top of page

Hajdu Zoltán: EGYETLEN EGY – Hangos elmélkedés – 106. Teremteni, alkotni, de miért? Ha a látható és kézzel fogható anyagi világunkról kijelenthetjük, hogy felfedeztük, akkor szellemi világunk, önmagunk felfedezése még várat magára. Pedig ez az egyedi feladat lehet életünk legnagyobb szellemi kalandja...
Arra a kérdésre, hogy ki, mi, vagy milyen esetleg mi nem a teremtő Egy, közvetett módon, abból érdemes kiindulnunk, hogy miben és hogyan nyilvánul meg az Egy. Melyek a megnyilvánulás céljai és melyek az eszközei? A megnyilvánulás céljait egyszerű megtalálni, ugyanis szükségszerű volt az Egy képére és hasonlatosságára teremtett emberrel közölni, hogy a teremtésben rend van, amelyet a folyamatos és körkörös mozgás és változás biztosít, továbbá, hogy a rendnek oka van, az ok pedig a szükségszerű dualitás. A dualitás elsődleges célja az ok, a szükségszerűség, az okozat pedig a kiterjedés, amit teremtésnek is nevezünk. 

      

Előadó: Valkó Olga

 

Kapcsolódó írásunk:

Hajdu Zoltán – a Szilaj Csikón is megjelent hangos elmélkedéseiből (EGYETLEN EGY) is építkezve – szó szerint hiánypótló könyvet alkotott. A fülszöveg alább olvasható kulcsszavai, a tartalom lényegre törő, beszédes címei, a hátsó borítón található rövid értékelések már önmagukban is sejteni engedik, hogy fontos mű született. Megrendelni, érdeklődni a hazoltan33@gmail.com címen lehet. A könyv 308 oldal, 3600 Ft-ba kerül (áfával). A remélt bemutatóról – író–olvasó találkozóról – tájékoztatni fogjuk tisztelt Olvasóinkat.

61 megtekintés

ความคิดเห็น


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page