top of page

Mindennapi szemezgetésünk (15:31)


„A bátyámat ágyhoz kötözték. A család birtokában van egy videófelvétel, amin látszik, hogy magánál van, összefüggően beszél és kifejezi a véleményét, határozottan kéri, hogy engedjék szabadon„ – mondta az Antena 3-nak Benedek Imre.


Kalifornia államban a jövőben tilos lesz a nagy áruházak számára, hogy gyermekjátékokat és ruházatokat “fiú” és “lány” kategóriák szerint különválogassák – írja a New York Post.


– Nemrég kaptuk meg a Budapesti IX. Kerületi Ügyészségtől azon határozatot, amely a szivárványos zászló kihelyezése miatti büntető- és szabálysértési feljelentés elutasításáról rendelkező határozat elleni panaszunkat elbírálta – mondta el Gaudi-Nagy Tamás, nemzeti jogvédő.


Diszkrimináció lenne, ha most bevezetnénk a vakcinaútlevelet – közölte csütörtök késő este a B1 televízió műsorában a román kormányfő. Florin Cîţu úgy értékelte: csak azt követően lehet ilyen intézkedésben gondolkodni, hogy minden állampolgár megkapta az esélyt arra, hogy beoltassa magát.


Koncsalovszkij sem igazán érti, miért örülnek az oroszok az életnek, de legalább rögzíti ezt a filmjében. Most vált hozzáférhetővé az interneten a szovjet–amerikai–orosz színész-rendező, Andrej Koncsalovszkij nyolcvannyolc perces, 2019-2020-ban forgatott dokumentumfilmje, „A nem csüggedő ember”, melyben az oroszországiság lényegét kutatja különféle tájakon, más-más nemzetiségű, hétköznapi emberek között. Végtelen horizontú, már-már kietlen vidékeken, az ezeket átszelő, hosszan elnyúló utak menti falvakban és kisebb nagyobb, hepehupás, kátyús utakkal bővelkedő városokban. De Karélitától a Krímen, Orenburgon, a Volga-vidéken, Magadanon át az isten háta mögötti Zsidó autonóm területig minden megszólaló azt mondja:

mindezt nagyon lehet szeretni.


A Covidos betegek gyógyítására különleges, kombinált kezelési módot dolgoztak ki a Kiskunhalasi Mobil Járványkórházban – írja a Bács-Kiskun megyei lap, a BAON. A Dél-Alföld koronavírusos betegeinek elsőszámú ellátójaként működő intézményben, a súlyos állapotú, lélegeztetésre szorulóknál alkalmazott új eljárás közel felére csökkentette a halálozási arányt. „A vért átáramoltatjuk egy olyan speciális kapszulán, amiben a benne található gumigyöngyök, a felszínükön lévő antitesteknek köszönhetően megkötik a cytokineket. Emellett pedig az első dialízisek között használt technikát, a vérplazma víz részének cseréjét is elvégezzük” – részletezte az eljárást a szakorvos.


Egy 43 éves katona tragikus esete borzolja a kedélyeket Olaszországban CATANIA - Stefano Paternò, a 43 éves katona körülbelül 15 órával az Astrazeneca oltás után halt meg. A kétgyermekes férfi kiváló erőnlétben és egészségi állapotban volt, semmilyen krónikus betegségben nem szenvedett. Március 8-án történt a vakcina beadása az Augusta katonai kórházban. Az oltást követően nem jelentkezett semmilyen mellékhatás, ezért hazament. Estére belázasodott, majd begörcsölt a szervezete. Az állapota rohamosan romlott. Kórházba szállították, de már nem tudtak segíteni rajta.


De a politika egy hosszútávfutás és a baloldal mára már egyáltalán nem képvisel gazdasági követeléseket, ideológiája nincs, inkább egy cool életérzéssé vált, egy globalista attitűddé, amit a Momentum – már életkora miatt is – hitelesebben tud képviselni a fiatalságlázban élő nagyvárosi magányos tömegnek, mint az „öregecske feleségekre” és férjeikre támaszkodó DK. Az is a Momentum esélyeit növeli, hogy a DK Gyurcsány Ferenc egyszemélyes pártja, vagyis Gyurcsány nélkül nincs. Ezzel szemben a Momentum egy nemzetközi network része, amely mögött ott áll egy globális életérzés mint ideológiát helyettesítő valami, a tudatipar minden erejével. És az is látszik, hogy valakik nagy pénzeket öltek ebbe a „kijárópártba”, amely csereszabatos vezetői nélkül is vígan el tudna muzsikálni.


Az ukrán államfő az elmúlt időszakban szabályos ámokfutást hajtott végre. Elnöki rendeletében betiltott három tévécsatornát, az elmúlt hetekben az Országos Hírközlési Bizottság pedig 426 honlap zárolását követelte az ukrajnai szolgáltatóktól. A büntetőhadjárat akkor érte el eddigi csúcspontját, amikor az elnök rendeletet adott ki, amely szerint az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) listázni fogja azokat, akik kettős állampolgárok. Így a kárpátaljai magyar állampolgárokat is, akik a rendelet szerint a jövőben sem állami hivatalt, sem önkormányzati tisztséget nem tölthetnek be, pártok tagjai sem lehetnek. A tiltások alól pedig csak akkor mentesülhet valaki, ha írásban lemond a külföldi állampolgárságáról. A magyarok lakta kárpátaljai körzetben nem lehet magyar önkormányzati képviselő, polgármester az, aki magyar állampolgár is.

37 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK