top of page

Az ígéret: olyanok leszünk, mint Isten (Vajda Miklós írása)

Amit a hazai sajtó sem mond el nekünkA Világgazdasági Fórum ülésein elhangzottakról már többször írtam. Egyre inkább az a meggyőződésem, hogy ott a világ milliárdos pszichopatái gyűlnek össze, és adják elő világmegváltó ötleteiket. A baj csak az, hogy a szinte korlátlan anyagi lehetőségeik, a tudomány és a technika – főleg a high-tech – fejlődése elvileg lehetővé teszi mindazt, amit ott előadnak. Gondoljunk csak pl. Klaus Schwab Great reset tervére, amelynek egyes lépései már folyamatban vannak. (VM)


Kiiktatni Istent, és csinálni egy globális állatkertet, tele a magunk tervezte, emberi lényből "entitássá" alakított Homo sapienssel, akik úgy táncolnak, ahogy mi fütyülünk, érdekes ötletnek tűnik.

Yuval Noah Harari szerint a felhőkön csücsülő "intelligens tervező" (vesd össze a Nagy Építőmesterrel, aki egyáltalán nem csücsül semmiféle felhőn) 4 milliárd év alatt nem csinált semmit, ezért itt az ideje, hogy a konkurencia vegye a kezébe a dolgokat az önhitt, önelégült, önző és öntelt emberiségen keresztül, ha nem akarunk továbbra is egy neandervölgyi ősember szintjén maradni.

Yuval Noah Harari nem akárki. Izraeli történész, népszerű történész és író, számos bestseller szerzője. Érdemes a szavaira odafigyelni. Öt éve jelent meg Homo deus című könyve, amelyben azt vesézi ki, hogy szerinte hogyan tudnának arra alkalmas és arra érdemes hozzáértők - úgy is fogalmazhatnám, hogy az emberiség jótevői - a butácska és nem túl motivált Homo sapiensből (gondolkodó ember) isteni képességekkel felruházott Homo deust (istenné vált embert) varázsolni.

Ezeket mondta a Világgazdasági Fórumon még 2018-ban:


"Mi vagyunk valószínűleg a Homo sapiens egyik utolsó generációja. Egy vagy két évszázadon belül a Földet olyan entitások uralják majd, amelyek jobban különböznek tőlünk, mint mi a neander-völgyi emberektől vagy a csimpánzoktól. Mert az elkövetkező nemzedékek során megtanuljuk majd, hogyan kell tervezni testeket, agyakat és elméket. Ezek lesznek a gazdaság, a 21. századi gazdaság fő termékei. Nem textíliák, járművek és fegyverek, hanem testek, agyak és elmék."


Lefordítom: Harari szerint 100-200 éven belül eltűnik a Föld színéről az Isten saját képére és hasonlatosságára teremtett ember. Az az ember, amelyik szintén Harari szerint ősemberszerű, majomszerű, primitív ösztönlény, nettó, ám silány minőségű produktuma a természetnek. Nem sok mindenre képes azon kívül, hogy a puszta létezésével a bolygó biomasszájának a tömegét növelje. Az az ember fog eltűnni a teremtett világból, amelyik nem egy darab hús, nem egy test, aminek lelke van, hanem egy lélek, aminek teste van. Ezt a testet szokás a "Szentlélek templomának" nevezni.

Vagyis nem lesznek többé Homo sapiensek, úgy, ahogy a Teremtő megteremtette őket, nem lesznek a Szentlélek két lábon járó templomai sem - ezek helyett 100-200 éven belül entitások foglalják majd el a homo sapiensek helyét. Mindez úgy történik meg, hogy az emberiség jótevői a majomtestek helyett entitás-testeket, a majomagyak helyett entitás-agyakat hoznak létre, amelyekbe a halhatatlan majomlélek helyett entitások lelkét fogják telepíteni, amelyeket nem Isten Szent Lelke, hanem valamiféle szuperszámítógép fog vezetni.

Hogy miért? A válasz egyszerű: azért, mert ez egy nagyszerű üzlet. A kereskedők 100-200 év múlva már nem textíliákkal, járművekkel, fegyverekkel, hanem testekkel és lelkekkel fognak kereskedni!

"Négymilliárd éven át semmi alapvető nem változott az élet játékszabályaiban. Négymilliárd éven át az egész élet - dinoszauruszok, amőbák, paradicsomok, emberek - a természetes szelekció és a szerves biokémia törvényeinek volt alávetve. De ez most megváltozni készül: a tudomány a természetes szelekció általi evolúciót az intelligens tervezés általi evolúcióval váltja fel."


Lefordítom: négymilliárd éven át az ember pont annyit ért, mint egy dinó, egy amőba, vagy egy paradicsom. Egy volt az evolúció által véletlenül létrehozott fehérjehalmazok közül. 62% víz, 16% fehérje, 15% zsír, 6% ásványi anyag, 1% szénhidrát. Összetételét tekintve hidrogén, oxigén, szén, nitrogén, kalcium, foszfor, kálium, kén, nátrium, klór, magnézium, egyéb nyomelemek - mindez megfelelő arányban összekeverve. A hozzávalók bármelyik vidéki kertészboltban párezer forintért beszerezhetők. Ám az emberiség jótevői most arra készülnek, hogy mint valami csúcstechnológiás labor alkimistái, az olcsó porból és a még olcsóbb hamuból értéket teremtsenek!

Vagyis itt az ideje, hogy a véletlenszerűen összedobált anyagok között rendet rakjon valaki, és intelligens tervezéssel a filléres alapanyagokból némi hozzáadott értékkel drága és piacképes végterméket állítson elő!

Hogy miért? Már Al Pacino is említette az Ördög ügyvédjében, hogy a hiúság a sátán kedvenc bűne, mert azzal lehet a legkönnyebben csapdába csalni az embereket, ráadásul a hiúság bűnének az elkövetéséből minden esetben további bűnök elkövetése is következik. Ki ne szeretné magát egyedinek és különlegesnek érezni ahelyett, hogy úgy gondolna magára, mint egy vödör hamu és öt vödör csapvíz keverékére?


"Nem valami isten intelligens tervezésével a felhők felett, hanem a mi és a mi 'felhőink' intelligens tervezésével, az IBM 'felhőjével', a Microsoft 'felhőjével'. Ezek az evolúció új mozgatórugói."


Lefordítom: félre Istennek az üdvözítő tervével, félre azzal a butasággal, hogy ami a halandó testben él, az az Istentől ajándékba kapott halhatatlan lélek! Hülye, aki elhiszi a Kaporszakállú, meg a Fia, meg a Galamb mesedélutánját a feltámadásról, az örök életről, meg a romolhatatlan testről! A Felhőkön Csücsülő 4 milliárd év alatt se adta oda nektek a romolhatatlan testet meg benne a szuper-okos és omnipotens értelmet, de ha megtértek, akkor az IBM-től meg a Microsofttól mindezt meg fogjátok kapni!

Vagyis: a sátán második kedvenc trükkje (közvetlenül az után, hogy szereti elhitetni magáról azt, hogy ő egyáltalán nem is létezik) az, hogy szereti azt terjeszteni magáról, hogy képes tökéletesebbet alkotni, mint Isten. Ádámnak és Évának is megígérte az örök életet és hozzá a tengernyi észt. A vége meg az lett, hogy örök élet nélkül, elhomályosult értelemmel, rosszra hajló akarattal, egy szál ősemberruhában voltak kénytelenek távozni az Édenkertből. (Ter 3:4-5, 21) A sátán ujjongott örömében!

Hogy miért? Azért, mert ő a hazugság atyja. "Ő gyilkos volt kezdet óta és az igazságban meg nem állt, mert nincs benne igazság. Amikor hazugságot szól, magától beszél, mert hazug, és a hazugság atyja." (Jn 8:44)

"Talán a legfontosabb váltás ebben a tekintetben az egészségügyben lesz. A nagy csatározás arról, amit ma magánszférának nevezünk, a magánszféra és az egészség között zajlik majd: adsz-e hozzáférést ahhoz, ami a testedben és az agyadban történik, sokkal jobb egészségügyi ellátásért cserébe? És az a sejtésem, hogy az egészség győz. Sima ügy. Az emberek le fognak mondani a magánszférájukról az egészségügyi ellátásért cserébe, és talán sok helyen nem is lesz választásuk. Úgy értem, még biztosítást sem köthetnek majd, ha nem hajlandók hozzáférést adni ahhoz, ami a testükben történik."


Lefordítom: a rendszer azt akarja majd, hogy önként vesd alá magad a kontrolljának, a felügyeletének, annak, hogy mindent lásson, mindent tudjon és mindent nyilvántartson rólad, arról is, hogy a testedben milyen folyamatok játszódnak le, és arról is, hogy a lelkedben, az elmédben, a gondolataidban mi történik. És ne legyenek illúzióid: nem csak tudni akar majd mindent, de a benned zajló folyamatokba be is akar avatkozni. A biokémiai folyamatokba is és a lelked rezdüléseibe is. Azt fogja mondani, hogy a te saját érdekedben lesz szükség erre.

Vagyis: ha nem mondasz le az önrendelkezési jogodról, meg hozzá az emberi méltósághoz való jogodról, arról, hogy döntésre képes emberként a saját tested és a saját életed felett jogod legyen rendelkezni, hogy jogod legyen a saját testi integritásod megőrzéséhez, hogy jogod legyen bizonyos orvosi beavatkozásokat visszautasítani, ha nem akarsz Isten képére és hasonlatosságára teremtett emberből valamiféle mesterséges intelligencia által tervezett "entitássá" válni, akkor ez a "szép, új világ" elválaszt téged, mint a búzát az entitás-ocsútól. A bárányt az entitás-farkasoktól, és örülhetsz, ha megúszod annyival, hogy a sorsodra hagy. Mert az is előfordulhat, hogy a rendszer nem ereszt, hiszen jó pénzt érsz majd neki, és erőszakkal fogja benned a lelket kioltani (1Tessz 5:19), és erőszakkal fog belőled, a búzából konkolyt, sőt, a bárányból kecskebakot (Mt 25:33) csinálni - a saját képmására. Ha nincs rajtad Isten eltörölhetetlen pecsétje, annál rosszabb neked, mert annyival is könnyebben kerül rád a sátán bélyege.

Hogy miért? Azért, mert az az "entitás" aki az emberiséget a saját képére és hasonlatára igyekszik átformálni, alapvetően gyűlöli az emberiséget, hiszen míg az ember alapvetően Isten képmása, addig ő minden tulajdonságában a Teremtő tulajdonságainak az ellentéte. Nem szeret, hanem gyűlöl. Nem igaz, hanem hazug. Nem éltet, hanem gyilkol. Nem teremt, hanem pusztít. Nem jó, hanem gonosz. Nem fenséges, hanem bukott. Nem bárány, hanem bak.

Mivel ő maga már elveszett, amíg ideje van, szeretne minél több emberi lényt is a maga képére formálni, hogy magával tudja rántani. Semmi mást nem kell tennie, mint megígérni ugyanazt, amit egyszer már Ádámnak és Évának is megígért: "Olyanok lesztek, mint az Isten!"


 

Irodalom:
700 megtekintés

コメント


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page