top of page

A Wall Street finanszírozta Hitler választási kampányát, onnan ment az olaj is (Vajda Miklós írása)
Amit a hazai sajtó sem mond el nekünk


Jurij Robsov szerint a Wall Street és a Rockefellerek finanszírozták Németország hadigépezetét, valamint Adolf Hitler választási kampányát. Az amerikai együttműködés a német hadiipari komplexummal olyan intenzív és átfogó volt, hogy 1933-ra a német ipar kulcsfontosságú szektorai és olyan nagy bankok, mint a Deutsche Bank, Dresdner Bank, Danat-Bank (Darmstädter und Nationalbank) stb. amerikai pénzügyi tőkével volt ellátva.


Ezzel párhuzamosan készült el az angol-amerikai tervekben döntő szerepet betöltő politikai erő. A náci párt és személyesen Adolf Hitler finanszírozásáról beszélünk.

1932. január 4-én megbeszélést tartottak Montagu Norman brit pénzember (a Bank of England kormányzója), Adolf Hitler és Franz Von Papen (aki néhány hónappal később, 1932 májusában lett kancellár). Ezen a találkozón megállapodás született a Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP vagy náci párt) finanszírozásáról. Ezen a találkozón amerikai politikai döntéshozók és a Dulles fivérek is részt vettek, amit életrajzíróik nem szívesen emlegetnek.

Egy évvel később, 1933. január 14-én újabb találkozóra került sor Adolf Hitler, Kurt von Schroeder német pénzügyőr, Franz von Papen kancellár és Hitler gazdasági tanácsadója, Wilhelm Keppler között, ahol Hitler programját teljes mértékben jóváhagyták.


Itt oldották meg végül a hatalom átadását a náciknak, és 1933. január 30-án Hitler lett a kancellár. Ezzel megkezdődött a stratégia negyedik szakaszának megvalósítása.Világháború: „Barbarossa hadművelet”


Rengeteg bizonyíték van arra, hogy az Egyesült Államok és brit szövetségese is arra törekedett, hogy a náci Németország megnyerje a háborút a keleti fronton a Szovjetunió lerombolása céljából:


Sztálin és környezete egyre erősödő gyanúja, miszerint az angol-amerikai hatalmak azt remélték, hogy a náci-szovjet háború évekig eltart, megalapozott aggályokon alapult. Ezt a vágyat részben már Harry S. Truman, az Egyesült Államok leendő elnöke is kifejezte néhány órával azután, hogy a Wehrmacht megszállta a Szovjetuniót.


Truman, aki akkoriban az Egyesült Államok szenátora volt, azt mondta, hogy szeretné látni, hogy a szovjetek és a németek „a lehető legtöbbet megöljék” egymás katonáiból, Ezt a hozzáállást a New York Times később „szilárd politikának” nevezte. A The Times korábban, 1941. június 24-én publikálta Truman megjegyzéseit, és ennek eredményeként nézetei nagy valószínűséggel nem kerülték el a szovjetek figyelmét. (Shane Quinn, Global Research, 2022. március)

Hitler 1941 júniusában elindított Barbarossa hadművelete a kezdetektől kudarcot vallott volna, ha nem támogatja a Standard Oil of New Jersey-t (a Rockefellerek tulajdonában), amely rendszeresen bőséges olajkészletet szállított a Harmadik Birodalomnak. Németország képes volt a szenet üzemanyaggá alakítani, de ez a szintetikus termelés nem volt elegendő. Ráadásul Románia Ploesti olajkészletei (1944-ig náci ellenőrzés alatt) minimálisak voltak. A náci Németország nagymértékben függött a US Standard Oil olajszállítmányaitól.

Amerika második világháborúba való belépését követően a hivatalosan bevezetett idegenellenes törvények (1917) nem akadályozták meg, hogy a Standard Oil of New Jersey olajat adjon el a náci Németországnak. Annak ellenére, hogy a szenátus 1942-ben vizsgálatot indított a U S Standard Oil ügyében.


Míg a közvetlen amerikai olajszállítást korlátozták, a Standard Oil harmadik országokon keresztül értékesítette az amerikai olajat, amelyet a megszállt Franciaországba szállítottak. (Hivatalosan Svájcon keresztül, Franciaországból pedig Németországba: „A szállítmányok Spanyolországon, Vichy France nyugat-indiai gyarmatain és Svájcon keresztül mentek).

A Standard Oil és a Rockefellerek által eszközölt olajszállítmányok nélkül a náci Németország nem tudta volna végrehajtani katonai programját.

Üzemanyag nélkül a Harmadik Birodalom keleti frontja a Barbarossa hadművelet alatt valószínűleg nem valósulhatott volna meg, életek millióit mentve meg. Kétségtelenül érintett lett volna a nyugati front, beleértve Franciaország, Belgium és Hollandia katonai megszállását is.


A Szovjetunió valójában megnyerte a háborút a náci Németország ellen, 27 millió háborús áldozattal, ami részben a Standard Oil általi kereskedés az ellenséggel kirívó megsértése miatt következett be.„Elképzelhetetlen hadművelet”


A Szovjetunió elleni harmadik világháborús forgatókönyvet már 1945 elején tervezték az Elképzelhetetlen hadművelet keretében, amelyet a második világháború hivatalos befejezése előtt, 1945. szeptember 2-án kellett elindítani.


Roosevelt, Churchill és Sztálin 1945. február elején találkozott Jaltában, nagyrészt azzal a céllal, hogy tárgyaljanak Németország és Japán háború utáni megszállásáról.


Eközben a jaltai konferencia nyomán Winston Churchill egy titkos tervet fontolgatott a Szovjetunió elleni háborúra.


Ha azt gondolta, hogy a Kelet és Nyugat közötti hidegháború az 1950-es és 1960-as években érte el csúcspontját, gondolja át újra. 1945 volt az az év, amikor Európa volt a harmadik világháború bölcsője.

A terv a szövetségesek 1945. július 1-jei masszív rohamát írta elő brit, amerikai, lengyel és német – igen német – erők részéről a Vörös Hadsereg ellen.

Céljuk volt, hogy visszaszorítsák őket a szovjetek által megszállt Kelet-Németországból és Lengyelországból, Sztálint rákényszerítsék, hogy gondolja át Kelet-Európa feletti uralmát. Végül 1945 júniusában Churchill katonai tanácsadói óvták a terv végrehajtásától, de ez továbbra is a harmadik világháború tervezete maradt.

Az amerikaiak éppen sikeresen teszteltek egy atombombát, és most ott volt a végső kísértés a szovjet lakossági központok eltörlésére.

Churchill „Elképzelhetetlen hadműveletét ” a kelet-európai szovjet erők ellen 1945 júniusában feladták.


Miniszterelnöki mandátuma alatt (1940-45) Churchill támogatta a Manhattan Projektet. Főszereplője volt a Szovjetunió elleni nukleáris háborúnak, amelyet a manhattani projekt keretében már 1942-ben fontolgattak, amikor az USA és a Szovjetunió szövetségese volt a náci Németország ellen.A potsdami konferencia


Harry S. Truman alelnök 1945. április 12-én tette le az Egyesült Államok elnöki hivatali esküjét, Franklin D. Roosevelt halála után, aki váratlanul halt meg agyvérzésben.


A potsdami találkozókon Truman elnök megbeszéléseket kezdett (1945 júliusában) Sztálinnal és Churchill-lel: A megbeszélések más jellegűek voltak, mint a jaltai konferencián, különösen Truman és Churchill tekintetében, akik mindketten a nukleáris hadviselés mellett álltak.


„Megvitattuk a Manhattan tervet. Úgy döntöttem, hogy elmondom Sztálinnak. Sztálin közölte Churchill-el a japán császár békét kérő táviratát. Sztálin is felolvasta nekem a válaszát. Ez kielégítő volt. Hidd el, hogy a japánok kapitulálnak, mielőtt Oroszország belép. Biztos vagyok benne, hogy megteszik, amikor Manhattan megjelenik hazájuk felett. A megfelelő időben tájékoztatom Sztálint erről.” ( Truman Diary, 1945. július 17)

Truman naplójának ez a kijelentése megerősíti, hogy Japán megadja magát az Egyesült Államoknak, „mielőtt Oroszország belép”. Végül ez volt a Hirosimára és Nagaszakira ledobott atombombák célja.

Míg Truman 1945 júliusában tájékoztatta Sztálint a Manhattan Projektről, a források szerint a Szovjetunió már 1942-ben tudott a Manhattan Projektről. Mondta Truman Sztálinnak, hogy az atombombát Japánnak szánták.


„11 órakor találkoztunk. (Vagyis Sztálin, Churchill és az Egyesült Államok elnöke).

De előtte volt egy nagyon fontos ülésem [Sztálin nélkül?] Lord Mountbattennel és Marshall tábornokkal (az Egyesült Államok közös vezérkari főnökeivel. Ez a találkozó nem volt a hivatalos napirend része) Felfedeztük a világtörténelem legszörnyűbb bombáját. Lehet, hogy az Eufrátesz-völgyi korszakban megjövendölt tűzpusztítás Noé és mesés bárkája után. Mindenesetre úgy gondoljuk, hogy megtaláltuk a módját, hogyan idézzük elő az atomhasadást.. Egy új-mexikói sivatagban végzett kísérlet finoman szólva is megdöbbentő volt. A 13 fontnyi robbanóanyag hatszáz láb mély és tizenkétezer láb átmérőjű krátert okozott, feldöntött egy acéltornyot, és tízezer méterrel arrébb embereket döntött le. A robbanás több mint kétszáz mérföldön keresztül volt látható, és negyven mérföldön vagy tovább hallható.


Ezt a fegyvert Japán ellen kell bevetni mától augusztus 10-ig bezárólag. Azt mondtam a hadügyminiszternek, Stimson úrnak, hogy használja úgy, hogy katonai célpontok, katonák és tengerészek legyenek a célpontok, ne pedig a nők és a gyerekek. Még ha a japánok vademberek, könyörtelenek, és fanatikusok is, mi, mint a világ vezetői a közös jólétért, nem dobhatjuk le ezt a szörnyű bombát a régi vagy az új fővárosra. Ő és én egyetértünk. A célpont tisztán katonai célpont lesz, és figyelmeztető nyilatkozatot fogunk kiadni, amelyben arra kérjük a japánokat, hogy adják meg magukat és mentsenek életeket. Biztos vagyok benne, hogy nem fogják ezt megtenni, de mi megadtuk nekik a lehetőséget. Kétségtelenül jó dolog a világ számára, hogy Hitler vagy Sztálin népe nem fedezte fel ezt az atombombát. Úgy tűnik, ez a valaha felfedezett legszörnyűbb dolog, de a leghasznosabbá tehető.” (Truman naplója, potsdami találkozó 1945. július 18-án)


Kapcsolódó film:
418 megtekintés

Hozzászólások


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page