top of page

Hajdu Zoltán: EGYETLEN EGY – Hangos elmélkedés – 127.  Az észlelés és a megtapasztalásHa a látható és kézzel fogható anyagi világunkról kijelenthetjük, hogy felfedeztük, akkor szellemi világunk, önmagunk felfedezése még várat magára. Pedig ez az egyedi feladat lehet életünk legnagyobb szellemi kalandja...
Az észlelés és a megtapasztalás mindig felülmúlja az írásos dogmatikát, mert az írás, mint az észlelés vagy a megtapasztalás egyik kifejezője, csak előszobája lehet az észlelésnek és a megtapasztalásnak, de nem jelenti a beteljesedést. Különben is az írás mindig eseménykövető. Ha a vallásban az írás az eseményt megelőzné, akkor utópia, fikció, vagyis sci-fi lenne. A leírt próféciák is eseménykövetők, attól eltekintve, hogy jövendöléssel, vagyis még meg nem történt eseménnyel foglalkoznak. A valóság, a fent és a lent, a kint és a bent megismerésére csak egy életünk van, ami azt is jelenti, hogy itt lent kell a fentit megismernünk, vagyis itt kell tudást szerezzünk a létről.

      

Előadó: Valkó Olga

 

Kapcsolódó írásunk:

Hajdu Zoltán – a Szilaj Csikón is megjelent hangos elmélkedéseiből (EGYETLEN EGY) is építkezve – szó szerint hiánypótló könyvet alkotott. A fülszöveg alább olvasható kulcsszavai, a tartalom lényegre törő, beszédes címei, a hátsó borítón található rövid értékelések már önmagukban is sejteni engedik, hogy fontos mű született. Megrendelni, érdeklődni a hazoltan33@gmail.com címen lehet. A könyv 308 oldal, 3600 Ft-ba kerül (áfával). A remélt bemutatóról – író–olvasó találkozóról – tájékoztatni fogjuk tisztelt Olvasóinkat.

27 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page