top of page

Cser Ferenc: Politikus nyilatkozott – egészségügyben?
Mottó:

Minden szakma műveléséhez – még a körömreszeléshez is! –

szakmai vizsga és engedély szükséges. Csak egyetlen szakma művelhető képzettség és vizsga nélkül: egy állam kormányzása, vezetése.


Tisztelt Olvasó!


Milos Zeman, Csehország elnöke karácsonyi beszédében az MTI szerint (az Alfahír idézetében) ez hangzott el:

Meggyőződésem, hogy az a legegyszerűbb módja a járvány leküzdésének. Már egy sor betegség ellen kötelező a védőoltás nálunk. Semmi okunk arra, hogy ne vezessük be a koronavírus ellen is” – mondta az államfő. Szerinte jobb egy ilyen radikális intézkedés, mint tétlenül nézni, ahogyan Európában egymást váltják a járvány csillapodásának, majd fellángolásának időszakai.

Zeman politikus. Olyan kérdéskörben is szabadon nyilatkozhat – hiszen a liberalizmus ezt számára megengedi, ha éppen elő nem is írja –, amiről fogalma sincs.

Ugyanis azoknak a betegségeknek a kórokozói, amelyekre itt a sikeres védőoltásokkal hivatkozik, valamint a mostani hiszti alapvírusa között alapvető különbségek vannak. Amelyekről Zeman vagy nem tud, vagy nem akar tudomást venni.

A régi, klasszikus betegségeket okozó vírusok nem egyszálú RNS vírusok, ezért azok évszázadok, évezredek alatt alig változnak. Az ellenük kidolgozott védőoltás valóban megvédi a beoltott szervezetet – ahogy megvédi pusztán az is, ha a betegségen átestek. A járványügyi védelem módja mindegyiknél ugyanaz: gyakorlatilag egy veszélytelen, tünetmentesen lefolyó fertőzést hoznak létre az oltással, és ez egy életre védelmet nyújt.

A most itt, köztünk keringő vírus a koronavírusok családjába tartozik. Egyszálú, ráadásul RNS alapú kórokozó, amely rendkívül gyorsan változtatja a genetikai kódját. Ahogy ezt eleddig a hasonló felépítésű, szerkezetű, genetikai jellegű influenza esetében megtapasztalhattuk. Ott is csak a várhatóan megjelenő évi mutáns ellen adnak védőoltást – és az talán az idős, egyébként is beteg emberek számára arra az időszakra, a feltételezett vírus mutánssal szemben ad némi védelmet, de csakis arra és csakis abban az időben.

Koronavírusok ellen tartós védelmet biztosító oltást eleddig – több évtizedes tapasztalat és bizonyság szerint – senkinek sem sikerült kidolgozni. A mostaniaknál sem. Ez nem véletlen, ez a koronavírusok sajátságaiból eredő kudarc.
Ráadásul ez a vírus eleve nem a természetből pottyant ki. Egy valódi, természetbeli vírust kissé megbabráltak, hogy az emberre nézve fertőzőbb legyen, hogy a fertőzés következtében komolyabb tünetek jelentkezzenek, netán öljön. „Jóindulatú” machinátorok fejlesztették ki, és engedték ki közénk, szabadították rá az emberiségre.

Hogy kik és hol, ez egyelőre nem közismert, talán sohasem fogjuk megtudni, csak az biztos, hogy a vírus tüskefehérjéjén lévő, a rokon vírusoknál nem található ún. furin hasító szakasz kódja bizonyítja a mesterséges eredetet. A hajdan talán évezredekig, millióig stabil vírus ezáltal instabillá vált, és bizony gyorsan változik.

A változás mértékéhez aztán hozzájárul természetesen az is, hogy a terjedése ellen kidolgozott, a valóságban szinte hatástalan „vakcinák” tömeges beadásával serkentik is a mutálódását.

Zeman úr mégis kötelező oltást rendelne el egy vészhelyzetre engedélyezett vírus ellen kialakított oltóanyaggal, remélve, hogy a járványt leállítja. Ez a gondolata mindenesetre alátámasztja a mottóban írtakat: nem sokat tudhat a vírusokról, különösön nem a mostaniról, a fősodratú médiában világvégi katasztrófának beállítottról.

Többek között Vukics Ferencnek itt, a Szilaj Csikón megjelent írásai azonban kissé más képet festenek a valóságról. Eleve az látszik, hogy az oltás nemhogy csökkentené a vírus terjedését, hanem éppen még fokozza is – és az antigén-függés okozta felerősödést is, bizony, előidézi, amivel pl. az eredeti helyen, a beoltatlanok között szinte tünetmentesen terjedő betegséget a beoltottak között már halálossá is teheti.

Olvasom a beoltottak és megbetegedettek véleményét, hogy mily keserveken mentek keresztül,

de hála a beoltottságuknak, nem haltak bele.

Csakhogy én meg többeket ismerek – köztük saját személyem is erre példa – akik megkapták a vírust, és szinte tünetmentesen kerültek ki belőle.

Ezek után fölmerül a kérdés: ha ezek, akik beoltottan megszenvedték a vírust, esetleg beoltatlanul maguk is lábon elviselhették volna?

Igen, ennek a lehetősége adott – hiszen van számos példa példa rá. Mint ahogy néhai barátom meg a másik eshetőségre ellenpélda: őt, a Modernával kétszeresen beoltottat ugyanaz a delta variáns elvitte, amelyet én szinte tünetmentesen, lábon elhordtam. Egykorúak voltunk, egyformán nem volt háttér-betegségünk, egyformán szinte tünetmentesen, lábon hordtuk ki korábban az influenzás fertőzéseket is.

Akkor?

Igen tisztelt politikus hölgyek és urak, akik ellentmondást nem tűrően nyilatkoznak olyan kérdésekben, amelyekhez nem értenek, amelyekről esetleg elkötelezett tanácsadóik tájékoztatják őket, akkor kié a felelősség a hibás döntést követően?

Márpedig a felelőtlenül, tömegesen végrehajtott oltatások ama következményei – a lakosság életlehetőségeit, egészségét érintő súlyos gondok, sőt tragédiák – már most is tömegével jelentkeznek, amelyekről Zeman úr és társai, bizony, nem hajlandók tudomást venni.

Sem ők, sem az orvosnak felesküdött, de immár politikussá torzult tanácsadóik; és sem a fősodratú média, a politikát és a gyógyszergyári lobbit egyaránt előzékenyen kiszolgáló hírközlés.

Magunkra maradtunk, a magunk kezébe kell vennünk sorsunkat, tisztelt Olvasó!


 

424 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page