top of page

Háború Ukrajnában – Kinek a háborúja? – Vukics Ferenc Bogár Lászlóval a HÍR TV-ben
frissítve: 2022. 12. 13., 22:04
Bogár László: Olyan, hogy Ukrajna valójában soha nem volt! (videó)

A közgazdász szerint az ország területén létrejött egy „gigantikus hadsereg”, aminek semmi köze Ukrajnához.


A Hír TV Háború Ukrajnában című műsorának kedden Bogár László közgazdász és Vukics Ferenc katonai szakértő volt a vendége.


Gantner Barnabás a beszélgetés előtt felidézte Dmitro Kuleba kijelentését. Az ukrán külügyminiszter korábban úgy fogalmazott, „az Oroszország által kirobbantott háborúban aratott győzelem után Ukrajna rendelkezik majd Európa legerősebb fegyveres erejével”. Az ukrán tárcavezető arról is beszélt, hogy az euroatlanti biztonság jövője most az ukrajnai csatatéren dől el.


„A háború után Ukrajnának lesz az egyik legerősebb hadserege a világon, a legerősebb hadsereg Európában, tekintettel a harci tapasztalatokra és az erkölcsi, pszichológiai állapotra, a katonai felszerelésre” – tette hozzá Kuleba.


Szélsőséges csoportok is beépülnek az ukrán hadseregbe

Vukics Ferenc az elhangzottakhoz azt fűzte hozzá, hogy mint ismert, Kuleba még tovább is ment mindennél, hiszen azt mondta „nem lenne bölcs egy ilyen katonai hatalmi tényezőt kihagyni a NATO-ból”. A katonai szakértő szerint ez egy kicsit nyílt fenyegetésnek hangzik, mindezt pedig az a kép is árnyalja, hogy a kijevi parlament külügyi bizottságának a vezetője nemrégiben kijelentette, hogy „Magyarország annyit akadékoskodik a NATO integrációs együttműködések kapcsán, hogy az volna igazából a legjobb, hogyha távozna a szövetségből” – idézte fel Vukics. A szakértő szerint azt fontos tisztázni, hogy nekünk mi a jó. Majd arra hívta fel a figyelmet, hogy „egy kis országnak az nem jó, hogyha egy regionális szereplő túlerősödik – ez lehet Ukrajna, ez lehet Lengyelország” – hangzott el. Vukics Ferenc kitért arra is, hogy hallani arról, hogy az ukrán hadseregbe szélsőséges csoportok is beépülnek. „De az nem lenne szerencsés a NATO-nak, hogyha a soraiban ilyen szélsőséges elemek is megjelennének” – húzta alá a szakértő.


Ezt követően felidézték, hogy nem sokkal a háború kitörése után egy ukrán katonai vezető beszélt arról, hogy akár két óra alatt a Balatonnál lehetnek, ha akarnak. Előtte pedig Pavel Zsebrivszkij katonai közigazgatási vezető tett hasonló kijelentést egy interjúban. Ezek fényében elgondolkodtató egy felfegyverzett Ukrajna.

(...)

 

226 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page