top of page

A magyarságnak is szembesülnie kell az ötödik generációs elektromágneses mikrohullámú sugárzással (5

Tanka Endre: A magyarságnak is szembesülnie kell az ötödik generációs elektromágneses mikrohullámú sugárzással (5G EMF)

(in: Nagyot és szépet. A Százak Tanácsa, 2020. 263 – 272. o.)

Eddig nem ismerhettük, és senkit nem kérdeztek meg, hogy kell-e ez nekünk. Aztán 2019 őszén hozzánk is berobbant: a digitális jólét és a virtuális tér korlátlan kiterjesztésének hamis boldogságtudatát sulykoló reklámozás után a Vodafone megkezdte a főváros belső kerületeiben és a Duna vonalán az 5G hálózat telepítését. Arról sem előtte, sem azóta nem esett szó, hogy mi ennek az ára, lehet akár a globális életpusztítás? A tudomány tragikus történelmi tévedéseiből az emberiség rendszerint nem tanul. (Ld. pl. a DDT és más növényvédő szerek élelmezést forradalmasító hatása helyett az egész élővilágot roncsoló, súlyos következményeit Rachel Carson „Néma tavasz” – a nyomán /1962/. A DDT méreghatása az anyatejben még ma is jelen van.) Ehhez az 5G EMF mesterséges sugárzás veszélyképlete minőségében nem is rokonítható, mert – leszámítva a közvetlen életpusztító hatásait – azzal fenyeget, hogy a mesterséges intelligencia leválthatja és a földi létből kiiktathatja az embert.

Az 5G EMF sugárzás közvetlen kulcskérdése: veszélytelen – e, avagy veszélyes az emberre és az élővilágra? Az első álláspontot az 5G globális kiépítését végrehajtó, a világpiacot uraló, vezeték nélküli távközlési ipar, továbbá a NATO, az EU, a WHO, az ICNIRP (a nem-ionizáló rádiósugárzás elleni védelem nemzetközi bizottsága), az FCC (az USA Szövetségi Kommunikációs Bizottsága), nálunk a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az MTA egyik bizottsága képviseli. Ennek a közhatalmi és nemzetközi intézményhálózatnak fő mozgatója az új világrendet (NWO) létrehozó, egyesített tőkeerő, amelynek egyik ismert szereplője Bill Gates. Ő nemcsak a világ leggazdagabb embere, hanem a WHO egyetlen pénzügyi fenntartója, aki döntően meghatározza annak működtetését. A másik álláspont ezzel szögesen ellentétes. E szerint az 5G EMF sugárzás – a mennyiségétől és az időtartamától függően – súlyos egészségkárosító hatásokkal, köztük rákos megbetegedéssel jár az emberre, ezen felül minden életformát (a növényeket, állatokat, rovarokat és mikroorganizmusokat) pusztító roncsolással sújt. Ezt független kutatók több mint tízezer felülvizsgált, hiteles tudományos közleményben állítják. Ők a távközlési ipartól, más tőkeszerveződéstől és a politikától anyagi, erkölcsi téren egyaránt független, a teljesítményeik alapján nemzetközileg elismert tudósok, akik a tudományos igazság és az életvédelem mellett – akár egyéni érvényesülésük feladása árán is – szilárdan elkötelezettek. A két állítás egyidejűleg nem lehet igaz, hanem az egyikük hamis.

Mi segíthet eligazodni és az igazságot feltárni a két, egymást tagadó nézet ütközése nyomán? A logika alaptörvénye szerint főleg a cui prodest tisztázása: kinek az érdeke a veszélytelenség állítása, és mi a célja az 5G globális kiterjesztésének? Ennél a törekvésnél aligha leplezhető a diktátum irányítóinak anyagi – hatalmi – politikai stb. szoros érdekkötöttsége, és a végrehajtásban résztvevők intézményi függősége. Részletes elemzés nélkül is belátható: ha a távközlési ipar a digitális forradalmat világszerte (sőt a Föld mágneses szférájában is) az EMF sugárzásra alapítja, úgy e sugárhatás bármely élettani kritikáját csírájában kell elfojtania, mert a humán és egyéb kártételek, létroncsolás vagy akár ezek kockázatának a beismerése is önfeladásra, uralomvesztésre vezetne. Kilenc milliárd emberrel szemben az eddigi életvitelüket gyökeresen megváltoztató és számos megszorítással járó új technológiát (hiába reklámozza azt a hatalom az új életminőség ígéretének) lehetetlen úgy elfogadtatni, hogy eközben a végrehajtó kénytelen beismerni a sugárzás előállt kártételeit és kockázatait. A távközlési és a hadiipar egyesített tőkeereje ezért feltétlen közérdeknek tünteti fel a teljes veszélytelenség társadalmi elfogadtatását, holott az állításukat saját magatartásuk is hiteltelenné teszi. Ha az EMF sugárzás tényleg veszélytelen, úgy az EU és a NATO Brüsszelben és Genfben miért azzal szavatolja hivatali szervezetének egészségbiztonságát, hogy mindkét városból kizárta az 5G-t? (Ezek 5G-mentes városok.)

(...)

 

90 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page