top of page

Háború Ukrajnában: Kijev foggal körömmel győzködi hazánkat (Stier Gábor, Vukics Ferenc)

A stúdióban Vukics Ferenc katonai szakértő és Stier Gábor, a moszkvater.com főszerkesztője. Adásunkban szó volt arról, hogy egy amerikai republikánus szenátor szerint az USA-nak el kell fogadnia, hogy Ukrajnának területeket kell átadnia Oroszországnak.


A tartalomból: 


  • A brit The Times szerint nem kizárt, hogy az ukrán védelem "elkerülhetetlenül összeomlik". Ezek romboló kijelentések ukrán nézőpontból, mivel Zelenszkijék azt remélik, hogy az ünnepek kezdete előtt megakadályozhatják Putyin győzelmét.

  • Az Európai Bizottságnak gyakorlatilag fogalma sincs arról, hogy milyen hatása lenne Ukrajna uniós tagságának az egész közösségre - szögezte le a külgazdasági és külügyminiszter a Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel folytatott megbeszélését követően. Szijjártó Péter kiemelte: az Európai Bizottság nem végezte el azokat az előkészületi munkákat, amelyek garantálnák, hogy Ukrajna kölcsönösen előnyös módon folytathasson csatlakozási tárgyalásokat.

  • Ukrajna EU-csatlakozása ügyében Orbán Viktor magyar kormányfő jelezte az ukrán elnöknek: az Európai Unió tagállamai folyamatosan tárgyalnak a kérdésről.

  • A Reuters szerint az Ukrajna európai uniós csatlakozásáról szóló tárgyalások, - amelyeket eredetileg a csütörtökön és pénteken tartandó EU-csúcsra terveztek - 2024 márciusára lennének elhalasztva. Ukrajna külügyminisztere szerint "pusztító" lenne országa és az EU számára, ha a december 14-15-i csúcstalálkozón nem adnának zöld utat a tagsági tárgyalásoknak, valamint az orosz invázió elleni védekezéshez nyújtott nagyobb pénzügyi és katonai segítségnek.

  • 2023-ban 183 konfliktusról tudunk világszerte, ami a legmagasabb szám az elmúlt három évtizedben. A londoni Nemzetközi Stratégiai Tanulmányok Intézetének éves fegyveres konfliktusfelmérése szerint a világ az erőszak és a háborúk számának növekedésével néz szembe.

  • A Shin Bet közzétett egy 14 perces videót, amelyben Yousef Al-Mansi, a Hamász korábbi kommunikációs minisztere keményen bírálja a szervezet vezetését és vezetőjét, Yahya Sinwar-t. A felvételen a következőket mondja: "Sinwar egy őrültekből álló csoportot vezet. Elpusztították a Gázai övezetet, 200 évvel visszavetve azt.

249 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page