top of page

Délelőtti szemezgetésünk – idegennyelvű sajtóból is (10:52) 2022.04.13.


Putyin szerint a bucsai mészárlás ugyanakkora kamu, mint a szíriai vegyifegyver-bevetések voltak

Az orosz elnök azt is állította, hogy Lukasenka dokumentumokat adott neki, amik arról szólnak: ki hogyan ment Bucsába, hogy a provokációt és a hamisítást megszervezze. (v)


Fals előítéletek helyett: beszéljünk a vidék tényleges állapotáról!

Munkám általam leginkább gyűlölt része (a „gyűlöl” itt nem költői túlzás) a csoportos létszámleépítés. A 2000-es évek közepén, amikor több gazdasági ágat és régiót egyszerre ért el az EU belépést követő kényszerű szerkezetváltás és a gazdasági válság előszele, volt nap, amikor szó szerint több mint száz embernek kellett egyenként átadnom a felmondását. Élesen emlékszem például egy házaspárra, akik ugyanannak a cégnek ugyanabban az üzemében dolgoztak, egymás mellett, évtizedek óta. Nem egy klasszikusan hátrányos helyzetű régió, de nem is nagyváros – és mindkét ember arcára ugyanaz a rémület ült ki. A cég mindent megtett amit tehetett (komoly kollektív szerződés volt, a munka törvénykönyvét messze meghaladó végkielégítéssel, plusz juttatásokkal), de az a két ember ott éppen úgy érezte, hogy egy végtelen szakadék nyílik meg alattuk. Mert hirtelen nem volt munkájuk, és kilátásuk sem volt, hogy lesz-e. Azt mondják pszichológusok, hogy egy munkahely ilyen elvesztése olyan lelki trauma, mint egy válás vagy egy hozzátartozó elvesztése. Igazuk van szerintem. Lapozzunk előre az időben a közelmúlthoz! Az elmúlt években nem kellett csoportos létszámleépítést előkészítenem vagy lebonyolítanom.


GYURCSÁNY NŐVÉRE ŐRJÖNG A FACEBOOKON: MÁRKI-ZAY PÉTER BECSAPOTT MINKET!

Itt a Gyurcsány-show új évada, vadonatúj mellékszereplőkkel.


LIBERNYÁKOK CSODAORSZÁGBAN

Azon is megrökönyödtek, hogy vidéken a hagyományok, az egymás iránti tisztelet velünk élő valóság.


A műholdakat is érintheti a háború

Kezdetben a távközlési műholdakat katonai feladatokra használták, azonban ahogy a technológia és az ipar fejlődött, egyre inkább civil kommunikációs problémák megoldására is alkalmassá váltak. Egy távközlési műhold elsődleges feladata tulajdonképpen üzenetek közvetítése, illetve továbbítása több száz kilométeren át erre alkalmas jelek révén. Ma azt mondhatjuk, hogy a műholdas kommunikáció egyszerűbb és költségkímélőbb, mint kábeles hálózatokat kialakítani, nem beszélve arról, hogy nagyobb sávszélességet is biztosít. A Pentagon szerint Kína és Oroszország folytatja olyan fegyverek fejlesztésével foglalkozik, amelyek képesek támadni az amerikai műholdakat. A Védelmi Hírszerző Ügynökség (DIA) szerint Kína többféle, különböző teljesítményű lézerfegyverrel rendelkezik, amelyek képesek műholdak megzavarására, károsítására és elpusztítására, de jelenleg korlátozottan képesek lézerrendszereket alkalmazni a műholdas érzékelők ellen. A 2020-as évek közepére-végére Kína azonban nagyobb teljesítményű rendszereket vethet be, amelyek a fenyegetést a nem optikai műholdak szerkezetére is kiterjesztik. Kína saját hírszerző, megfigyelő és felderítő műholdflottája folyamatosan bővül. Jelenleg már több mint 250 ilyen rendszere van az Egyesült Államok után, és megkétszereződést jelent 2018 óta. A kínai Népi Felszabadító Hadsereg a világ ISR-rendszereinek (hírszerzési, megfigyelési és információgyűjtési rendszerek) mintegy felét birtokolja és működteti, amelyek többsége támogathatja az amerikai és vele szövetséges erők megfigyelését, nyomon követését és megcélzását világszerte, különösen az indiai- és csendes-óceáni térségben. Oroszország az Egyesült Államok világűrtől való függőségét Amerika Achilles-sarkának tekinti, ezért űrellenes rendszerek létrehozására törekszik az amerikai űralapú szolgáltatások semlegesítésére, és valószínűleg a 2020-as évek közepén-végén a műholdak megrongálására alkalmasabb lézereket vet majd be – közölte a védelmi hírszerzés. Oroszország már ma is számos szárazföldi lézerrel rendelkezik, amelyek például el tudják vakítani a műholdak szenzorait. A DIA szerint 2030-ra Oroszország nagyobb teljesítményű rendszereket is bevethet, amelyek kiterjesztik a fenyegetést az összes műhold szerkezetére, nem csak az elektro-optikai érzékelőkre. (v)


