top of page

A MAGYAR SZÉGYEN NAPJA – 2024. február 1. (Lengyel Károly jegyzete) Az EU-ban 27 tagállam egyhangúlag megszavazta az ukrajnának nyújtandó pénzeket. Ötven milliárd eurót! Na még egyszer, hogy érthetőbb legyen! Ötven milliárd eurót!!! 


De ez a pénz még nincs címkézve, hogy a cionnáci ukránok mire költhetik el. Fegyverre? Az állam működésére? Újjáépítésre?


Az elmúlt két év tapasztalata alapján fennáll a gyanú, hogy ennek az 50 Mrd €-nak nagy részét fegyverekre fogják költeni! Egyre nagyobb mennyiségben és egyre pusztítóbb fegyverekre.


Ezzel megalapozottá vált a feltételezés, amiről a világsajtó hetek óta cikkezik, hogy fennáll a lehetősége az orosz-ukrán háború kiterjesztésének, a közvetlen amerikai-orosz fegyveres összecsapásnak. Ha pedig ez így történik, a magyar miniszterelnöknek mondott lény belerángatta Magyarországot egy eleve vesztes háborúba. Ez maga a WW III. Orbán tokától bokáig bekente valami barna bűzös anyaggal az országot.

Ebből hogy és mikor fogunk kimászni?

Ezután hogyan lehet elvárni Oroszországtól, hogy továbbra is jöjjön tőlük energia, akármilyen szerződést kötöttek velük erről a magyar külügyérek? Semmi csodálkoznivaló sem volna azon, ha az oroszok ezután elzárnák a csapokat. Akkor aztán térdre, imához! Na az lesz a gazdasági armageddon.

Csak emlékeztetni kell, hogy ez az 50 Mrd € az EU együttes hitel felvételét jelenti. Nincs megállapodás róla, hogy melyik tagállam milyen mértékben vesz ebben részt. Nem volt elég, hogy az aljas covid-terror idején közösen vettek fel hitelt az európai gazdaság újraindításához? Abból sem láttunk még egy centet sem! Mintha azt felemésztette volna a gazdasági köd. Úgy is lehet mondani, hogy ellopták azt az összeget Ursula és kondája.

Hiszen bevallották, hogy annak a pénznek nagy része Ukrajnának ment fegyverekre az elmúlt két év alatt. 700 M €!!! Aztán nagy hirtelen kiürült az eu-kassza! Persze, hogy hitelt vettek fel az ukránok számára, mert a globálgazditól nem kapnának magának az EU-nak hitelt az elköltött 700 M € helyébe.


Az sem volt leírva, hogy melyik tagállam mennyivel részesedik ebből az összegből, de összehoztak egy több nemzedéket gazdasági gúzsba kötő adósságot.

Most pedig egy annál hétszer nagyobb összegről van szó!

Azon kívül szó nem esett az EU-csúcson az elégtelen minőségű ukrán mezőgazdasági termékek dömpingjéről. Ki engedte meg ezeknek az alávaló naplopóknak, hogy egy EU-n kívüli országból számolatlan mennyiségben trágyaminőségű, egészségre közvetlenül ártalmas terméket behozzanak?

Tömören és röviden szólva, a magyar kormány is ott liheg most már a 26-ok sorában, akik aljas módon, közvetlenül beavatkoznak az orosz-ukrán háborúba az ukránok oldalán. Teszik ezt ki tudja kinek a pénzéből! 

Illetve nagyjából sejthető, hogy ki adja a hitelt.


Az önmaga létét is tagadó-tagadtató, néhány ezer éve világuralomra önkiválasztott, bojtos derekú, tévesen felülreprezentált törpeség. Ennél egyszerűbben nehéz megfogalmazni, de ennyi talán érthető.


Még mi kell ahhoz, hogy a magyarok megértsék: nincs más lehetőségünk, mint tárgyalás és feltétel nélkül, azonnal kilépni az Európai Unió-ból? És köpni a küszöbre!


2024. február 1.


Lengyel Károly 


 

(Vitám csak annyi van az igen tisztelt Szerzővel, hogy ha egy ilyen „törpeség” 27 államot rá bírt erre venni, olyan kormányfőket is, akik nagyon tudják és némelyek mondják is, milyen rontást hozhat ránk, Európára e döntés, akkor az valójában van akkora óriás, amely csakugyan képes ismét végzetes csapást mérni pl. a magyarságra, vagy legalábbis az utolsó figyelmeztetés után is netán kekeckedő országvezetőre. Különben pedig a tekintetben sem egyszeregy a helyzet, hogy Oroszország Ukrajnával és Amerikával is kereskedik mind a mai napig... – a Szerk.)

591 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page