdéseinkre megtalálható a megfelelő válasz, de az odáig elvezető utat félelmetes mennyiségű zavar állja el. A jel a valódi tartalom, a zavar az azt elfedő „ál-jel”. Kösse fel a gatyáját bárki, aki bármilyen tartalom valóságalapját próbálja kutatni. A legtöbb nyitott ember ebben fárad el a leggyakrabban. A manipuláció sok eszköze közül az egyik leghatékonyabb a zavar mennyiségének növelése e jellel szemben.

Lassan tíz hónapja keresem-kutatom az új világjárvány és az ehhez kapcsolódó társadalmi folyamatok okait, magyarázatát, de a sok száz órányi tájékozódás csak tovább erősítette szkepticizmusomat a nagy nyilvánosság elé tárt, „megcáfolhatatlannak és megkérdőjelezhetetlennek” tartott hírek iránt.

Elméletileg az epidemiológia (járványtan) a betegségek elterjedésének statisztikai vizsgálatával foglalkozó orvosi tudományág. A mindennapok emberének csak meg kell hallgatnia a szakemberek nyilatkozatait és követni az utasításokat. A biológiát jobban kedvelő állampolgárok elolvassák a legújabb tudományos tanulmányokat, és átlagon feletti jólértesültségük jóvoltából fürödhetnek a baráti társaság figyelmében egy-egy összejövetel során.

Az országos tiszti főorvos kiáll a nyilvánosság elé, és tájékoztatásában egyfelől röviden, közérthetően szól az egyszerű emberekhez, másfelől tudományos igényű magyarázatokkal látja el a felkészültebb szakírókat. Izoláltuk a vírust? Nosza, rajta, már olvashatjuk is a kutatócsoport jelentését, és megcsodálhatjuk, hogy az elektromikroszkópon keresztül hogyan is néz ki valójában ez a bestia. Megvannak a szabályozók és az évtizedek óta kialakult eljárásrendek. A járványküszöb 150 beteg/100 000 lakos/hét, tehát heti 15-20 000 beteg között kihirdetik a járványhelyzetet, s ez komolyabb odafigyelést követel majd mindannyiunktól. Betartjuk az utasításokat, vigyázunk szeretteinkre és csak kihúzzuk azt a pár hónapot, amíg minden helyre nem áll. Kövessük a pédamutató Új-Zélandot, Dél-Koreát és Hongkongot!

Valami még sincs rendben. Orvosok mondanak egymásnak ellent a betegség kialakulásával, lefolyásával, gyógyításával, a tesztelés hatékonyságával vagy a vakcina lehetséges eredményességével kapcsolatban. A tiszti főorvos egyszer azt mondja, nem kell maszkot hordani, máskor pedig ezt tartja a lakosság legfontosabb feladatának. Az angol és amerikai kutatók többet tudnak az orosz vakcina alkalmatlanságáról, mint a saját kutatásaikról. Néhány ezer dollár díjazásért elszegényedett brazil, afrikai, európai kisembereken tesztelik az új vakcinákat, annak ellenére, hogy a korábbi előírások szerint ilyen kísérleteket csak akkor szabadna elvégezni, ha már rendelkezésre áll a betegség gyógymódja, vagyis ismeretes a gyógyulási folyamat mechanizmusa is.

A gonosz ellen megváltást hozó „ezüstgolyóhoz” hasonlították a vakcinákat, miközben a tudósok többsége azt állítja, hogy az első koronavírus elleni vakcina nem védi meg az embereket, csak csökkentheti a tüneteket. Brit tiszti főorvos már azzal is elégedett lesz, ha a beoltottak 40%-a szerez védettséget az oltás hatására, és az sem baj, hogy az oltást kettő-négy alkalommal meg kell ismételni. A belgák – a brit kutatásokra alapozva – alkalmatlanságuk miatt betiltják azokat a teszteket, amelyeket Anglia és a fél világ használ. Az eredmények téves értelmezésének elkerülése érdekében a FAMHP hat hónapra megtiltotta az új koronavírus (SARS-CoV-2) elleni antitestek kimutatására szolgáló gyors önteszt eladását, forgalmazását és alkalmazását. Máshol pedig arról tájékozódhatunk, hogy a nyálból és az ujjbegyből vett mintavételezéssel ugyanolyan hatékony tesztet lehet előállítani, mint az eddigiek.

Kamarák zárkóznak el egyes, korábban nagyra becsült tagjaiktól. Kis országokban csupán a politikai közegben ismertté vált „szakemberek” utasítják el az adott területen Nobel-díjat kapott nagy öregek korábbi megállapításait.

Személyes érdeklődésünkre néha egészen őszinte beszéddel is találkozunk. „Azért nincs hivatalos álláspont, mert amíg a vezető szakértők nem értenek egyet, addig az nem létezik…” Ennek ellenére egyes orvosok ellen már fegyelmi vizsgálat folyik véleményük, kezelési módszereik vagy a tesztek hatékonyságát kutató vizsgálataik miatt.

Ha nincs „hivatalos” álláspont, vajon ki dönti el, hogy ki lett „sarlatán”, „az orvostársadalom szégyene”, „a közbizalmat megingató” vagy „társadalmi feszültséget okozó” személy. Hihetetlen, de a legtöbb tudományos anyag az új vírussal kapcsolatban csupán egyfajta „preprint”, vagyis nem tekinthető valóságos tudományos eredménynek. Egyre több gazdasági jellegű összefonódás és érdek látszik az WHO, az egyes államok egészségügyi vezetői és a gyógyszergyártó cégek között.

A mindennapjainkat egyre jobban befolyásoló kórokozóról tehát nagyon nehéz érdemben tájékozódni, még akkor is, ha az ember veszi a fáradtságot, és több kontinens anyagait is hajlandó feldolgozni.

Olvasottságunknak vannak azért eredményei is. Kiderült, hogy a kormányoknak három alternatív – lényegében politikai – cél között kell kompromisszumokat kialakítaniuk: a fertőzéseket, az elvesztett életéveket és a halálozásokat kell minimalizálniuk. Értjük már a „teszt érzékenysége” és a „teszt specifitása” közötti különbséget. A kumulatív esetszám, az incidencia arány, az effektív szaporodási szám, a duplázási idő, az érvényes aranyszabály kifejezések beépültek a mindennapjainkba. A Houstoni Módszertani Kórház kutatói kimutatták, hogy a második hullámban már egy sokkal fertőzöbb vírusmutáció mutatható ki a lakosságban. „A G614 mutáns 31%-kal (28-34%-kal) jobban fertőz, mint a D614 vadtípus. Az olyan beavatkozások, amelyek korábban hatékonyak voltak a D614 vadtípus visszatartásában vagy enyhítésében (például Kínában, Vietnamban, Thaiföldön stb.), kevésbé hatékonyak lehetnek a G614 mutánssal szemben.”

A britek már tudják, hogy az afrikai és az ázsiai származású lakosaik között jobban terjed a vírus, mint az őslakosok között. Mások szignifikáns összefüggést találtak a SARS-CoV-2 különböző régiókban való elterjedése, földrajzi szélessége, valamint minimális hőmérsékletük történelmi (az elmúlt 30 évben mért) átlagai között.

Úgy tűnik, mind inkább megedződünk.

Már alig akadunk fenn azon, ha azt olvassuk, hogy Matt Hancock brit egészségügyi titkár szerint a koronavírus-tesztek hamis pozitív aránya (FPR) „kevesebb, mint 1%”, két sorral lejjebb pedig azt látjuk, hogy Janet Heneghan kutató szerint az Egyesült Királyságban hamis pozitív tesztek aránya akár 50% is lehet.

Szinte már meg sem rebben a szemünk, amikor a téma egyik fő szakértőjének számító Dr. Michael Yeadon egy blogbejegyzésében azt állítja, hogy a hamis pozitív tesztek aránya valójában „90% körüli”.

És már az sem zavar bennünket, hogy a tesztek Európai Unión belüli forgalmazáshoz a szakemberek számára készült tesztek gyártójának nem volt szüksége minősítő vizsgálatokra, csak egy önigazolást kellett kitöltenie. Miután ez az önbizonyítvány elkészült, a terméken elhelyezte a CE-jelölést. Ez a jelölés pedig azt jelenti, hogy megfelel a hatályos jogszabályoknak, valamint a minőségi, biztonsági és hatékonysági előírásoknak.

Már az sem idegesít bennünket, amikor a WHO vezetői és a magyar ellenzék a tesztelésben látják a biztos megoldást, miközben a brit kormány belebukott saját tesztelési ígéreteibe. Nemhogy a napi több millió, de a 150 000 vizsgálatot sem képesek tartani. Ráadásul maga Kary Mullis, a Polymerase Chain Reaction (PCR) technológia feltalálója (1993-ban kémiai Nobel-díjat kapott) sem találta megfelelőnek találmányát egy vírusfertőzés kimutatására.

Az meg már szinte természetes, hogy az Altona Diagnostics és a Creative Diagnostics, a TIB Molbiol által készített tesztek termékismertetőjében ezt olvashatjuk: „Ezeket a vizsgálatokat nem a koronavírus-fertőzés diagnosztizálását segítik elő.” „Csak kutatási célokra. Nem használható diagnosztikai eljárásokban.”

S legfeljebb már csak attól jövünk némi izgalomba, amikor a britek bevallják, hogy még mindig nincs valódi izolált vírusuk, amihez az új teszteket kalibrálni kellene, hiszen eddig legalább arra gondolhattunk büszkén és jólesően, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában már márciusban sikeresen izolálták a gonoszt.

Van itt tehát már koronavírus-ügyben minden, ami elképzelhető, ám sajnos rögtön az ellenkezője is.

Csak a tiszta beszéd, ez hiányzik mindenhonnan!

S talán mind közül ez a mostani „pandémia” legsúlyosabb következménye: a korábban ünnepelt kutatói társadalommal szembeni teljes bizalomvesztés...

***

Irodalom:

https://bpa-pathology.com/covid19-pcr-tests-are-scientifically-meaningless/

https://www.dailymail.co.uk/health/article-8766145/Houston-study-More-contagious-coronavirus-strain-dominates.html?ito=push-notification&ci=35796&si=75809

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.09.18.20196980v2

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.09.22.20199174v2

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.09.15.20192039v2

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.09.22.20198754v1

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.09.22.20199810v1

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.09.20.20198366v1

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.09.18.20189647v2

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8770233/Trials-Russia-coronavirus-vaccine-questionable-results-unlikely-coincidence.html

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8770825/First-coronavirus-vaccine-not-silver-bullet-scientists-warn-government.html

https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-8769069/Most-accurate-coronavirus-antibody-testing-kits-revealed.html

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8768741/The-measures-scientists-say-needed-ease-lockdown.html

https://lockdownsceptics.org/

https://www.famhp.be/en/news/coronavirus_how_should_tests_be_made_available_in_belgium

https://www.huffingtonpost.co.uk/entry/false-positives-coronavirus_uk_5f686da4c5b6de79b677e909?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly9sb2NrZG93bnNjZXB0aWNzLm9yZy8&guce_referrer_sig=AQAAAN4ctACf1lbYlehu-QhaOTS8sDNDv75Aug42EmbHQrSDi8incsccc9NLKRUWvInNeOrqpvyCEh257hd_hEUuEWT4Kj88irA0Hpukp7IINnXxGa0h29MwNeaVXzsWAyw2AO7bKfpKK9SCAnm2zIYqs26BnDVCOsfJFSfSerIOBcDy

108 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page