top of page

Az MVSZ elnöke levélben gratulált az Amerikai Magyar Református Egyház újraválasztott püspökének
Lizik Zoltánt, aki egyben a Magyarok Világszövetsége Kanadai Országos Tanácsának alelnöke, újraválasztották az Amerikai Magyar Református Egyház püspökévé.


Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke levelében ezekkel a szavakkal gratulált neki:


„Egyszerre nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy az Amerikai Magyar Református Egyház gyülekezetei újraválasztottak és megerősítettek püspöki tisztségedben. Meggyőződésünk szerint megválasztásoddal felelősen és helyesen döntöttek, amikor személyedben nemzetünk e fontos közösségének élére egy tisztességes, jó magyar embert választottak újra.

Újabb megbízásod egyben a Magyarok Világszövetségét is erősíti. Hálát adunk az Úrnak, hogy a velünk való közösségvállalásod ódiuma nem okozott akkora hátrányt Számodra, ami újraválasztásodat megakadályozta volna."


Válaszlevelében Lizik Zoltán püspök így fogalmazott:


„Nagyon köszönöm figyelmességedet, hogy köszöntöttél püspökké való újraválasztásom alkalmából.

Valóban nagy örömként élem én is meg ezt. Nagy felelősség és nagy kihívás is egyben ezekben a zavaros időkben vezetőnek lenni, az engedetlenség és hazugság korszakában egyenesen lehetetlen. Mégis végtelen türelemmel és szívóssággal próbálom végezni mindennapi feladataimat, biztatni és lelkesíteni a rám bízottakat. Szervezni a leglehetetlenebb szituációban is az összejöveteleket, találkozásokat, hogy erősödjünk a hitben, az összetartozásban és egymás hite által erősödjünk. Hogy végre, ha két magyar találkozik, abból áldás fakadjon. Ez a te munkád is. Itt talán egy kicsit más, de a lényeg egy, nemzetünk felemelkedése mindenekelőtt."


Fényképeinken közzétesszük két vezető tisztségviselőnk levélváltását.

MVSZ Sajtószolgálat

59 megtekintés

Comentários


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg