top of page

Hajdu Zoltán: EGYETLEN EGY – Hangos elmélkedés – 120.  Egyetlen örökségünk: a kereszténység (1)Ha a látható és kézzel fogható anyagi világunkról kijelenthetjük, hogy felfedeztük, akkor szellemi világunk, önmagunk felfedezése még várat magára. Pedig ez az egyedi feladat lehet életünk legnagyobb szellemi kalandja...
Egyetlen biztos örökséggel rendelkezünk, ez pedig a vallásmentes kereszténység. A kereszténységbe való beavatás módszertanát a történeti korok emberének könyvekben nem írták le, mert a beavatás könyvből nem tanulható meg. A beavatás képes az embert a kizsákmányoló rendszerből a rendbe, a megzavarodott állapotból a nyugalomba, a zajból a csendbe, a sötétségből a fényességbe juttatni. Az Egyhez való visszatérésnek egyetlen útja van, ez a nem vallásos kereszténység, vagyis a tér és idő kereszteződésének felismerése és magunkra vétele. Aki ebben a kereszténységben feloldódik, annak élete könnyű lesz, megvilágosodik, éberen szeret és fokozatosan halad visszafele az Egyhez.

      

Előadó: Valkó Olga

 

Kapcsolódó írásunk:

Hajdu Zoltán – a Szilaj Csikón is megjelent hangos elmélkedéseiből (EGYETLEN EGY) is építkezve – szó szerint hiánypótló könyvet alkotott. A fülszöveg alább olvasható kulcsszavai, a tartalom lényegre törő, beszédes címei, a hátsó borítón található rövid értékelések már önmagukban is sejteni engedik, hogy fontos mű született. Megrendelni, érdeklődni a hazoltan33@gmail.com címen lehet. A könyv 308 oldal, 3600 Ft-ba kerül (áfával). A remélt bemutatóról – író–olvasó találkozóról – tájékoztatni fogjuk tisztelt Olvasóinkat.

41 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page