top of page

Az ENSZ háborút hirdet a „veszélyes” összeesküvés-elméletek ellen. „A világot NEM manipulálják...”„A világot NEM manipulálja titokban a globális elit”

eredeti cikk: UN Declares War on ‘Dangerous’ Conspiracy Theories: ‘The World Is NOT Secretly Manipulated By Global Elite’, Fact checked, August 1, 2022 Baxter Dmitry News, World

beküldő: Schiller Mária


Az Egyesült Nemzetek Szervezete hadat üzent az összeesküvés-elméleteknek, "aggasztónak és veszélyesnek" nevezve az összeesküvés-elméletek terjedését, és a nyilvánosság rendelkezésére bocsátva egy eszköztárat, hogy "meggyengítsen" és "lebuktasson" mindenkit, aki azt meri sugallni, hogy a világ kormányai nem teljesen tisztességesek, becsületesek és átláthatóak.


Az ENSZ arra is figyelmeztet, hogy Soros Györgyöt, a Rothschildokat és Izrael államot nem szabad összekapcsolni semmilyen "állítólagos összeesküvéssel".


Az UNESCO a Twitterrel, az Európai Bizottsággal és a Zsidó Világkongresszussal közösen indította el a ThinkBeforeSharing (Gondolkodj, mielőtt megosztod) elnevezésű kampányt: Állítsuk meg az összeesküvés-elméletek terjedését.

Az ENSZ szeretné, ha tudnád, hogy az eseményeket "NEM manipulálják titokban, a színfalak mögött negatív szándékú hatalmas erők", és ha bárkivel találkozol, aki szerint a globális elit összeesküvést sző a hatalom megszilárdítására és a globális események diktálására, akkor lépned kell.

Az UNESCO szerint "ha biztos vagy benne, hogy összeesküvés-elmélettel találkoztál" az interneten, akkor "reagálj", és azonnal írd meg egy "tényellenőrző weboldal" vonatkozó linkjét a hozzászólásokban.


(Ne is törődjünk azzal a ténnyel, hogy a "tényellenőrzők" többnyire képzetlen és tudatlan hackerek, akik a hálószobájuk kényelméből végzik a "tényellenőrzést", miközben szélsőbaloldali politikai tartalmakat posztolnak személyes blogjaikon, és be vannak lőve.)Az UNESCO tanácsokat is ad mindazoknak, akik élőben találkoznak egy valódi összeesküvés-elmélettel. Az ENSZ-ügynökség szerint semmilyen körülmények között nem szabad vitára csábítani az összeesküvés-elmélet íróját. "Bármilyen vitát bizonyítéknak vehetnek arra, hogy az összeesküvés része vagy, és megerősíthetik ezt a hitet", az összeesküvés-elmélet híve pedig valószínűleg "keményen érvelni fog, hogy megvédje a hitét".


Ehelyett "empátiát" kell mutatni, kerülni kell, hogy "nevetségessé váljon", és ha újságíró az illető, akkor "jelenteni" kell őt a közösségi médiában, és "a helyi/nemzeti sajtótanácshoz vagy a sajtó ombudsmanjához kell fordulni".Figyelemre méltó, hogy az UNESCO az apró betűs részbe rejtve elismeri, hogy léteznek összeesküvés-elméletek. A "Mi az igazi összeesküvés?" címszó alatt az ENSZ bürokratái elmagyarázzák, hogy "léteznek igazi összeesküvések, kicsik és nagyok".


Az ENSZ szerint csak az számít VALÓDI összeesküvés-elméletnek, amit "a média tárt fel".


"Ezek gyakrabban összpontosulnak egyetlen önálló eseményre, vagy egy személyre, mint például egy merénylet vagy egy államcsíny. Ezeket a bejelentők és a média tárják fel, ellenőrizhető tények és bizonyítékok felhasználásával."Csak egy probléma van az ENSZ "valódi" összeesküvés-elmélet definíciójával. A médiát teljesen megvásárolta és lefizette az elit. És az elit az, aki összeesküvést sző a tömegek ellen.


Hallottál már a Mockingbird hadműveletről? Az 1960-as években összeesküvés-elmélettel vádolták, aki azt merte sugallni, hogy a CIA kémkedik az újságírók után, és irányítja a mainstream médiát.

A valóságban pontosan ez történt. A Mockingbird hadművelet egy CIA-akció volt, amely 1963-ban, 1972-ben és 1973-ban kémkedett a washingtoni sajtó tagjai után. Újságíróknak fizettek azért, hogy CIA-propagandát tegyenek közzé.

Az amerikai állampolgárok lehallgatása ellenkezik a CIA kódexével, de ők mégis ezt tették. Honnan tudunk erről? A Mockingbirdöt a Watergate-botrányt követően az egyházi bizottság leplezte le.

John F. Kennedy titokban rögzítette a Mockingbird művelet beszélgetéseit az Ovális Irodában, és ezek ma az Elnöki Felvételek (The Presidential Recordings) részét képezik.

Szóval biztos, hogy meg kell bíznunk mindenben, amit a média és a tényellenőrzők mondanak, ugye? Nem mintha a múltjukban nem manipulálták volna őket homályos, hárombetűs ügynökségek és a globális elit, nem igaz?


De ez a 60-as és 70-es években volt, és azóta minden rosszabb lett. 2013-ban Obama aláírta azt a törvényt, amely hatályon kívül helyezte az 1948-as amerikai információs és oktatási csereprogramról szóló törvényt, más néven a Smith-Mundt törvényt.


Miért fontos ez?

A Smith-Mundt-törvény egy úgynevezett propagandaellenes törvény volt, amely megakadályozta, hogy az amerikai kormány mamut műsorszóró karja műsorokat szállítson az amerikai közönségnek. De 2013. július 2-án Obama csendben és álnok módon megváltoztatta a törvényt, ami azt jelenti, hogy az amerikai kormány és a CIA legálisan propagandázhatta az amerikai állampolgárokat.

Furcsa módon a főáramú média nem szívesen veszi tudomásul ezt a tényt. De a kormányszerveknek és az ENSZ-nek ízig-vérig megfelel. Természetesen azt fogják mondani, hogy vakon bízzunk a mainstream médiában és a tényellenőrzőkben. Függetlenül attól, hogy hányszor, újra és újra bebizonyosodik, hogy tévednek.


Hunter Biden laptopja csakugyan pokoli ármány? A médiának több mint egy évbe telt, mire beismerte, hogy ez tényleg létezett. A média egy éven át azt állította, hogy a laptop-sztori "orosz dezinformáció", a tényellenőrzők pedig cenzúrázták a közösségi médiát, és minden nyomát eltüntették a pokoli laptop-sztorinak, mert attól tartottak, hogy az árthat az idősebb Biden elnökjelöltségének.


1998-ban Noam Chomsky Edward Hermannel közösen írt egy könyvet Manufacturing Consent címmel. Ebben szétrobbantotta azt az elképzelést, hogy a főáramú média tájékoztatja a közvéleményt és szolgálja a közvéleményt, hogy jobban részt vehessünk a politikai folyamatban.

Valójában a főáramú média gyártja a beleegyezésünket. Elmondja nekünk, hogy mit akarnak a fizetőmestereik, a három betűs ügynökségek és a globális elit, hogy aztán mi is beálljunk a sorba. A demokráciát a főáramú média segítségével állítják színpadra, amely propagandagépezetként működik.

A főáramú média nem ellenőrzi a hatalmat. Maga a rendszer cinkosságot követel. Kormányok, vállalatok, globális intézmények, mint az ENSZ... ők tudják, hogyan kell játszani a médiajátékot. Tudják, hogyan kell irányítani a hírnarratívát. Tudják, hogyan manipulálják és irányítsák a tömegeket.


Hivatalos szenzációkkal, hivatalos beszámolókkal, úgynevezett szakértőkkel készített interjúkkal táplálják a médiát. Félelmet keltenek, mert a félelem engedelmességet szül.


Ha szembe akarsz szállni a hatalommal, akkor a perifériára szorítanak. A CIA az 1950-es években találta ki az "összeesküvés-elmélet" kifejezést, hogy becsmérelje azokat, akik a kereteken kívül merészeltek kérdéseket feltenni, és kihívást jelentettek a korrupt rendszer számára.
Az ENSZ összeesküvés-elméletek ellen indított háborúja ugyanezzel a módszerrel folytatódik. Meg akarják szégyeníteni azokat, akik közülünk kérdéseket merészelnek feltenni és kétségbe merik vonni a hivatalos állásfoglalást.

Kérdezzék meg maguktól, mikor volt az utolsó alkalom, amikor a média egy összeesküvést tárt fel? (Poros utcán fúj a szél.)


Azt is kérdezd meg magadtól, hogy mikor volt az utolsó alkalom, amikor a média eltussolt egy összeesküvést? (A lista végtelen, de ez egy másik videó története).(Fordítás a www.DeepL.com/Translator /free version/ segítségével)

 


530 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK