top of page

Hajdu Zoltán: EGYETLEN EGY – Hangos elmélkedés – 109. Kinyitni a bezárt embert Ha a látható és kézzel fogható anyagi világunkról kijelenthetjük, hogy felfedeztük, akkor szellemi világunk, önmagunk felfedezése még várat magára. Pedig ez az egyedi feladat lehet életünk legnagyobb szellemi kalandja...
Individualizációnk alapja az anyagnak a szellemünk fölé kerülése, a dualitás fel nem ismerése, az önszerveződésünk, önrendelkezésünk tudatos vagy tudat nélküli feladása, amikor elhisszük, hogy egyenlők vagyunk egy másik emberrel, és a hierarchikus szerveződésre nincs szükség. Másképp mondva az, amikor kényelmünkben, anyagias “jólétünkben” megengedjük, hogy “valaki más” rendelkezzen velünk, vagyis bezárjon minket.    

      

Előadó: Valkó Olga

 

Kapcsolódó írásunk:

Hajdu Zoltán – a Szilaj Csikón is megjelent hangos elmélkedéseiből (EGYETLEN EGY) is építkezve – szó szerint hiánypótló könyvet alkotott. A fülszöveg alább olvasható kulcsszavai, a tartalom lényegre törő, beszédes címei, a hátsó borítón található rövid értékelések már önmagukban is sejteni engedik, hogy fontos mű született. Megrendelni, érdeklődni a hazoltan33@gmail.com címen lehet. A könyv 308 oldal, 3600 Ft-ba kerül (áfával). A remélt bemutatóról – író–olvasó találkozóról – tájékoztatni fogjuk tisztelt Olvasóinkat.

75 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK