top of page

Amerika a szakadék szélén – David Ray Griffin szerint (Paul Craig Roberts jegyzete)

Eredeti cikk

America on the Brink by David Ray Griffin, By Paul Craig Roberts, June 8, 2023

Schiller Mária küldeménye

A mai ideológiai akadémikusokkal ellentétben David Ray Griffin igazi tudós volt. A nyugati civilizációhoz való hozzájárulását mások is megörökítették. Nincs szükség arra, hogy megismételjem őket.

David Ray Griffin művei a nyugati civilizáció megtestesítői. Az ő kiválóságához és elkötelezettségéhez hasonló tudósok már nem lehetségesek. A nyugati civilizáció és a szabad kutatás kriminalizálása miatt a pótlási mechanizmus megsemmisült. A tudósok helyett az egyetemek ma a nyugati civilizációt és a fehér embereket gyűlölő, mindkettő ellen kampányt folytató woke ideológusok otthona.

Mindenütt ezt látjuk. Emlékművek eltávolítása. Emléktáblák eltávolítása. Az egyetemek feljelentik és eltávolítják az egyetemek alapítóinak emléktárgyait. A fehér etnikumokat javíthatatlanul démonizálják, mint rasszistákat, elnyomókat, kizsákmányolókat.

Amikor a nyugati világra nézek, az igazság elmúlását látom, amint az elmegy, és hová megy? Hová megy az igazság, ha már nem engedik? Egyszerűen megszűnik létezni? Újra megjelenik máshol? Bárcsak ezt a beszélgetést David Ray Griffinnel folytathattam volna.

Griffin professzor, ha jól emlékszem, legalább 10 könyvet adott nekünk a 9/11-es és a lépfene-csalásokról, amelyeket arra használtak, hogy az USA hírnevét teljesen tönkretegyék a hamisan megalapozott közel-keleti háborúkkal.

Az Amerika a szakadék szélén (Clarity Press, 2023) című posztumusz könyvében Griffin megállapítja, hogy Amerika neokonzervatív külpolitikája nukleáris konfrontációba sodor minket Oroszországgal.

Griffin rámutat, hogy a neokonzervatívok elképzelése a világ feletti amerikai hegemóniáról az 1845-ös amerikai "manifeszt végzet" eszméjéből ered.

Ez a végzet az Egyesült Államokból, ahol elpusztította a Konföderációt és a síksági indiánokat, átterjedt Mexikóra, Dél-Amerikára, Nyugat-Indiára és Kanadára. Egy amerikai újságszerkesztő 1850-ben kijelentette, hogy az amerikai birodalom kiterjedt a "kínai birodalom kapujáig, amelyet le kell dönteni". Sőt, a szerkesztő kijelentette, hogy "a köztársaság amerikai sasának a waterlooi mező fölé kell emelkednie", és George Washington utódjának "fel kell emelkednie az egyetemes birodalom székébe".


Tehát a birodalom a válasz.


De vajon az-e? Amikor a külpolitika más országok megvesztegetésén és megfélemlítésén alapul, a diplomácia az erő alkalmazásává válik. Az, hogy az Egyesült Államok ráerőlteti hegemóniáját más országokra, és állandóan háborúban áll, felveti a kérdést, hogy az Egyesült Államok demokrácia-e, vagy az a lélek, amelyet az alapító atyák megpróbáltak beültetni az új országba, már a történelem korai szakaszában kilökődött.

A neokonzervatívok az amerikai hegemóniát azzal az állításukkal igazolják, hogy az USA "jóindulatú", és birodalmi hatalma jóindulatú.

De ahogy David Ray Griffin rámutat, Irán, Kuba, Guatemala, a Dominikai Köztársaság, Indonézia, Panama, Irak, Líbia, Jugoszlávia és Ukrajna, és természetesen Venezuela, Julian Assange és mások után a világ semmi jóindulatú vagy jóindulatú dolgot nem lát Washingtonban.

Ehelyett a világ szisztematikus, folyamatos, kegyetlen, könyörtelen bűnöket lát, és Amerikát tekinti a világra leselkedő legnagyobb veszélynek. Valójában Amerikát tekintik a gonosz megtestesítőjének.

Ez aláásta az amerikai vezető szerepet, és azt eredményezte, hogy más hatalmi központok elszakadtak a Washington uralta nyugati világtól, így Washingtonra maradtak a képességeit meghaladó törekvések.

Amerika képtelensége arra, hogy elfogadja lecsökkentett pozícióját, nukleáris háborúhoz vezet.
472 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg