top of page

Budaházy Bizottság az Igazságtételért – sajtótájékoztató a megalakulásáról, céljáról
Kedves Jogvédők, Partnerek és Támogatók!

Holnap, október 21-én, a budapesti Polgári Mulatóban (1053 Bp., Kossuth Lajos 17) 11 órától bemutatkozó sajtótájékoztatót tartunk a Budaházy Bizottság az Igazságtételért megalakulása alkalmából, amelyre szeretettel várunk mindenkit.


Háttér: A Hunnia ügyként ismert, Budaházy György és 16 társa elleni büntetőeljárás olyan mértékben siklott le a törvényesség medréből, hogy ezt már csak rendkívüli igazságtétel intézkedéssel, azaz eljárási kegyelmi döntéssel lehet helyreállítani.


A kép forrása:


E cél érdekében alakult meg 2022. október 2-án a Budaházy Bizottság az Igazságtételért, nemzeti elkötelezettségű, tekintélyes közéleti személyekből és megbecsült hivatást gyakorlók által, akik felismerve a Budaházy-Hunnia ügyben született ítélet mélységes igazságtalanságát és nemzeti érdekeket sértő, káros jellegét rövidesen a hazai nyilvánosság számára is ismertté váló kezdeményezéseket fognak tenni az illetékeseknél a kegyelmi döntés mielőbbi meghozatala érdekében.


A sajtótájékoztatón az ügyről és a megoldást célzó terveikről beszélnek a Bizottság egyes tagjai. A tagok között van számos közéleti szereplő, többek között

Kondor Katalin, dr. Csókay András, Petrás János, Korbuly Péter, dr. Kőrösi Mária, Duray Miklós, dr. Drábik János, Tőkés László, dr. Morvai Krisztina, Stefka István, Pongrácz András, dr Petrányi-Szöőr Anna, dr. Gaudi-Nagy Tamás, ifj. Hegedűs Lóránt, Varga Domokos György.

A csatlakozás lehetősége nyitott, egyre szélesedik az ügyben a nemzeti összefogás.

A Budaházy Bizottság tiszteletbeli tagja a nemrég elhunyt Wittner Mária. A Corvin-közi hős politikai végakarata teljesítése is lenne a Budaházyéknak adandó eljárási kegyelem.

A 1956-os szabadságharcos Wittner Mária 13 év után szabadult Kádár börtöneiből. Ő is mellé állt a kegyelmi kezdeményezésnek, ha nem szólította volna magához az Úr, az Ő neve is az aktív tagok között szerepelne. Ő mondta erről az ügyről 2017-ben, hogy

Budaházyékat „beárazták Gyurcsányék terroristának, és így fogadta be a bíróság. Felcímkézték. Holott bizonyítani mit tudnak belőle? Semmit. Az 50. évforduló rendőreit felmentették. És akkor ők mik voltak? Állami terrorizmust hajtottak végre. És akkor most már öntsünk tiszta vizet a pohárba. De az igazság szerint.”

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az mostani drákói ítélet "olyan mértékben sérti a jogbiztonságot, olyan mértékben sérti a jogállami alapelveket, hogy az biztos, hogy a bíróság ebben az ügyben már leszerepelt, ...elfogadhatatlan, tűrhetetlen, hogy ilyen ügyekben nincs jogerős döntés 13-14 év után. Ezután már jó döntést nem lehet hozni."


117 évet mértek ki 17 olyan magyar emberre, akiknek összesen 30 gyermekük van, és akiket terroristának akarnak nyilvánítani, miközben az állítólagos, 15 évvel ezelőtti terrorcselekmények miatt senkinek nem esett bántódása, és minimális anyagi kár keletkezett.

Budaházy György már több mint fél éve ismét letartóztatásban van, már több mint 3 és fél évet töltött letartóztatásban, közel 3 évet különböző kényszerintézkedések alatt, 1 vádlott-társa szintén letartóztatásban van, további 4 vádlott pedig bűnügyi felügyelet alatt áll, amely életüket és családjaik normális működését súlyosan akadályozza. A többi 11 vádlott feje felett is ott lebeg ennek a drákói és jogtalan ítéletnek a teljes súlya immáron az egész eljárást is ideszámítva több mint 13 éve.


Ha minden így maradna, Budaházynak a kiszabott 17 évből még 13,5 évet kellene fegyházban, feltételes szabadságra bocsátás esélye nélkül letöltenie, de a többiekre is súlyos fegyházévek várnának.

Közben pedig a 2006 őszi terror állami felelősei büntetlenek, és a fő felelős, Gyurcsány vezetésével továbbra is a nemzetünk ellen törnek, külföldi érdekeket szolgálva.

Ezért és az igazságszolgáltatás iránti közbizalom visszaállítása érdekében szükséges ezen visszásságokkal terhelt, az igazságügyi rendszerre és a kormányra nézve is tehertételt jelentő büntetőeljárásnak gyors, kegyelmi úton történő lezárása, mivel annak számos jogi, politikai, humanitárius és nemzetstratégiai indoka van.


Szabadságot Budaházyéknak!

Budaházy Bizottság az Igazságtételért


 

Kapcsolódó cikkünk:
323 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page