top of page

Hajdu Zoltán: EGYETLEN EGY – Hangos elmélkedés – 122.  A valóság (1)Ha a látható és kézzel fogható anyagi világunkról kijelenthetjük, hogy felfedeztük, akkor szellemi világunk, önmagunk felfedezése még várat magára. Pedig ez az egyedi feladat lehet életünk legnagyobb szellemi kalandja...
A valóság szükségszerű kapcsolatokból és kölcsönhatásokból áll és egyetlen valóság van, az Egy és megnyilvánulásai. Ez a dualitás, amit valóságnak is mondunk. Az Egy szükségszerű és a megnyilvánulásai is szükségszerűek. mert önmagában a kapcsolatoknak nincs értelme. Mindig csak az jön létre, az szerveződik, az jelenik, nyilvánul meg, amire szükség van, ami egymáshoz kapcsolható és így egymással kölcsönhatásba kerül, akár az ok és az okozat. A dualitáson kívül nincs valóság, mert a dualitás, a fent és a lent, a kint és a bent, az élet és a lét, a férfi és a nő, a szellem és az anyag, a teremtett szakralitások egy térben és egy időben. A dualitás a valóság megnyilvánulása, kifejeződése, vagyis lehetőség (potencia).  

      

Előadó: Valkó Olga

 

Kapcsolódó írásunk:

Hajdu Zoltán – a Szilaj Csikón is megjelent hangos elmélkedéseiből (EGYETLEN EGY) is építkezve – szó szerint hiánypótló könyvet alkotott. A fülszöveg alább olvasható kulcsszavai, a tartalom lényegre törő, beszédes címei, a hátsó borítón található rövid értékelések már önmagukban is sejteni engedik, hogy fontos mű született. Megrendelni, érdeklődni a hazoltan33@gmail.com címen lehet. A könyv 308 oldal, 3600 Ft-ba kerül (áfával). A remélt bemutatóról – író–olvasó találkozóról – tájékoztatni fogjuk tisztelt Olvasóinkat.

52 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page