top of page

A Rockefellerek és az új világrend – A globális zsarnokság áttekintése (Vajda Miklós cikkajánlója)

Eredeti cikk és film:

Ivor Cummins bomasztikus interjúja Jacob Nordangard svéd kutatóval és íróval a The Great Reset-ről és a totalitárius jövő terveiről


Az interjú egy utazásra vezet a 19. század végétől napjainkig, és bemutatja azt az aljas utat, hogyan kerültünk arra a helyre, ahol ma vagyunk, a korrupt kevesek általi hatalomátvétel küszöbén.


(Mercola) – Egy közös mantrát skandáltak a világ vezetői a COVID-19 világjárvány idején – Nagy Resetre van szükség ahhoz, hogy „jobban felépüljünk” a válságból, és új fenntartható jövőt teremtsünk. Ezt a jövőt egy erős globális kartell vezeti, amely alig várja, hogy megszerezze az irányítást a társadalom és végső soron az emberiség felett.


Ez az üzenet egy új világrendről szól, amely a tömegeket megmenti a félelmetes ellenségtől,

nem a járvány idején kezdődött. Eredete sokkal mélyebbre nyúlik.

Nordangard a „Rockefeller: Controlling the Game” című könyv szerzője, amely azt vizsgálja, hogy ez a kiemelkedő család hogyan finanszírozta és formálta a társadalom kulcsfontosságú aspektusait, a környezet- és klímakutatástól az oktatásig, az orvostudományig, a politikáig és a mezőgazdaságig, mindezt propagandatechnikák segítségével. Céljuk az volt, hogy a világ gazdaságát, kultúráját és kormányait egy új világrenddé alakítsák.


Fontos megérteni, hogy az interjúból nem derül ki semmilyen információ Rockefeller kapcsolatáról a Rothschild családdal, akik exponenciálisan gazdagabbak, mivel ők már évszázadokkal a Rockefellerek kezdete előtt globális bankárok voltak.A Rockefellerek hatalomra jutása


A 19. század végén John D. Rockefeller lett a világ leggazdagabb embere. 1870-ben megalapította a Standard Oil Corporation-t, amely hamarosan támadásokba ütközött. 1911-ben a Standard Oil ésszerűtlen monopóliummá vált, és 34 vállalatra szakadt, amelyekből Exxon, Mobil, Chevron, Amoco, Marathon és mások lettek.

Hogy javítsa imázsát és nagyobb irányítást gyakoroljon a világban,

Rockefeller jótékonysági tevékenységbe kezdett, lehetővé téve számára, hogy elkerülje az adózást, és olyan módon fektessen be pénzt a társadalomba, amely a vállalkozása számára előnyös.

Rockefeller megalapította a Chicagói Egyetemet és a Rockefeller Orvosi Kutatóintézetet, lehetővé téve számára, hogy a kutatási menetrendet saját érdekeik előmozdítása érdekében határozza meg.


Aztán 1913-ban John D. Rockefeller megalapította a Rockefeller Alapítványt. Ugyanebben az időben Andrew Carnegie, aki az acéliparban dolgozott, szintén nagyon gazdag lett, és alapítványt hozott létre.


Az ötlet az volt, hogy legyen ez a pénz, és működjön… egy új világrend érdekében, és ezt a vezetési filozófiára akarták építeni, mert úgy gondolták, hogy a korabeli kormányzat nem volt hatékony.


Ezért úgy gondolták, jobb, ha befolyásolják a politikát, mert ez nagyon fontos dolog a munkájuk megalapozása szempontjából… ez egy internacionalista kurzus volt, hogy megteremtsék ezt a jó világot, ahol leszünk. egy nagy emberi család, ezek a hívószavak, de ez inkább az üzletről szólt.


Az alapítvány Andrew Carnegie-vel és Abraham Flexner oktatóval együttműködve az Egyesült Államok orvosi oktatásának központosítását tűzte ki célul, a betegségek „csíraelméletéhez” orientálva azt, amely szerint a kórokozók egyedül a felelősek a betegségekért, és szükségessé teszik a gyógyszerek alkalmazását.

Ezzel a narratívával a kezében Rockefeller finanszírozta a kampányt, hogy megszilárdítsa a főáramú orvoslást, átvegye a növekvő gyógyszeripar filozófiáját, és megszüntesse a versenyt.
Rockefeller keresztes hadjárata az Egyesült Államok orvosi egyetemeinek több mint felét bezáratta, elősegítette a közvélemény és a sajtó megvetését a homeopátia, csontkovácsolás, kiropraktika, táplálkozási, holisztikus, funkcionális, integratív és természetes gyógyszerek iránt, és számos gyakorló orvos bebörtönzéséhez vezetett.

Sokan azonban nem veszik észre, hogy

a Rockefeller Alapítvány volt az Egészségügyi Világszervezet előfutára, és fontos szerepet játszott a Nemzetek Szövetségének az Egyesült Nemzetek Szervezetébe való átmenetében is.

Jövőnk alakítói

1940-ben létrehozták a Rockefeller Brothers Fundot, amely az öt Rockefeller testvér, John D. Rockefeller unokái – John, Nelson, Laurance, Winthrop és David – jótékonysági ágaként működött. Ez is ugyanazt a beszédet visszhangozta az új világrenden keresztüli világuralomról. 1959-ben a Rockefeller Brothers Fund bejelentette:

Nem menekülhetünk el, sőt, üdvözölnünk is kell azt a feladatot, amelyet a történelem rótt ránk. Ez az a feladat, hogy segítsünk egy új világrend kialakítását annak minden dimenziójában – lelki, gazdasági, politikai, társadalmi.

Végül a Rockefellerek, akik nagy szerepet játszottak az Egyesült Nemzetek Szervezetének felállításában, saját privát klubjuknak tekintették azt, és mindegyik unoka saját jogán erősödött meg. Nelson Rockefeller az Egyesült Államok alelnöke, David Rockefeller pedig a Chase Manhattan Bank vezetője lett. Az Alap pénzt fordított különféle aktivista csoportoknak a közvélemény befolyásolására, és propagandájuk részeként a jótékonykodásra is támaszkodott.

Ahhoz azonban, hogy elnyerje a közbizalmat, igazat kell mondania. Ennek érdekében arra összpontosítottak, hogy újrateremtsék azt a felfogást, ami igaz, hogy megfeleljen a napirendjüknek, így az általuk elmondottak egybeestek.

Ha bármilyen összefüggést észlel a járvány idején történtekkel, amikor a tényellenőrzőket arra kérik, hogy az igazságot egy átfogó narratívához igazítsák, az nem véletlen.

Kezdetben nyilvános felháborodás támadt Rockefeller birodalma ellen, az emberek tudatában voltak annak, hogy tönkreteszi a kisvállalkozásokat, és megpróbálja irányítani a kormányt. Ezért felbérelte a PR atyjaként ismert Ivy Lee-t, hogy javítsa a róla kialakult közvéleményt.

Hamarosan a médiában megjelentek olyan képek, amint Rockefeller átöleli az unokáit, és tízcenteseket ad szegény gyerekeknek.

Itt ismét észrevehető a kapcsolat a modernkori Bill Gates-szel, aki a Microsoft szoftvercégével próbálta monopolizálni a korai számítógéppiacot. PR és jótékonykodás segítségével kíméletlen vállalati arculatát, egy nagylelkű emberbaráttá változtatta.

De Rockefellerhez hasonlóan Gates is saját vagyona gyarapítására használja fel adományait, mivel a „jótékonykodásra” fordított pénz végül saját befektetéseit és/vagy üzleti érdekeit szolgálja.


Globális méretű problémák létrehozása


Egy új világrend kialakításához globális szintű problémákra van szükség. A Rockefellerek kapcsolatba léptek befolyásos emberekkel, hogy megvitassák, milyen problémák merülnének fel, és a tudományt divatos szóként kezelték, a globális egészségügyet és a világjárványokat, valamint az oceanográfiát és a meteorológiát, mint kezelést igénylő területeket. „Tökéletesek arra, hogy globális félelemet generáljanak” – mondja Cummins.

Átfogalmazza Nick Hudson, a Pandemics Data & Analysis (PANDA) elnökének és alapítójának nyilatkozatát, aki hangsúlyozta annak fontosságát, hogy alaposan megvizsgáljanak minden olyan „globális” kérdést, amely a világméretű összefogásra szólít fel annak megoldására. Amint láthatja, ezek a problémák évtizedekkel ezelőtt kezdődtek, de igazán a világjárvány idején erősödtek fel:

Azt mondja, hogy a globálissá tett problémákat, mindannyiunknak együtt kell kezelnünk, de az egyetlen megengedhető megoldás egy globális megoldás, amely több hatalmi felhatalmazást jelent a globális szervezeteknek.

Az 1950-es években a Rockefellerek felvették Henry Kissingert, aki Klaus Schwabot, a Világgazdasági Fórum társalapítóját és elnökét mentorálta. Kissinger egy Harvard nemzetközi szemináriumra toborozta Schwabot, amelyet az amerikai CIA finanszírozott.

A Rockefellerek és a korai WEF-kapcsolatok a Római Klubhoz is köthetők, egy agytröszthöz, amely a neo-malthusianizmushoz igazodott – amely szerint a túlságosan nagy népesség megtizedeli az erőforrásokat –, és globális népességcsökkentési programot szándékozik végrehajtani.

Aztán 1972-ben az ENSZ éghajlatváltozással foglalkozó ülését tartották, hogy kidolgozzanak egy tervet a bolygó fenntartható kezelésére. Ez vezetett az Agenda 21 (Agenda for the 21. Century) létrehozásához – a leltári és ellenőrzési terv minden földterületre, vízre, ásványokra, növényekre, állatokra, építményekre, termelőeszközökre, élelmiszerekre, energiára, információra, oktatásra és minden emberre. a világban.


A nagy átmenet


Az új világrend terveinek nagy része a válságkezelésen alapul, és azon az elképzelésen, hogy

egy nagy válság fog bekövetkezni, amely a nagy átalakuláshoz vezet, ahol a globalisták megmentik a társadalmat a megígért paradicsommá változtatják – ami valójában a szuverenitás megszüntetése.

A nagy átmenet ötlete 2002-ben merült fel, mivel a 2000-es évek az Agenda 21 előmozdítása szempontjából döntő évnek számítottak. De a COVID-19 világjárvány végül ezt a célt szolgálta. Cummins elmagyarázza:


Ez [a járvány] valóban kiváltó ok volt. Borzalmas disztópia-mandátumokat hozott létre. A tudományellenesség lett az új tudomány. A COVID-ban minden egyes dolog tudományellenes volt. Ez kiváltója volt a klímastratégiájuk tömeges elterjedésének, a transznemű társadalomi tudat létrehozásának, és a bevándorlás terén is hatalmas változás következett be.

Ebben a vitában nem akarunk belemenni a bevándorlásba, de azt sokszor a nacionalizmus lebontásának egyik módjaként azonosították… az Egyesült Nemzetek Szervezete… világossá tette, hogy el kell pusztítani a szuverén nemzeteket.

Eközben a WEF bemutatta az érdekelt felek kapitalizmusát és annak fiatal globális vezetői programját, valamint a problémák köz–magán társulások segítségével történő kezelésének ötletét.

A WEF „Fiatal Globális Vezetők” programja, amely lényegében egy öt évre szóló betanítás az alapelveikbe, azzal a céllal, hogy olyan világvezetőket hozzanak létre, akik nem a választóiknak, hanem a főnökeiknek felelnek a WEF-nél.

A végzettek között van Justin Trudeau kanadai miniszterelnök, Emmanuel Macron francia elnök, Alicia Garza, aki a Black Lives Matter mozgalom társalapítója, sőt Leonardo DiCaprio színész is. A WEF éves „Globális kockázati jelentései” 2004-ben indultak, hogy felvázolják azokat a legsúlyosabb kockázatokat, amelyekkel az elkövetkező években szembesülhetünk. Ezután munkacsoportokat hoztak létre, amelyek többnyire multinacionális vállalatokból állnak, és a nagy napirenden dolgoznak.

2019-ben a WEF stratégiai szövetséget kötött az ENSZ-szel, amely felszólította az ENSZ-t, hogy „a köz- és a magánszféra partnerségeit használja modellként szinte minden általa végrehajtott politikához,

különösen a 17 fenntartható fejlődési cél megvalósításához, amelyekre néha hivatkoznak. az Agenda 2030-ba.” és 169 konkrét célt kell kitűzni szerte a világon.Elindul a Great Reset


Nem sokkal a COVID-19 világjárvány kezdete után a globális vezetők és a WEF a The Great Reset-re szólítottak fel. 2020 júniusában például Károly király, az akkori walesi herceg bejelentette, hogy elindít egy „új globális kezdeményezést, a The Great Reset-et”, a WEF-fel és Ő Királyi Felsége Fenntartható Piacok Kezdeményezésével együtt. A Clarence House egyik tweetje így szólt:


A #TheGreatReset kezdeményezés célja, hogy biztosítsa a vállalkozások és közösségek „jobb felépülését” azáltal, hogy a fenntartható üzleti gyakorlatot állítják működésük középpontjába, miközben kezdenek kilábalni a koronavírus-járványból.


Ebbe a jövőbeli világrendbe beágyazódik a széles körben elterjedt digitalizálás, az adatgyűjtés és a digitális azonosítók, amelyek célja a globális népesség nyomon követése. Az Egyesült Nemzetek Jövő Csúcstalálkozóját 2024-re tervezik, ahol a „hármas bolygóválság”, a COVID-19 világjárvány és az ukrajnai háború előtérbe kerül, hogy félelmet keltsen és előmozdítsa a programjukat.


„Nemzedékenként egyszeri lehetőség a kritikus kihívásokkal kapcsolatos együttműködés fokozására és a globális kormányzás hiányosságainak orvoslására, a meglévő kötelezettségvállalások megerősítésére, beleértve a Fenntartható Fejlődési Célok (SDG-k) és az Egyesült Nemzetek Alapokmánya iránti elkötelezettséget, és egy megújított többoldalú rendszer felé való elmozdulás, amely jobb helyzetben van ahhoz, hogy pozitív hatással legyen az emberek életére” – ez még egy pipa az új világrend eléréséhez, amelyet a Rockefeller oly sok évvel ezelőtt álmodott meg először.


Ahhoz, hogy túléljük ezt a brutális légkört, új társadalmi szerződésre lesz szükség – mondják –, olyanra, amelyben mindannyian a világ polgáraivá válunk. Ahogy Cummins mondja:

Tehát a szuverén és nemzeti polgároknak megvolt az egész világon ez a gyönyörű sokfélesége, és az emberek minden kultúra között utaztak. Most már mindannyian felelősek vagyunk, mint valamiféle globális gyalogok, hogy segítsünk helyrehozni az általuk létrehozott értelmetlen válságokat.

A terv nagy része pedig magában foglalja a következő válságra való felkészülést – és a rájuk vonatkozó utasítások betartását, hogy hogyan reagáljanak, ha bekövetkezik. Sürgősségi helyzeteket állítanak a helyükre, azzal az ígérettel, hogy a válság megoldása után megszűnnek. De ha a válság soha nem ér véget, az új tekintélyelvű rendszerük sem fog véget érni.

Nordangard hozzáteszi:


"Ezért mindenkinek fel kell készülnie a válságra, és protokolljaik is lesznek, amelyek megmondják, mit tegyenek, ha a válság beüt… mindenkinek engedelmeskednie kell."


Ha további részleteket és dokumentációt szeretne kapni erről a fontos történelmi leckéről, amelyet ritkán mondanak el, feltétlenül vegye elő Nordangard „Rockefeller: A játék irányítása” című könyvének egy példányát.815 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page