top of page

Hajdu Zoltán: EGYETLEN EGY – Hangos elmélkedés – 108. Ami nem kell: egyenlőség és materializmusHa a látható és kézzel fogható anyagi világunkról kijelenthetjük, hogy felfedeztük, akkor szellemi világunk, önmagunk felfedezése még várat magára. Pedig ez az egyedi feladat lehet életünk legnagyobb szellemi kalandja...
Az egyenlőség és a materializmus folyamatos hangoztatása a hatalom leghatékonyabb bezárási manipulációs eszköze. Elsőként a bűnben való egyenlőséget az egyházi hatalom azért hangoztatta, hogy ezáltal ő adhatja meg a feloldozást az üdvözüléshez, másodikként a világi hatalom pedig a materializmust azért, hogy tagadva az egyetemességet és a dualitást fent tudja tartani a szellemtelenséget, vagyis az anyag elsőbbségét a szellemmel szemben. Materialista hatalmi vallás a kapitalista, a kommunista, de a demokrata rendszer is, pontosabban a démonkrácia, vagyis a beteg demokrácia.   

      

Előadó: Valkó Olga

 

Kapcsolódó írásunk:

Hajdu Zoltán – a Szilaj Csikón is megjelent hangos elmélkedéseiből (EGYETLEN EGY) is építkezve – szó szerint hiánypótló könyvet alkotott. A fülszöveg alább olvasható kulcsszavai, a tartalom lényegre törő, beszédes címei, a hátsó borítón található rövid értékelések már önmagukban is sejteni engedik, hogy fontos mű született. Megrendelni, érdeklődni a hazoltan33@gmail.com címen lehet. A könyv 308 oldal, 3600 Ft-ba kerül (áfával). A remélt bemutatóról – író–olvasó találkozóról – tájékoztatni fogjuk tisztelt Olvasóinkat.

121 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK