top of page

A hatalmi rendszer még jobban utál minket


Eredeti cikk:

Schiller Mária küldeménye


A NewsGuard és a PayPal 2022-es akciói, valamint egy brit hivatalnok vizsgálatai bebizonyították, hogy a hatalmon lévők ellenzik a Consortium News-t. Segítsen nekünk megmutatni nekik, hogy tévednek.A Consortium News különkiadása


A Consortium News számára a 2022-es év figyelemre méltó eredményekkel telt, amelyek közül néhány felkeltette az establishment figyelmét.


Márciusban, három hónappal azután, hogy tudósítani kezdtünk Oroszország ukrajnai polgárháborúba való beavatkozásáról, a NewsGuard minősítő ügynökség levélben vádolta meg a CN-t "hamis tartalom" közzétételével, amiért a 2014-es kijevi puccsról és a neonácizmus szerepéről tudósítottunk az országban.


Májusban a PayPal véglegesen megtiltotta a Consortium Newsnak, hogy pénzátutalási rendszerét használja. A PayPal állhatatosan elutasította, hogy megmondja, miért. De a felhasználói megállapodása tiltja a "félretájékoztatás" terjesztését, és bár az információ az egyetlen üzletünk, a téma körüli hisztéria miatt logikus volt a következtetés, hogy kifogásolta az Ukrajnáról szóló tudósításainkat.


Júniusban a The GrayZone beszámolt a kiszivárgott e-mailekről, amelyekből kiderült, hogy a brit külügyminisztérium egyik tisztviselője kapcsolatba lépett Nina Jankowicz-cal, aki akkoriban a Biden-kormánynak a Belbiztonsági Minisztérium alá tartozó, mára feloszlatott dezinformációs irányító testületét vezette. Egy e-mailben a tisztviselő azt mondta, hogy utánanéz a CN szerkesztőjének. Azt mondta, Jankowicz azt mondta neki, hogy "körbekérdez" a Consortium Newsról.


Nem világos, hogy kit kérdezett meg, a kormányzaton belül vagy kívül. De Jankowicz azt mondta a tisztviselőnek, hogy szerinte a CN-t nem finanszírozzák, feltehetően egy külföldi hatalom, például Oroszország, hanem csak "hasznos idióták".


Idén a Twitter két rendszeres munkatársunkat, Scott Rittert és Patrick Lawrence-t tiltotta ki véglegesen.


2020-ban a kanadai elektronikus hírszerző ügynökség, a Communications Security Establishment (CSE) hamisan vádolta meg a Consortium News-t azzal, hogy egy orosz kibertámadás élére állt.


Franklin Delano Roosevelt azt mondta legádázabb jobboldali kritikusairól: "Egyöntetűen gyűlölnek engem –

és én üdvözlöm a gyűlöletüket".


Mi is üdvözöljük a hatalom gyűlöletét. És örülünk minden támogatásnak, amit csak adhatsz nekünk, hogy folyamatosan legyőzhessük őket.


Joe Lauria a Consortium News főszerkesztője és a The Wall Street Journal, a Boston Globe és számos más újság, köztük a Montreal Gazette és a Johannesburgi Csillag egykori ENSZ-tudósítója. A londoni Sunday Times oknyomozó riportere, a Bloomberg News pénzügyi riportere volt, szakmai munkáját pedig 19 évesen a The New York Times stringereként kezdte.  Elérhető a joelauria@consortiumnews.com címen, a Twitteren pedig a @unjoe címen követhető.  477 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page