top of page

FTX-es főnök, kovidos ügynök: milliárdokat tüntetett el, egy csúcstalálkozón mégis előadó leszSam Bankman-Fried még alig néhány napja próbálta meg megmagyarázni az FTX alkalmazottainak, hogy miért is lett fizetésképtelen a kriptotőzsde, és hogyan ment csődbe, erre jövő szerdán egy New York Times által szervezett csúcstalálkozón fog az egybegyűlteknek szónokolni.

Óriási felháborodást váltott ki – nemcsak a kriptoközösségben – az, hogy Sam Bankman-Fried egy csúcstalálkozón fog előadó lenni, miközben épp az elmúlt napokban döntötte be a kriptoipart felelőtlen és kapzsi döntéseivel. Az FTX kriptotőzsde csődje a feje tetejére állította a kriptoteret, a felhasználók pénze a likviditás nélkül maradt váltóval együtt úszott el, és ahelyett, hogy az elit világ kivetné magából az efféle tolvajokat, még színpadra is hívják előadást tartani. Talán egyetlen ok, amiért hivatalosan még nem nevezhetjük bűnözőnek, az az, hogy nem erősítette meg, hogy a tőzsdéről származó ügyfélpénzeket személyes kiadásainak finanszírozására –

lásd magánrepülő, Bahamákon lévő luxusvilla – használta, ami bármely más személynek évtizedes börtönbüntetést jelentene, de nem Sam Bankman-Friednek.

Tudjuk, hogy a szabályok mindenkire egyformán vonatkoznak, csak hát sokszor vannak az egyenlőek és a még egyenlőbbek. Bár azzal szerintem már sokan tisztában vannak, hogy Bankman valószínűleg a büdös életben nem fog amerikai bíróság előtt felelni a tetteiért, azért az mégis hagy némi keserű szájízt mindenkinél, hogy még piedesztálra is emelik.

A New York Times azzal, hogy előadóként meghívta a jövő héten tartandó nagynevű eseményre, csak saját magát járatta teljesen le. Ahelyett, hogy kíméletlenül kizárná minden ilyesféle eseményről, mikrofont ad a kezében, hogy a világ előtt vallja magát ártatlannak. Az eseményen egyébként fel fog szólalni Janet Yellen, az Egyesült Államok pénzügyminisztere, Mark Zuckerberg a Meta alapítója és vezérigazgatója, Benjamin Netanjahu, Izrael volt miniszterelnök, és Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke.

A közösségi média természetesen megtelt a felháborodott bejegyzésekkel. Többen arra hívták fel a figyelmet, hogy ha jó kapcsolatot ápolsz a politikusokkal, bűneid megbocsátásra lelnek. És valljuk be őszintén, a kommentelőknek sajnos igazuk van:

ha pénzed van és jó helyen nyalsz, bármi rosszat is teszel, még a legnagyobb sz@rból is kihúznak…
 
 

Szilaj Csikós kiegészítés


„Beesett” megjegyzés, azonosítatlan feladótól, viszont tanulságos kovidos összefonódásra rámutatva:


Van ez a boglyasfejű kis pöcs. Aki éppen a világ legnagyobb cryptopénz átverését lebonyolította. Röviden crypto pénzeket váltott át, a valódi dollárral meg elszaladt. Persze a szálak elnyúlnak messzire. De nem is ez a lényeg. Mert arra azt mondják, összeesküvés. Hanem hogy ez a 29 éves kis pöcs, aki persze a világ legnagyobb zsenijeként indulva Soros György után az USA demokrata párt legnagyobb pénzügyi támogatója volt, finanszírozta a hidroxiklorokin és az ivermectin COVID elleni hatástalanságát igazolni hivatott kutatásokat. Tehát adott egy szélhámos, aki milliárdos csalást csinál, eközben finanszírozza azt, hogy két, a laborban a vírusok sejtbejutása ellen, a való életben pedig a malária és egyéb trópusi paraziták ellen hatékonyan alkalmazott, brilliáns vegyészek és gyógyszerkutatók által kifejlesztett, az eredeti indikációjukban százmilliók életét megmentő gyógyszer COVID elleni hatástalanságát bizonyítsák. És akkor senki nem ordít, hogy gyerekek itt vmi bűzlik. Mert ezek a szerek, pusztán az eredeti indikációjukban gyakorolt hatékonyságuk végett, no meg a fejlesztőik iránti tisztelet miatt többet érdemelnek, minthogy egy szélhámos által finanszírozott vizsgálatok miatt nyilvánítsák őket hatástalannak. És nem. Nem vagyok republikánus. De a büdöset megérzem.


485 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg