top of page

Azonnali rendszerváltásra van szükség a filmművészetben! – Deák-Sárosi László filmesztéta a Vasárnap

Az egész magyar kultúrát egy elitista kevélységgel és forradalmi utópista kórsággal áthatott nagy hálózat uralja, melynek elkényelmesedett tagjai egymásnak osztogatják a díjakat, bűntudatipart építenek, sorra kaszálják el a nemzeti érzelmű alkotásokat és a „megfelelő" szemléletmódot elsajátítani nem hajlandó művészeket – mondta el lapunknak Deák-Sárosi László filmesztéta, költő, a Filmarchívum korábbi, a Magyarságkutató Intézet jelenlegi tudományos munkatársa. Nagyinterjú.

(...)

– A törésvonalat én a globalisták (internacionalisták és liberálisok), illetve a lokalisták, vagyis a nemzetben és vallásban hívők között látom. Az elhajlás szerintem elsősorban eszmetörténeti gyökerű. Mára már vannak köztük mindenféle etnikumból, akiket elkapott az elitista kevélység és a forradalmi utópista kórság. A globalistáknak minden kicsi és büdös, ami helyi, nemzeti és hagyományos. Nekik még a galaxisunk is szűk.

Ők le akarnak rombolni minden létezőt, mert szerintük a világ úgy rossz, ahogy van, és újat akarnak helyette építeni. Sokat akar a szarka…

A probléma az, hogy a felfokozott öntudatuk nem engedi, hogy elismerjék: van másfajta gondolkodás, felfogás, élet, mint az ő utópiáik. Tehát mégiscsak egységesek.

(...)

 

37 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page