top of page

Hajdu Zoltán: EGYETLEN EGY – Hangos elmélkedés – 116.  A második hatalmi közösködés Ha a látható és kézzel fogható anyagi világunkról kijelenthetjük, hogy felfedeztük, akkor szellemi világunk, önmagunk felfedezése még várat magára. Pedig ez az egyedi feladat lehet életünk legnagyobb szellemi kalandja...
A nyugatnak nincsenek tanításra alkalmas szent könyvei, csak hatalomgyakorló vallása. A nyugat az anyagias vallásosságáról híres, a kelet a teremtett szakralitások megismeréséről és szellemiségéről. Az örömhír ezen utóbbira tanít. Nem véletlen, hogy Beavató Mesterünk azt mondja, hogy „az én országom, nem e világból való” vagyis nem az anyagi világból, hanem épp a szellemiből. Ma gyakran halljuk azt, hogy a háttérhatalom a még meglévő, kereszténynek vagy a fehér ember kultúrájának eltörlésével van elfoglalva. Első kérdésünk, hogy a háttérhatalom melyik kultúrát akarja eltörölni, talán a meg nem értett keleti mutánst, az erőszakos nyugatias modernitást, a liberális vallásos kultúrát? A második pedig az, hogy ha ezt a mutánst sem képes megérteni, akkor hogyan lenne képes megérteni az eredetit?  

      

Előadó: Valkó Olga

 

Kapcsolódó írásunk:

Hajdu Zoltán – a Szilaj Csikón is megjelent hangos elmélkedéseiből (EGYETLEN EGY) is építkezve – szó szerint hiánypótló könyvet alkotott. A fülszöveg alább olvasható kulcsszavai, a tartalom lényegre törő, beszédes címei, a hátsó borítón található rövid értékelések már önmagukban is sejteni engedik, hogy fontos mű született. Megrendelni, érdeklődni a hazoltan33@gmail.com címen lehet. A könyv 308 oldal, 3600 Ft-ba kerül (áfával). A remélt bemutatóról – író–olvasó találkozóról – tájékoztatni fogjuk tisztelt Olvasóinkat.

100 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page