Most is az angolszász országok jönnek ki a legjobban a válságból

Az angolszász országok nemcsak hatalmas vagyont halmoztak fel, de rugalmasságuk és helyzetfelismerésük révén képesek arra, hogy a válságokból is a lehető legjobban jöjjenek ki. Ez a részvénypiacon egyértelműen látszik az utóbbi hetekben, ahol a brit, kanadai, ausztrál és amerikai ETF-eken a technikai elemzés szemüvegén keresztül vizsgáljuk meg a további kilátásokat. A közös múlt, nyelv, kulturális gyökerek erős köteléket tettek lehetővé a gazdaság területén is, így egymásra nagyon erős pozitív és negatív hatással is vannak. Ezek az országok 470 millió lakossal rendelkeznek, ami már eleve tekintélyes szeletet hasít ki a globális népesség tortájából, ám az igazi dominanciát a gazdasági és politikai erejük adja. (v)


Tajvan felkészül az atomerőművek elleni kínai támadásra

"Miután az orosz erők megtámadták az ukrajnai atomerőműveket..." Az ukrajnai atomerőművek körül zajló eseményeket szem előtt tartva Tajvan gyakorlatokat tartott, amelyek az atomerőművek elleni elképzelt támadást követő vészhelyzeti reagálást szimulálták. Így szeretnék fokozni a felkészültség szintjét a „potenciális kínai katonai invázióra”. "Körülbelül 500 ember, köztük rendőrök, tűzoltók, áramszolgáltatók dolgozói és önkéntesek vettek részt a dél-tajvani Pingtung megyében tartott gyakorlaton amelyre a múlt hét végén került sor.” Regionális médiajelentések szerint a szimuláció azon alapult, hogy katonai létesítményeket és polgári épületeket találtak el kínai rakétákkal, amelyek nagy tüzeket okoztak. A gyakorlatot alapvetően Pingtung megyében tartották, ahol két atomerőmű található. (v)


Az „ukrán”, azaz globalista háborús propaganda az emberi intelligencia szégyene: Pszichopata ukrán színésznőcske az ISIS-t megszégyenítő ocsmány videóval villog, miközben Ursulának meg se kottyan a hullaszag és Boris haját végre nem fújja a tavaszi szél

Boris mester pedig egyenesen vonattal vonatozott a propaganda szerint Kijevbe, hogy keblére ölelje ott Zelenszkijt. Mit lehet erre mondani? Boris mester is nyilván nagy sötét varázsló, vagy a Harry Potter féle varázslóknak kialakított vonat sínjein közlekedett, kiindulva a londoni 9 és 3/4 -es peronról, egész odáig az oroszok dúlta háborús övezetbe, ahol a jelentések szerint napok óta nem jár vonat. (...) Megy Ursula asszony a durva, véres fronton, ahol érdekes mód szellő ott se lebben s nem is borzolja friss frizurája hajszálait s akkor meglepetésként megpillantja a feketezsákos holtesteket, óh, jaj, csak nem halottak, csak nem oroszok által legyilkolt halottak, de igen? …. színpadiasan a szájához kap és elrémül. Alakítása pocsék, hitelessége zéró. A Bucha területén történtek ugyanis a hivatalos jelentések szerint Ursula asszony látogatása előtt tíz nappal zajlottak, nehéz tehát elképzelni, hogy tíz napos holtesteket őrizgettek ott szép sorba rakosgatva a ragyogó napsütésben.451 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page