top of page

A mesterséges intelligencia kezdi megijeszteni az embereket – és ez így is van rendjén!

Eredeti cikk:

AI is Starting to Scare People – And So It Should!, MARCH 16, 2024, By By Julian Rose,

Schiller Mária küldeménye

Az Emberi Faj kezd ráébredni arra a lehetőségre, hogy saját maga idézi elő a saját pusztulását.


A "faj" szó a szótáram szerint azt jelenti: "az emberi faj bizonyos tulajdonságok alapján történő főbb felosztása".

De a "verseny" szónak természetesen van egy másik jelentése is, és ez a következő: "verseny, hogy ki a leggyorsabb egy meghatározott pályán".


Úgy tűnik, hogy ez utóbbi jelentés váltotta fel az előbbit. Különösen ott, ahol a jövőre vonatkozó vakvezető, alagútlátó szemléletet a mesterséges intelligencia világához erősítették, amelyben mindent a bal agyféltekés számítógépes kockák egyedi igényei szerint terveznek.

E pszichotikus egyének számára egy olyan mesterséges emberi lény kifejlesztéséért folyik a verseny, amely lényegében megkülönböztethetetlen egy robottól. Egy transzhumán.

E techno-emberi vízió megvalósításának élharcosai közé tartozik Yuval Noah Harari professzor, Klaus Schwab főtanácsadója és Sam Altman, az Open AI/Chat GPT alapítója.


Harari víziója nagyrészt filozófiai jellegű, nyomon követi a mesterséges intelligencia boomjának alakulását, és ebből kiindulva a bolygó szinte minden munkaorientált tevékenységének kiborgok általi átvételét vetíti előre.


Ezt általában pozitívan látja, és úgy véli, hogy egy új faj fog kialakulni, amely képes lesz emberfeletti mennyiségű információhoz hozzáférni, és ily módon "tudásra" szert tenni.

Egy nemrégiben adott interjúban kijelentette, hogy "az AI lehetővé teszi majd az emberek fejlesztését és korszerűsítését".

Vagyis – mint később látni fogjuk – embertelenné/nem emberivé fejleszti őket.


Altman a Szilícium-völgy utáni (úgynevezett "agyvölgyi") szemszögből közelíti meg a kérdést. A Wikipédia egy hosszabb revü részeként azt írja, hogy


"Altman 2019-ben társalapítója volt a Tools For Humanity nevű cégnek, amely olyan rendszereket épít és forgalmaz, amelyek célja az emberek szemének szkennelése a hitelesítéshez és a személyazonosság igazolására, a csalás elleni küzdelem érdekében. Azokat az embereket, akik beleegyeznek a szemük szkennelésébe, a Worldcoin nevű kriptopénzzel kompenzálják. A Tools for Humanity a kriptopénzét az egyetemes alapjövedelemhez hasonlónak írja le".


Biztos vagyok benne, hogy ezt Huxley Brave New World Revisited című könyvében olvastam...
Vállalata máris rohamléptekkel halad a kormányzati megfigyelési programok, a kormeghosszabbítási projektek és az azonnali szöveg-kép formulák kifejlesztésével.


Altman azzal a felvetéssel állt elő, hogy egyetlen ember rövidesen képes lesz egy 1 milliárd dolláros forgalmú vállalkozást irányítani – más személyzetre nincs szükség.

Hararival egy oldalon áll, amikor kijelenti: "Az ilyen cégek működtetéséhez egy új elit fajra van szükség".
Az Open AI/Chat GPT tőzsdei értékelése csillagászati növekedési ütemről árulkodik, közel meghaladja a Google és a Microsoft nettó értékét együttvéve.

Ez önmagában is elég ahhoz, hogy felálljon a szőr a háton.


Nem célom Altman vagy Harari személyes ambícióinak kifejtése, egyszerűen csak azt szeretném megmutatni, hogy hol jár az eszük, és feltárni a mesterséges intelligencia iránti rajongás hullámzása mögött meghúzódó pszichológiát, valamint a gyorsuló dominanciával szembeni ellenreakció jeleit keresni.


Kétségtelen, hogy az emberben mindig is megvolt az anyagi találékonyság ösztöne és a technológiai fejlődés iránti rajongás – párosulva azzal a vággyal, hogy a dolgok egyre gyorsabbá váljanak.


De ez mostanra olyan helyre vezetett bennünket, ahol, ha tiszteletben akarjuk tartani azt, amit embernek lenni jelent, nem merünk tovább menni. Inkább arra kellene figyelnünk, hogy felismerjük, hogy szükség van a hátrameneti fokozat kiválasztására.

Régen úgy hívták, hogy "Istent játszunk",

ha egy olyan új faj megtervezésével kacérkodunk, amelynek fő jellemzői ellentétesek azokkal, amelyeket a magasabb rendű evolúciónk szempontjából a legelőnyösebbnek tartunk.


Ez a kifejezés azonban már nem tűnik helyénvalónak, mert

valójában az történik, hogy Harari és Altman "ördögöt játszik".
Ők a szeretet, az együttérzés, a fájdalom és az öröm spontán emberi tulajdonságainak felváltását hirdetik és támogatják – olyan high-tech robotikus tudatállapotokkal, amelyek nem látják helyét ezeknek a mélyen emberi ösztönöknek –, majd ezt "fejlődésnek" nevezik.

Ezeket a kiborgikus tulajdonságokat arra a feltevésre építik, hogy az emberi érzelmek valahogyan primitívek, és megakadályozzák, hogy teljesen ellenőrizhető, súrlódásmentes, lineáris bizonyossággal rendelkező létezést tervezzünk.


Nincsenek hullámvölgyek, nincs szenvedély, nincsenek érzések – kivéve azt, amit Huxley a "Szép új világban" úgy ír le, mint egy olyan állapotot, amelyet a "Soma" nevű kémiai engedelmességi pirula felírása után érünk el.


Így az Új Világrend/Nagy visszaállítás hívei rámutathatnak arra a tényre, hogy az emberi DNS manipulálásával, belső nanotechnológiai számítógépes chipek beépítésével és célzott EMF sugárzási frekvenciák használatával az emberiség kognitív képességeinek irányítására – megszűnik annak a veszélye, hogy a destabilizáló vagy lázadó befolyás bármilyen formája veszélyt jelentsen a sterilizált és fertőtlenített status quo (a Mátrix) zavartalan működésére.


Ez teszi a teljesen kiszámítható, chipezett és digitalizált mesterséges intelligenciával rendelkező kiborg ember gondolatát tökéletesen illeszkedővé a számok uralta technokraták számára, akik a sötét összeesküvés Nagy Újraindítás/Világkormány központi tervezési osztályát irányítják.


Ez megmagyarázza azt is, hogy Klaus Schwab miért jelentheti be olyan biztonsággal, hogy a negyedik ipari forradalom diktátumait követve "nem lesz semmid, és boldog leszel". Igen, mert a DNS és az agymanipuláció "Soma-hatása" azt jelenti, hogy nem marad egyéni ellenállási képesség!


Minden összefügg, ha valaki összeköti a pontokat. És amikor az ilyen összekapcsolásra végre sor kerül, akkor hirtelen a félelemkeltő tényező lép működésbe – és feltéve, hogy az úgy működik, ahogyan kell –, a biológiai impulzus, hogy elutasítson egy ilyen forgatókönyvet, átveszi az irányítást.

Gondoljunk csak bele: A nagy globális felmelegedési átverést már több mint két évtizede teljes hangerőn tartják fenn annak érdekében, hogy az emberek ne lássanak más megoldást a földi élet számára – mint a "nettó zéró". Így a mindennapi életnek meg kell felelnie egy sor diktatórikus előírásnak, amelyek célja, hogy biztosítsák a nulla szén-dioxid-kibocsátású jövőt, "mint a világ megmentésének egyetlen módját".

Az olyan megnyugtató címek, mint az "Agenda 2030 Fenntarthatóság" és a "Zöld New Deal" azt a benyomást keltik, hogy ez egy jóindulatú "zöldítési" művelet, amely a jelen és a jövő generációinak biztos hasznára válik.


De az "ördögöt játszani" a valóság megfordítását jelenti, egy ördögi trükköt, amelyet a Nagy Újraindítás felelősei jól ismernek. Mint a náci trükk, amikor az indiai béke szimbólumot, a horogkeresztet az elnyomás és a háború szimbólumává változtatták.


A "megfordítás" a démoni létezők legfőbb romboló tulajdonsága.


Tehát a Green New Deal valóban egy jóindulatú ökológiai kezdeményezés lehet a bolygó biológiai sokféleségének növelésére és az élelmiszerek minőségének javítására?


Csak akkor, ha a következőket tartjuk ennek leírásának: a vidéki tájat óriási szélturbinákkal és több hektárnyi napelemes felülettel borítják be; a gazdák kiirtása és robotokkal való helyettesítése; a farmokon termesztett élelmiszerek felváltása szintetikus GMO laboratóriumi hasonmásokkal; a tehenek felváltása GMO szintetikus tejet és petri-csészében nevelt gyógyhúst előállító gépekkel.


Így már érthető, hogy a mély állam összeesküvésének miért kell fenntartania a teljes spektrumot uraló, hátsó szándékú hazugságok összességét arról, hogy miért a "Net Zero" elérése az évezred legfontosabb kérdése.


A Transzhumánra való áttérés nyilvánvalóan egy szuper nagyszabású álcázott átnevelési folyamatot igényel, hogy esélyt adjon a sikerre. Ezt bírságokkal való fenyegetéssel, digitális valutához kötött állandó mesterséges intelligencia-megfigyeléssel, 5G-alapú "okos városokba" való bebörtönzéssel és az emberi agy azon képessége elleni hosszú távú támadásokkal kell alátámasztani, mely segítene képesnek maradni a tiszta gondolkodásra.


Mindezt és még sok mást is, hogy elnyomják a fenyegető lázadás vagy a szabályoktól való eltérés veszélyét, amelyeket azért hoztak létre, hogy az emberiséget arra kényszerítsék, hogy átadja magát a gondosan megtervezett Net Zero kiirtásának. Ismét egy olyan terv, amely az embert egy mesterséges intelligenciával rendelkező, számítógépes programozású másolat fajjal helyettesíti, amely nem képes ellenállást kifejteni.


Mindez alkotja a Nagy Újraindítás mélyállami napirendjét. Az ilyen akciók szükségességét pedig azzal indokolja, hogy nincs más mód a CO2 nevű jóindulatú "életgáz" létezésének megszüntetésére. Nincs más mód, mint az emberi faj átalakítása a két lábon járó halottak jól megdolgozott hadseregévé.


Egy ilyen őrült programtól végigfut a hideg az ember hátán?


Nos, ha nem, akkor az ember feltételezett emberi státusza bizonyára kétséges.


Ha az ember hajlamos arra, hogy ezeket a figyelmeztetéseket egyszerűen csak valamiféle egzotikus fantáziálásnak tekintse, gondoljon a következő, előrelátó hírre:

az Egyesült Királyságban nemrégiben megalakult az Aria Advanced Research Invention Agency nevű cég, amelynek a "Shaping the Global Future" (A globális jövő alakítása) a neve, és amelynek első számú célja a "tehenek metánkibocsátása által okozott globális felmelegedés veszélyének csökkentése".

Ezt követi "a genetikailag módosított, programozható növények kifejlesztése". Természetesen szintén a globális felmelegedés csökkentésének eszközeként.


Kell-e még több bizonyítékot szolgáltatnom arra, hogy a "klímaváltozás megállítását" célzó álzöld fasiszta programot választották szalmabábunak, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy a nyilvánosság elfogadja a természet DNS-ének megváltoztatását, az emberi faj újratervezését és a bolygó elnéptelenedését?


