top of page

Hajdu Zoltán: EGYETLEN EGY – Hangos elmélkedés – 123.  A valóság (2) Ha a látható és kézzel fogható anyagi világunkról kijelenthetjük, hogy felfedeztük, akkor szellemi világunk, önmagunk felfedezése még várat magára. Pedig ez az egyedi feladat lehet életünk legnagyobb szellemi kalandja...
Az egység szemlélet kialakulásának alapja a visszatérés az azonosság (analógiás) szemlélethez, vagyis újra kapcsolatot teremteni, erősíteni az egyetemes énünket az Egyhez való visszatérés útján. Az egység személet által van lehetőségünk, hogy visszatérésünkhöz minden hasznosat igénybe vegyünk az azonosság és a hasonlóság (ellentét) szemléletből, és így megszabaduljunk a felesleges nyűgöktől pl. az egyenlőségtől, a dialektikától, a profittól, a racionális gondolkodás elsőbbségétől és képviselőitől, pl. a szcientifizmustól és a pszichológiától, a linearitástól és térjünk át a hullámzás, a benne foglaltatás, a körkörösség, a szükségszerűség, a hálózatosodás szemléletére és az élet dinamikus változására. 

      

Előadó: Valkó Olga

 

Kapcsolódó írásunk:

Hajdu Zoltán – a Szilaj Csikón is megjelent hangos elmélkedéseiből (EGYETLEN EGY) is építkezve – szó szerint hiánypótló könyvet alkotott. A fülszöveg alább olvasható kulcsszavai, a tartalom lényegre törő, beszédes címei, a hátsó borítón található rövid értékelések már önmagukban is sejteni engedik, hogy fontos mű született. Megrendelni, érdeklődni a hazoltan33@gmail.com címen lehet. A könyv 308 oldal, 3600 Ft-ba kerül (áfával). A remélt bemutatóról – író–olvasó találkozóról – tájékoztatni fogjuk tisztelt Olvasóinkat.

42 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page