Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

KÖLCSÖNÖSSÉG

 

A közvélemény-formáló média és politika mind erősebb nyomást gyakorol az országokra és kormányokra a sokszínűség bemutatása érdekében. Így Magyarországtól is elvárják a közélet, a kultúra, az oktatás megnyitását a globalizmus előtt. Ebben Amerika és Nyugat-Európa utat mutat, nem lesz tehát nehéz követni őket.

 

Hollywoodi mintára a magyar gyártású filmekben is kötelezően szerepeltetni kell indiai, néger, veddo-ausztralid és transznemű kínai karaktereket. A gazdasági vezető pozíciókban egyre több klímavédő gyerekre, a parlamentben pedig a blokád­építésben jeleskedő egyetemistára van szükség.

 

(...) 

 

Az észszerű elvárások iránt mindig fogékony magyar kormányzat jelezte, hogy tudomásul veszi az ajánlásokat, de paritásos elven ragaszkodik hozzá, hogy Mozambikban a magyar gasztronómia iránti tiszteletből a maputói menzákon hetente egyszer gulyáslevest szolgáljanak fel a diákoknak (készülhet zebrából vagy zsiráfból is). A pakisztáni filmekben kötelezően szerepeltessenek egy Levente keresztnevű, lehetőleg szimpatikus hőst, aki palotást táncol a katarzis pillanatában. A vanuatui nemzeti ünnepen vonuljon fel zsinóros mentében két helyi magyar kisebbségi, piros-fehér-zöld trikolórral. A vietnámi óvodákban Trianon-gyásznap, Laoszban az aradi vértanúk emlékére gyertyagyújtás szervezendő. A bécsi Burgban a következő évtől állandó kiállításként Batthyány-emlékszoba hívja fel a figyelmet a Habsburgok törvénytipró, gyalázatos viselkedésére.

 

A sokszínűség, a vallási tolerancia és az egymásra figyelés szép gesztusa lehetne a mekkai zarándoklaton keresztény kvóta bevezetése.

 

Jelszavunk: szép dolog az elfogadás, de csak kölcsönösen van értelme.

 

 

 

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu