top of page

A MOGY 2022 hírei (06.10.) – A Szent Korona Ballon is ott lesz Ópusztaszeren


A nyugati álom és a valóság

Megkezdődött a Magyarok Országos Gyűlésének (MOGY) egyeztetése a Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek Szövetségével (NYEOMSZSZ) és az Európai Magyar Ifjúsági Tanáccsal (EMIT) a rendezvényen való részvételről. A szervezetek elsősorban a Nyugat-Európába települt magyarok valódi történetét szeretnék megismertetni a magyarországi hallgatósággal. A Nemzetvédelmi Szabadegyetem előadásainak keretében hazánkba költözött nyugati politikusok, állampolgárok, nyugati magyar szervezetek vezetői, hazatelepült családok tagjai beszélnek arról, hogy milyen is a mindennapok valósága az egyes célországokban.


Magyar iskolák a MOGY-on

Bemutatja tevékenységét és tanulókat is toboroz a Magyarok Országos Gyűlésén az „Életiskola” alapjaira építő abai Attila Király Gimnázium. Az egyedi, a magyar kultúrára építő pedagógiai módszer biztosabb megélhetést, alkalmazható tudást nyújt a tanulóknak, elősegíti a szülőföldön maradást és a visszatelepedést, figyelembe veszi gyermekek életkori, valamint nemekhez kötődő sajátosságait és a Természet és az Ember harmonikus egységére épít. A rendezvényen az Attila Király Gimnázium megosztja majd tapasztalatait a néphagyományokra építő, helyben induló magyar kisiskolák kezdeményezőnek is.


A Vitézi Rend is a szervezők között

Évek óta kiemelkedő segítséget nyújt a MOGY megrendezésében a Vitézi Rend. A korábbi évekhez hasonlóan a Vitézi Rend Katasztrófavédelmi Százada mintegy 50 fővel fogja segíteni a rendezvény biztonsági feladatait és a rend Egészségügyi Csoportja pedig segédkezik a látogatók egészségügyi biztonságának szavatolásában.

A Szent Korona Ballon is ott lesz Ópusztaszeren

A Szent Korona Ballon megálmodója és létrehozója Mede Ferenc felvidéki vállalkozó. Neve ismerős lehet a szerves művéltség iránt érdeklődő közönség körében, mivel az elmúlt években számtalan magyarsághoz és történelmünkhöz kapcsolódó jó ügyet szolgált támogatóként és létrehozóként egyaránt. Mede Ferenc 1998 óta rendszeresen hódol egyik kedvenc időtöltésének, a hőlégballonozásnak, kezdetben utasként és kísérőként, mostanra végzett pilótaként. Másik érdeklődési területe immár 15 éve a Szent Koronával összefüggő információk gyűjtése és azok megértése. A két érdeklődési kör találkozásából született meg végül az ötlet, egy saját hőlégballon megtervezése és elkészíttetése. A Szent Korona Ballon nem másolat! Jelkép, és mint ilyen a magyar megmaradást és a kárpát-medencei összetartozást hivatott hangsúlyozni. Megjelenése az „égen” a Magyar Szent Korona fontosságára kívánja felhívni a figyelmet a mai rohanó és szakralitását vesztett ember mindennapjaiban. A cél nem elsősorban az utaztatás, hanem a Szent Koronának mint a mai korban is teljes körű útmutatásként szolgáló jelképnek a láttatása. Terveink között szerepel a történelmi Magyarország „körberepülése”, valamint azon helyszínek felkeresése, ahol a történelem során a Magyar Szent Korona tartózkodott.

 
199 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg