top of page

„Gyermekvédelem igen, genderpropaganda az nuku” – Szánthó Miklós a Mandinernek

(...)

– Hogy sok álhír jelent meg a tavasszal bevezetett rendkívüli jogrend miatt, az igaz, de akkor is: miért most kellett ezeket a fontos indítványokat benyújtani? Nem kellett volna előtte egyeztetni az ellenzékkel?

– Az ellenzéki pártok szerintem először egyeztessenek saját magukkal, meg az alanyt az állítmánnyal. De most tényleg, mit egyeztessen a kormány az ellenzékkel arról, hogy az „anya nő, az apa férfi”? Persze, egy normális világban egy ilyen „közhelyről” nem lenne vita, de

a genderideológia trendvonatára felülő hazai balliberális oldal nyilván epét hány az ilyesmitől, ezt egyeztetés nélkül is tudni lehet. Komolyra fordítva a szót: 2018-ban – ahogy azt megelőzően két alkalommal – a választópolgárok kétharmados felhatalmazást adtak a Fidesz-KDNP-nek. Mindenki tudta és tudja, hogy ez alkotmányozó többséget jelent, ’18-at megelőzően is használta ezt az Orbán-kormány, a szavazók mégis újra igent mondtak erre. Ez egy parlamentáris demokráciában, Magyarországon azt jelenti, hogy aki rendelkezik 133 képviselővel, az a választók felhatalmazása alapján módosíthatja az alkotmányt. Ehhez a ciklus alatt a kormánynak bármikor joga van. (...)

 

3 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page