A félelem idegvezérelt érzelmi állapotát kaptuk ajándékba, mint korai figyelmeztető rendszert egy potenciálisan veszélyes helyzet kezeléséhez. Megállni a nyomunkban és egy második pillantást vetni, mielőtt továbblépnénk.


Elon Musk és néhány hasonló rangú ember néhány hónappal ezelőtt pillanatnyilag megértette ezt az üzenetet.

Musk – aki maga is a mesterséges intelligencia egyik vezető képviselője – egy munkacsoportot akart létrehozni, amely megvizsgálja, hogy merre tart a mesterséges intelligencia, és hogy nem csúszott-e már most is ki az irányítás alól.


A vészharangok már két-három évtizede konganak, de a döntően ijesztő érzések felerősödése a legtöbbek számára meglehetősen friss. Ezek jelentik az utolsó esélyt – egy érzelmi mentőövet –, amelyeket egyénileg és közösen kell elemezni, és így kell cselekedni.


Én a gyermekeket helyezném előtérbe, mint akiknek a legsürgősebben szükségük van a mesterséges intelligenciától való védelemre.

Gyönyörű, ártatlan elméjük eltorzítása és megmérgezése a digitális EMF által táplált virtuális valóságos háborús játékok erőszakával, mérgező reklámokkal és torz szexualitással határozottan az emberiség elleni bűncselekmények kategóriájába tartozik.

Aztán a tömegesen gyártott digitalizált kényelmi fegyverek (pl. a mobiltelefon) meggondolatlan – mondhatnánk azt is, hogy "gondatlan" – elfogadása az elvileg intelligens, ítélőképes és racionális gondolkodásra képes emberi lények által, a társadalmi és mentális betegség új kategóriájának létrehozását teszi szükségessé.


De ennél is fontosabb, hogy a függők kellőképpen megijedjenek attól, hogy mit tesznek magukkal, másokkal és a természeti környezettel, hogy végre lemondjanak a szokásukról.


Nem kívánom írásom nagy részét arra fordítani, hogy megpróbáljam megijeszteni az embereket. Nem mintha nem lenne egy vödörnyi előre megtervezett, torzított verzió, ami az árnyékkormányzati összeesküvés égisze alatt folyik.


Sokkal inkább szeretném bátorítani azokat a rendkívüli kreatív tulajdonságokat, amelyek a felszín alatt rejlenek sok millió melegszívű, humanitárius, életpárti férfi, nő és gyermek mélyén, messze földön elterülve.


Azonban ki kell fejtenem a személyes korai előrejelző rendszerem által észlelt betegség természetét. Az, amely arra szólít fel, hogy cselekedjünk az élet megőrzése érdekében.


Mivel felismerem a kollektív tudattalan rezgési energia létezését, amely mindannyiunkat összeköt, úgy gondolom, hogy az olvasók osztozni fognak félelmeimben, előrelátásaimban és legmélyebb meggyőződésemben. Végül is ezek mindannyiunk közösek.


Ez az oka annak, hogy le tudjuk és le is fogjuk győzni a közös jövőnket fenyegető legsúlyosabb veszélyeket is. Újra felfedezve és megfiatalítva emberségünket, életszeretetünket és egymás iránti szeretetünket. És ezáltal lerántjuk a leplet a szörnyű, lélektelen, virtuális valóságok építőiről, amelyek nélkülöznek minden olyan tulajdonságot, amely az életet olyan mélyen értelmessé – olyan felbecsülhetetlenül értékessé – teszi.


Julian Rose biogazdálkodó, író, műsorvezető és nemzetközi aktivista. Négy könyv szerzője, melyek közül a legújabb, a "Overcoming the Robotic Mind" (A robotikus elme legyőzése) egy felhívás az életünk átvételével kapcsolatos despotikus Új Világrenddel szembeni ellenállásra. További információkért látogasson el weboldalára: www.julianrose.info677 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page