top of page

Fegyház vagy kegyelem? – a Budaházy–Hunnia ügy a Pesti Tv-n
A Pesti Tv tényfeltáró riportműsora, “Az Ügy” legutóbbi adásában (2022.04.09.) Füssy Angéla és csapata alaposan feltárta a hátterét a Budaházy-Hunnia ügynek. Az Ügy körüljárja, a mélyére néz a Hunnia-ügynek. Mostani riportjukban szólnak az ítélkező bíróról, az eljárás anomáliáiról, megszólal Szikinger István, Budaházy György védője és Gaudi–Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat vezetője, akik szerint ezzel az ítélettel a társadalom igazságérzete kapott sebet. És megszólalnak Budaházy György családtagjai: húga és felesége, Trencsányi Bernadett, aki először beszélt a nyilvánosság előtt.

Lassan már egy hónapja hirdették ki a Budaházy György és 16 társa elleni koncepciós terrorvádas büntetőper megismételt eljárásában a hatalmas felháborodást és a bíróságba vetett közbizalmat súlyosan megingató, 117 év szabadságvesztést kiszabó, jogtalan és kegyetlen ítéletet A vádlottak – akik közül négyen ismét letartóztatásra kerültek – minden bizalmukat elvesztették egy törvényes ítélet iránt, ezért egyéni kegyelmi kérelmeket nyújtottak be, amelyek kedvező elbírálását a köztársasági elnöktől várják sok százezernyi magyarral együtt.


Számos közéleti személyiség állt ki a kegyelmi megoldás mellett, többek között Wittner Mária, 1956-os szabadságharcos, volt országgyűlési képviselő, Tőkés László református lelkipásztor, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, volt európai parlamenti képviselő, Földi László, a Védett Társadalom Alapítvány elnöke, Bayer Zsolt újságíró, Szentesi-Zöld László író, Lovas István díjas, újságíró, dr. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, Pilhál Tamás Lovas István díjas újságíró, Magyar Nemzet c. napilap publicistája,  ifj. Hegedűs Loránt református tiszteletes, a Hazatérés Templomának gyülekezeti lelkésze,  Varga Domokos György író, Kondor Katalin újságíró, a Magyar Rádió volt elnöke, a Lovas István Társaság elnöke, Kassai Lajos lovasíjász, dr. Morvai Krisztina egyetemi docens, volt európai parlamenti képviselő, Budaházy Edda, a Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom vezetője, Bencsik András újságíró, a Magyar Demokrata c. hetilap főszerkesztője, dr. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, volt országgyűlési képviselő.

A választás előtt egy héttel Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter azt nyilatkozta az ítéletről, hogy “…normális ítélet nem hozható 15 év után vagy 13-14 év után, ha jól emlékszem, itt 2007-2008-2009-es cselekményekről van szó, tehát 13-14 év után elsőfokú ítélet születik, megismételt eljárásról van szó, ez olyan mértékben sérti a jogbiztonságot, olyan mértékben sérti a jogállami alapelveket, hogy az biztos, hogy a bíróság ebben az ügyben már leszerepelt…”

A terrorváddal meghurcolt 17 hazafi és honleány hozzátartozóinak közleménye itt olvasható, amelyben a kegyetlen ítélet vádlottakat érintő rendelkezései és a hozzátartozók támogatásának lehetősége is szerepel.

(...) 
160 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page