VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Fontos állásfoglalások covidos vakcinákról. Friss fordításaink...

Kínai szakértők óvnak a BioNTech/Pfizer vakcinától a Norvégiában bekövetkezett haláleseteket követően


Kínai egészségügyi szakértők nyilatkoznak a BioNTech/Pfizer mRNA-oltóanyagának használata ellen, miután Norvégiában halálesetek következtek be, melyek összefüggésben állhatnak az oltással. Gyenge, idős emberek esetében a mellékhatások súlyos következményekhez vezethetnek…

…a kínai egészségügyi szakemberek felszólították Norvégiát és más országokat, hogy ne alkalmazzák többé a BioNTech-vakcináját, vagy más mRNA alapú oltóanyagot, különösen az idősebb emberek esetében…

… A kínai Global Times újságban egy kínai immunológus arról számol be, hogy az új mRNA-oltóanyagokat nagy sietséggel fejlesztették ki és még soha nem használták őket nagy méretekben fertőző betegségek elleni küzdelemben. Ezeknek az oltóanyagoknak a biztonságossága nagy volumenű emberi alkalmazás során nincs igazolva. A norvég halálesetek is azt bizonyították, hogy ezeknek az oltóanyagoknak a hatásossága nem olyan magas, mint ahogy feltételezték…

… A norvég gyógyszerészeti hatóság közben már megváltoztatta ajánlását, és elismerte, hogy a kísérletekben, amelyek az oltóanyagok átmeneti engedélyezésének alapját képezték, csak nagyon kevés 85 év fölötti személy vett részt. Ebből következik, hogy alig ismert, hogyan hatnak a mellékhatások ennél a korcsoportnál. Norvégia tehát módosította az oltásra vonatkozó ajánlását: A gyógyszerészeti hatóság közölte, „a leggyengébbek számára még az enyhe mellékhatások is súlyos következményekkel járhatnak”…

… Ezek az új technológiák nem nyújtanak kellő biztonságot a nagy méretekben történő alkalmazás során. Praktikusabb lenne ezzel szemben a Sinovac kínai oltóanyaga. Ennél a klasszikus oltóanyagnál maguk az antigének lesznek kitéve az immunrendszernek. Míg az mRNA-oltóanyagoknál a test csupán a genetikai információt kapja meg, és saját magának kell azután előállítania az antigéneket. Az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség vezetője, Emer Cooke is aggodalmának adott hangot, hogy a Corona-oltóanyagok biztonságosságának utókövetése az egyik legnagyobb kihívás lenne, különösen, ha az új, nukleinsav-alapú technológiákról van szó, mint amilyen az mRNA….”

Kiegészítés továbbá innen:


Norvég főorvos: Nem lehet kizárni a haláleseteket a Corona-oltást követően


„…A hatóság ténylegesen abból indul ki a honlapján, hogy „ha most beoltjuk a legidősebb embereket, és azokat, akik súlyos betegségekkel rendelkeznek”, ez „az oltással időbeli összefüggésben” halálesetekhez vezetne….

…Miközben a hagyományos oltóanyagok esetében súlyos allergiás mellékhatásokkal egymillió beadott adagonként statisztikailag csak egyetlen egy esetben kell számolni. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az mRNA-oltóanyagok esetében ez szignifikánsan gyakrabban fordul elő. A hatóság itt 1 a 100.000-hez statisztikai arányról beszél. Ezen kívül nem lehet kizárni, hogy további, eddig ismeretlen mellékhatások is fellépnek, ha az oltóanyagokat nagyobb lakossági csoportoknál is bevetik…”

És további kiegészítés – ill. a tények értékelése – innen, egy német újságíró tollából:


Térkép nélkül, éjszakai ködben a sziklák között: a COVID-19 oltási program


„…A norvég oltási tömeggyilkosságról szóló hír – és nem lehet másként nevezni egy ilyen eseményt 29 halottal (más források szerint „csak” 23 – a ford. megjegyzése) - valójában monumentális jelentőségű. Ugyanis pont egy olyan időpillanatban jön, amikor Németországban – de mindenekelőtt az USA-ban egy első hullámban több mint 30 millió embert – elsősorban idős embereket készülnek beoltani az újfajta oltóanyagokkal. Amint azt Norvégia példája mutatja, az oltóanyagoknak még a rövidtávú mellékhatásai sem ismertek eléggé, nem beszélve a hosszútávú hatásairól ezeknek, az emberi történelem során most először alkalmazott, genetikailag ható oltóanyagoknak. Cinikus érvelések szerint ugyanakkor az új oltóanyagok hosszútávú mellékhatásai nagyon idős embereknél már úgysem játszanak szerepet…

…Az amerikai Bloomberg hírügynökség szerint a norvég egészségügyi hatóságok figyelmeztették elsőként Európát a nagy veszélyre, amelyet az új COVID-19 oltóanyagok hordoznak a nagyon idős és beteg emberekre nézve, hiszen az szer hatása rosszabb lehet, mint maga a betegség…

…Ennek megfelelően a norvég orvosi ügynökség igazgatója, Steinar Madsen egy webináriumon nyilatkoztatta ki az új irányelvet a gyenge, idős emberek számára, mégpedig azt, hogy akkor „ne oltassák be magukat”!...

… De a tragikus hír által kiváltott média-beli ijedtséget ezúttal az egészen új, még soha nem alkalmazott, de állítólag abszolút megbízható és alaposan bevizsgált oltóanyagok közeljövőben történő alkalmazásának gyógyító üzenete kísérte. És most – ó, minő ijedtség! – éppen ezek az oltóanyagok, amelyekben a kormánypropaganda szerint az idősek védelmének legnagyobb reménye volt – bizonyulnak a védelemre szoruló, előzetesen már betegségekkel rendelkező, törékeny időskorúak veszélyes gyilkosainak…

… Ha azonban Norvégia legújabb oltási irányelve, mely szerint a törékeny, idősebb emberek inkább „ne oltassák be magukat”, mindenhol érvényre jutna, akkor miért kellene magát beoltatnia az ifjabbaknak? Hiszen a tudományos elemzések szerint a COVID-19 nem jelent nagyobb veszélyt a fiatalabbak számára, mint egy normál influenza…

… Ezek szerint így nézett ki az USA-ban a koronavírussal történő megfertőződés utáni valószínűsíthető halálozási arány, az előzetes betegségek esetén:

0-19 éves korig: 1 a 34.000 fertőzöttből,

20-49 éves korig: 1 az 5.000 fertőzöttből,

50-69 éves korig: 1 a 200 fertőzöttből,

és 70 éves kor fölött: 1 a 20 fertőzöttből.

A halálozási valószínűség fenti ábrázolása helyett azonban ugyanezen számok alapján meg lehet adni a túlélési esélyeket is egy esetleges fertőződés esetén. Ez a következőképpen néz ki:

0-19 éves korig: 99,9%

20-29 éves korig: 99,9%

50-69 éves korig: 99,5%

70 + 94,6%

… A fiatalabbak beoltásának egyetlen érveként azt lehetne felhozni, hogy ezáltal csökkenne a különösen veszélyeztetett idősek megfertőződésének veszélye. Ám ez az állítás nem stimmel, hiszen azt az oltás híveinek is be kell látniuk, hogy senki nem tudja, vajon a korona ellen beoltottak továbbra is megfertőzhetnek-e másokat a vírussal, vagy sem. Ezért van érvényben az a jelenlegi hivatalos irányelv, hogy az oltottaknak is továbbra is maszkot kell hordaniuk…

… A legjobb, amit ezen körülmények között az idősekért és törékenyekért (gyengékért) tehetnénk, az természetesen az lenne, hogy szakszerű felügyelet mellett mindent megtegyünk saját immunerejük fokozására, például a megfelelő gyümölcs, zöldség és táplálékkiegészítők formájában. Pontosan ezt javasolta most egy kínai tudós a norvégoknak. Hogy lehet az, hogy nálunk, az állítólag annyira fejlett nyugaton, erre még nem jöttek rá? Talán azzal függ ez össze, hogy ezekkel az egyszerű, de magától értetődő módszerekkel a hatalmas gyógyszeripar nem tudna milliárdos profitra szert tenni és „korona-politikusai” nem tudnának maguknak „krízismenedzserként” nevet szerezni? …”Egy friss német hivatalos biztonságossági jelentésről számol be ez a blogbejegyzés az mRNA oltóanyagokkal kapcsolatban (az eredeti forrás megjelölésével):


A PEI 3. biztonságossági jelentése (2021. 01. 21.)


21 halott „az mRNA oltás” után, és 2.629 „nemkívánatos mellékhatás”


A Paul-Ehrlich Intézet (Szövetségi Oltóanyag- és Bioorvosi Gyógyszer-Intézet) 2021.01.20-án kiadta harmadik „Biztonságossági jelentését” a COVID-19 oltásról. 645 személynél nemkívánatos mellékhatások léptek fel, ezek közül 145 embernél súlyos reakciók jelentkeztek.

A 645 emberből, akiknél az mRNA-oltóanyag mellékhatásai jelentkeztek, 21-en meghaltak. 166 esetben a panaszok a jelentés készítésének időpontjában még fennálltak, további 118 ember állapota a jelentés készítésének időpontjában bizonytalan volt.

A beoltott személyek átlagéletkora, akiknél nemkívánatos reakciók léptek fel, 49 év volt. Vagyis 33 évvel kevesebb, mint az átlagos „Corona-halott”.

Az oltással összefüggő 21 haláleset közül ketten COVID-19-megbetegedésben hunytak el. Négy, ill. öt nappal az oltás után mutatkoztak rajtuk az „új tüdőbetegség” tünetei.

Egy nő az oltást követően tüdőembóliában és a szív-keringés leállása miatt hunyt el. A PEI megemlíti, hogy a hölgy magas vérnyomásban és cukorbetegsében szenvedett.

A súlyos reakciók között a PEI mindenekelőtt „allergiás reakciókról” beszél, melyek 32 személynél felléptek. Tipikus tünetek a következők voltak: szívritmuszavarok, kapkodó légzés, vagy a kezek és az arc duzzanata. Az esetek súlyossági foka az egyes esetektől a kezdődő 3. fázisig (’fenyegető általános reakció’) terjedt, mely az utolsó előtti súlyossági fokozat az anafilaxiás reakciók esetében. A 4. súlyossági fokozat az „élettani szervleállás” lenne.

A PEI biztonságossági jelentésében beszámol a fellépő arcbénulásokról is (faciálisz parézis). Három esetben fordultak elő az mRNA-oltást követő 1-4 napon belül ilyen bénulási jelenségek. Egy további esetet anonim módon jelentettek a Web-jelentkezési portálon keresztül, melyet azonban a hiányzó információk miatt egyelőre nem vettek fel a statisztikába. A PEI ugyanakkor azt mondja, hogy a megfigyelt arcbénulások száma a(z oltás nélkül is) várható bénulások számán belül maradt, és megad egy 1994-es forrást (Harrison „Principles of Internal Medicine”, 13. kiadás)

A jelentés végén a szerzők leírják, hogy az oltóanyag által tartalmazott lipid nanorészecskék (LNP) – és különösképpen a polietilénglikol (PEG) – jöhetnek szóba az allergiás reakciók kiváltójaként.

A jelentésben az áll, hogy az LNP-tartalmú gyógyszerek intravénás beadását követően röviddel felléphet légszomj (diszpnoé), szapora légzés (tachypnoe), valamint magas vérnyomás (hipertenzió), és „a szerzők részben (az érintettek) magas számáról számolnak be bizonyos csoportokban”.

Ellentétben a második jelentéssel (amelyről mi is beszámoltunk), ezen a héten nem tartalmazott „egyedi esetekről