top of page

Demográfiai csúcs 2023 – Orbán Viktor beszéde – „A nyugati elitek gondolkodása kész agyrém”





Magyarország a családok és a demográfia ügyének leghangosabb és legkitartóbb szószólója a nemzetközi politikában – ebben pedig nem is lesz változás a jövőben – hangsúlyozta felszólalásában a miniszterelnök.




Hajtsuk végre együtt az európai családbarát fordulatot! – adta ki a jelszót a jövő évi EP-választások előtt a magyar kormányfő.


(...)


A kormányfő idézte a legnagyobb magyar szellemi műhely és tehetséggondozó központ, az MCC egyik elemzését, amely kimutatta: az európai politikában közkézen forgó felmérések irányai a progresszív elit félelmeit tükrözik, amely elit nem azokkal a kérdésekkel foglalkozik, amik valóban foglalkoztatják az embereket, amelyek valóban problémát jelentenek.

Orbán Viktor szerint antropológiai és stratégiai értelemben is meghekkelték a társadalmat, elterjesztve, hogy az egyén a világon a legfontosabb, és nem létezik semmi, ami annál jelentősebb volna.

„Zsarnokságot látnak mindenben és mindenkiben, aki egyéni vágyaikat korlátozza”, holott a korlát egyben kapaszkodót is jelent, mondta Orbán Viktor. „A korlát segít, hogy azzá váljunk, akivé Isten teremtett minket” – tette hozzá.


Aki egyedül van, az nem szabad, hanem magányos – mutatott rá a liberális és konzervatív gondolkodás közötti különbségre. Úgy látja, mostanra azonban a liberálisok meghekkelték a nyugati világ politikai diskurzusát is azzal, hogy félelmeket keltenek. A dolgoknak már nincs más mércéje, mint az egyéni haszonszerzés, ekkor pedig hamar kopogtat a félelem a jövőtől – ez a liberálisok célja, összegzett a miniszterelnök.


Orbán Viktor szerint a liberálisok azt várják az embertől, éljen úgy, hogy minden cselekedetét egy szükségszerű és elkerülhetetlen, végső összecsapástól való félelmének rendelje alá.

„A nyugati elitek gondolkodása kész agyrém” – mondta Orbán, aki szerint ez a gondolkodás blokkolja a demográfiai válság megoldásának vágyát.

A félelem defetistává tesz minket – figyelmeztetett. Ezzel szemben Magyarország mozgásba lendült, „sok projektünk fut mostanában”, de semmiben sem vagyunk olyan optimisták, mint a demográfia területén.


Öt fontos alappillérre alapoztuk a magyar családpolitikát, emlékeztetett a miniszterelnök, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy mára az eredmények is láthatóvá váltak. A többgyermekes családok átlagos jövedelme a háromszorosára nőtt, a családok otthonteremtési kedvezményének bevezetése óta minden ötödik család új otthonhoz jutott Magyarországon, mutatott rá.


A kormányfő szerint hazánkban az édesanyákat fenyegető legnagyobb veszély, hogy egyedül kell megbirkózniuk minden feladattal, ami a gyermekvállalással jár.

Korábban a gyermekek fele született házaspárok gyermekeként, ma már négyből három gyermek mondhatja el ezt magáról, amikor megtanul beszélni.

„A nők tartják össze a családokat. Fantasztikus az a teljesítmény, amit a magyar édesanyák napról napra letesznek az asztalra” – mondta Orbán Viktor, aki a feltétlen szeretetet említette a legnagyobb ajándékként, amit az édesanyánktól kaphatunk. Magyarország emellett jogi védelmet is nyújt a családoknak, magas szinten, az alkotmány szintjén, emlékeztetett, majd hozzátette: a magyarok népszavazás keretében is kimondták, hogy a gyermekeinket meg kell védeni a gender-propagandától.

154 ezerrel több gyermek született az elmúlt tíz évben, mint a családpolitikai intézkedések nélkül született volna, mutatott rá a kormányfő, aki szerint azonban még nincs itt az ideje annak, hogy örömtüzeket gyújtsunk, hiszen a negatív folyamatokat nem csak lassítani kell, de meg is kell fordítani azokat.

Több kell, Magyarországnak új eszközöket kell bevetnie” – összegzett, hozzátéve: az első családpolitikai szakasz lezárult, most elkezdődik a második szakasz.

Le kell váltanunk azt a liberális diskurzust, ami a családban az egyéni élet korlátozását, a gyermekvállalásban veszélyt lát és láttat. Félre kell tolni a progresszív-liberális eliteket, hangoztatta a kormányfő, amihez át kell alakítani a politikai palettát. El kell érni, hogy családbarát, konzervatív politikai erők jussanak kormányra minél több európai országban, tette hozzá.

Azt kívánta, hogy a családbarát erők nyerjék meg együtt a jövő évi európai parlamenti választást, azután pedig ezek az erők hajtsák végre együtt az európai családbarát fordulatot.








241 megtekintés

תגובות


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page